Om mailet inte visas korrekt Öppna brevet i din webbläsare

 

 

Välkommen till ett nytt år som WWF Vänföretag!

Ert stöd till WWFs svenska och internationella naturvårdsarbete ger resultat. Under 2016 har tigrar och orangutanger blivit fler, Kina har förbjudit handel med elfenben, havens valar och delfiner, hajar och rockor har fått bättre skydd.

 

 

Tillsammans gjorde vi detta och mycket mer!

Klicka på bilden nedan för att se filmen med alla goda resultat från 2016.

 

Foto: naturepl.com / Steven Kazlowski / WWF

 

 


Investera för en planet

Foldern Investera för en planet från februari 2017 beskriver hur finanssektorn kan styra våra finansiella flöden mot globala hållbarhetsmål.

WWF Rapporter

Här hittar du rapporter som WWF lanserat från år 2009 och framåt.

Foto Steve Morello WWF

Ny chockerande nivå för havsisen på Arktis

 

Vinterns nivåer av havsis på Norra ishavet är de lägsta som uppmätts på 38 år. Isens utbredning har minskat med tre procent var tionde år sedan mätningarna började 1979, enligt statistik från USA:s snö- och is-datacenter, NSIDC. Det riskerar att få stora negativa effekter för både djur och människor.

 

>>Läs mer på WWF.se

 

Foto: Denis Guignebourg / WWF-France

Tanzanias mest efterspanade elfenbenshandlare dömd

 

En av Tanzanias mest efterspanade elfenbenshandlare har förklarats skyldig till tjuvjakt och dömts till 12 års fängelse. Boniface Matthew Mariango, som gått under benämningen ”Shetani” eller ”Djävulen” av myndigheterna i Tanzania, greps i november 2015 efter en intensiv jakt som pågått i över ett år.

 

>>Läs mer på wwf.se

 

 

Foto Jürgen Freund WWF

Ny WWF-video visar: Livsviktiga korallrev bleknar i rekordfart

 

Stora Barriärrevet har för andra året i rad drabbats av massblekning av koraller. Det visar en ny video som WWF tagit fram. Att det sker igen så nära inpå är ett tydligt tecken på att klimatförändringarna är på väg att förstöra våra hav. 

 

>>Läs mer och se videon på wwf.se
  

 


Foto: WWF

 

Rädda Selous - Afrikas sista vildmark

 

Naturreservatet Selous i Tanzania är en enastående vildmark där djur levt ostörda i århundraden. Men nu är allt på väg att förändras. Med automatvapen, spikplattor, bränder och gift dödar tjuvjägare utrotningshotade djur. Marken styckas upp av gruvor och oljeindustri. Djuren och den orörda naturen trängs undan. De få parkvakter som finns har inte en chans att försvara Selous.

WWF gör nu en global satsning på Selous med tydliga mål som snabbt ska uppfyllas. Till exempel ska tjuvjakten ner till noll redan 2018. Bli fadder och hjälp till du också. Ju fler vi blir, desto bättre.

 

Läs mer om hur vi tillsammans kan rädda Selous på WWF.se.

 


Foto: © WWF / Richard Stonehouse

H&M blir medlem i WWFs globala klimatprogram

 

H&M går med i Climate Savers, WWFs klimatprogram som engagerar företag att minska sin klimatpåverkan. Samtidigt släpper H&M en ny klimatstrategi, där WWF stöttat företaget att sätta ambitiösa kort- och långsiktiga mål för att ta itu med sin klimatpåverkan längs hela värdekedjan – från leverantörer, till transporter, till butiker och kunder

 

>> Läs mer på wwf.se


Foto: Michael Lane / 123RF.com

Felles Fjellrev: unika inblickar i fjällrävens liv

 

Få människor får chansen att se en livs levande fjällräv. Men nu finns en ny hemsida som är ett skyltfönster till fjällrävens unika liv på fjället. Där får du också veta mer om bevarandeprojektet Felles Fjellrev.

 

>>Läs mer på wwf.se

 

 


 Foto: Juan Carlos Del Olmo / WWF-Spanien

Hur många jordklot lever du av? Testa dig i klimatkalkylatorn!

Enligt WWFs Living Planet Report lever vi i Sverige som om vi hade 4,2 jordklot till vårt förfogande. WWF och Stockholm Environment Institute, SEI, har tagit fram en mobilanpassad klimatkalkylator. På cirka tio minuter får du som privatperson svar på dina växthusgasutsläpp och hur många jordklot du använder genom ditt sätt att leva.

 

>> Undersök ditt klimatfotavtryck på klimatkalkylatorn.se


 

Pandans bambubuffé hotad

 

Samtliga av de knappt 1900 pandor som finns kvar i det vilda idag, lever i de sydvästra delarna av Kinas bambuskogar. Den huvudsakliga orsaken till pandans försvinnande är att skogar har huggits ner för att ge plats åt odlingar, gruvor, hus och byar med mera. Nu varnar forskarna för ett nytt hot, klimatförändringarna.

>>Läs mer i senaste Pandarapporten

 

 

Ny hajart upptäckt!

 

En ny hajart som fortfarande inte fått något namn, har upptäckts vid barriärrevet utanför landet Belize. Upptäckten är en påminnelse om hur viktigt det är att skydda vattnen kring de centralamerikanska kustnära korallreven.

 

>>Läs mer om den nya arten på WWF.se

Säg ja till ett levande odlingslandskap nu!

Europas jordbrukssystem är inte hållbart. Det skadar klimatet och miljön, minskar den biologiska mångfalden, skadar folkhälsan och utarmar små och medelstora lantbruk liksom landsbygden. Gör din röst hörd och berätta för Europakommissionen att nu är det dags att reformera den gemensamma jordbrukspolitiken.

 

>>Skriv under på WWF.se

 

Nya WWF Eko på nätet 

 

Nu finns hela tidningen på webben, tillsammans med filmer, bilder och massor med bonusläsning. Observera att du behöver en kod för att kunna läsa tidningen digitalt. Din kod för WWF EKO 1-2017 är: oglwe51.

 

>>Läs det senaste numret av WWF EKO

Användbart material för era anställda

 

Ladda ner skrivbordsbilder, titta på intressanta och unika filmklipp, skicka e-julkort till anställda eller titta på bilder från olika WWF projekt i bildgalleriet. Besök även vår länksida där vi tipsar om gröna länkar på internet.
 

>> Klicka här för att hämta WWF-material 


Stödet från er som WWF Vänföretag är viktigt för oss! Genom er hjälp kan vi fortsätta vårt arbete för miljö och natur i Sverige och i världen. Sprid gärna Nyhetsbrevet inom ert företag! Via mail eller genom att länka till brevet från ert intranät. Har ni frågor eller funderingar, kontakta oss på vanforetag@wwf.se.

 

Med hjälp av våra Vänföretag har WWF uppnått många goda naturvårdsresultat. Ert fortsatta stöd som Vänföretag är viktigt för vårt arbete att skapa en bättre framtid för människan, djuren och miljön.  

 

Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.
OBS! Detta innebär att du avslutar alla dina epost-prenumerationer från Världsnaturfonden WWF, inklusive fadderrapporten.