Om mailet inte visas korrekt Öppna brevet i din webbläsare

 

 

Tack för ert stöd som WWF Vänföretag under 2017! 

 

 

 

Varmt tack för ert viktiga stöd i år! Med hjälp av våra Vänföretag har WWF uppnått många goda naturvårdsresultat. Under 2018 fortsätter vi vårt arbete för miljö och natur, i Sverige och i världen.


God fortsättning! 

 

WWF tipsar: Agera hållbart på vintersemestern

Nu flyr hundratusentals svenskar vintermörkret och styr kosan mot varmare nejder. För att minska onödig belastning och påverkan på miljön och våra hav, som redan utsätts för hårt tryck, har Världsnaturfonden WWF sammanställt nio tips för hur det går att agera mer hållbart under semestern.

>> Ta del av tipsen på wwf.se

 

 


Foto: Istockphoto

Ny WWF-rapport: 115 nya arter upptäckta i Mekong

En krokodilödla som blivit seriefigur, en hästskofladdermus som kunnat vara hämtad ur Star Wars och en snigelätande sköldpadda som upptäckts på en matmarknad är tre av 115 nya arter som har upptäckts i Mekong-regionen de senaste två decennierna.

>> Läs mer på wwf.se

  


Sjutton visenter på väg från Blekinge till Ryssland
Sjutton svenska visenter från Blekinge ska hjälpa till att rädda det ryska beståndet i ett naturreservat i Ryssland. Strax innan jul lämnade visenterna Blekinge för vidare färd österut via Litauen till Ryssland med lastbil och färja.
>> Läs mer på wwf.se


 

Det går fortfarande att skänka företagets julgåva till WWF

En julgåva till WWFs arbete hjälper till att rädda världens hav, bevara unika arter och skydda livsviktiga regnskogar.

Som tack för er gåva får ni elektroniska kort att skicka till anställda, kunder och samarbetspartners. Ni får även ett fint gåvobevis och en webbanner att lägga upp på er hemsida.

 

>> Skänk företagets julgåva här

 


WWF kommenterar det tillfälliga ålfiskestoppet 2018
I december kom beskedet att EUs fiskeministrar för första gången enats om ett tre månader långt ålfiskestopp i EUs vatten, i bland annat Östersjön. WWF anser att beslutet är historiskt, och ett bra första steg givet hur förhandlingarna sett ut - även om ett tillfälligt fiskestopp i praktiken får en svag effekt på ålbeståndet.
>> Läs mer på wwf.se


Ny WWF-rapport visar: Skärgården för dåligt skyddad - stora värden kan förloras för alltid

 Stockholms skärgård med sina 30 000 öar är ett världsunikt marint naturlandskap - dess like finns inte någon annanstans i världen. Borde inte politiker och beslutsfattare värdesätta detta högt? Det är just nu ett för stort tryck på Stockholms skärgård. Det visar WWFs nya rapport Stockholms framtida havsområde. Den planering som finns för landområden saknas i princip till havs, där istället "vilda västern"-lagar gäller.

>> Läs mer på wwf.se


 

Alarmerande rapport för orangutangen

Rapporten, "Orangutan Population and Habitat Viability Assessment", beskriver de uppskattade populationerna idag och hur livskraftiga de kan tänkas vara. Rapporten visar att det i dag endast finns totalt 55 orangutangpopulationer kvar.

>> Läs mer i WWFs Orangutangrapport

 

 

Nytt skydd av hajar

Under FN-mötet på Filippinerna i höstas som handlade om migrerande arter (arter som vandrar) flyttades valhajen och gitarrfisken i Medelhavet upp i den allra högsta skyddskategorien eftersom de minskar kraftigt i antal. Exempelvis har antalet valhajar halverats.
>> Läs mer i WWFs Marinrapport

 


WWF EKO på nätet

Hela tidningen finns på webben, tillsammans med filmer, bilder och massor med bonusläsning.

 

Observera att du behöver en kod för att kunna läsa tidningen digitalt. Din kod för WWF EKO 4-2017 är: abek78 

Klicka här för att läsa det senaste numret av WWF EKO!

Skicka digitala kort!

 

Skicka en hälsning till personal, leverantörer och vänner med hjälp av våra fina e-kort.

 

Du kan skicka vykortet till din egna e-postadress och vidarebefordra till mottagarnas. Då kan du redigera i texten vid senare tillfälle samt se till att din e-postadress står som avsändare.

Klicka här för skicka vykort


  

 

Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.
OBS! Detta innebär att du avslutar alla dina epost-prenumerationer från Världsnaturfonden WWF, inklusive fadderrapporten.