Regnskogen står i lågor!

Läget är akut för orangutangerna och ditt stöd behövs mer än någonsin! En kraftig brand härjar just nu i orangutangens hem, regnskogarna på Sumatra och Borneo. Brandmännen kämpar mot lågorna, men har inte lyckats släcka alla bränder.

En yta på minst två miljoner hektar har påverkats och den tjocka rökdimman har spritt sig ända bort till grannländerna. Åtta döda orangutanger har hittats och man har sett att röken påverkar orangutangernas hälsa mycket negativt.

WWF är på plats för att göra akuta hjälpinsatser och behöver utrustning för brandsläckning, som vattenpumpar, brandsläckare, skyddsmasker, skyddskläder och medicinsk utrustning.

Stöd vårt arbete och alla frivilla brandmän i släckningsarbetet

Swisha din gåva till 90197 46, skriv ORANGUTANG!

Foto: © WWF Indonesia


Tillsammans kan vi stoppa tjuvjakten!

Världens elefanter, noshörningar och tigrar hotas av utrotning. Den illegala handeln och tjuvjakten bara fortsätter att öka. Förra året dödades 35000 elefanter för sina betar, vilket motsvarar en elefant varje kvart. Var sjätte timme dödas en noshörning för sitt horn och varje vecka dödas två tigrar.

Det är en kraftigt ökad efterfrågan som driver tjuvjakten. Elefantens betar formas till elfenbensstatyer och smycken. Tigerskinn ger hög status, liksom tigervin som tillverkas av tigerben. Ett noshörningshorn ger också status och tros bota baksmälla och sjukdomar.

WWF har arbetat länge för att stoppa tjuvjakten. Vi kämpar för att stoppa hela kedjan, från tjuvjakt och smuggling till efterfrågan. Nu med en dramatisk ökning av efterfrågan på illegala djurdelar behöver vi göra ännu mer och ditt stöd är viktigare än någonsin.

 

Nu fortsätter vi kampen, tillsammans kan vi stoppa tjuvjakten!

 

Swish

123 901 97 46

Skänk en gåva på valfritt belopp till vårt arbete

SMS

WWF 100 till 72900

Skänk en gåva på 100 kr till vårt arbete.

PlusGiro

90 1974-6

BankGiro

90 1-9746

Världsnaturfonden WWF har ett 90-konto, vilket är en garanti för att varje gåva används på rätt sätt. WWF redovisar varje år sin totala verksamhet i Sverige till Svensk Insamlingskontroll. Bakom Svensk Insamlings-kontroll står arbetsmarknadens parter. WWF tillhör även Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII) som är insamlingsorganisationernas samarbetsorgan. FRII verkar för etisk och professionell insamling.

 


Frågor

Har du frågor om ditt medlemskap, fadderskap eller gåvor?

Du är varmt välkommen att ringa till oss på medlemsservice på telefon: 08-6247414.

Vi finns här för att besvara dina frågor på vardagar mellan kl 9.00-12:00.

Du kan också faxa på: 08-851329 eller skicka e-mail till medlemsservice@wwf.se

 

FAQ

Vanliga frågor om gåvor och stöd

Riktlinjer för insamlingsverksamheten