WWF gratulerar EU-parlamentet till fiskesegern

2013-02-06

Det är otroligt glädjande att Europaparlamentet idag röstade för ett historiskt beslut om att rädda fisken för framtiden och låta våra hav återhämta sig, säger WWF i en kommentar till dagens beslut.  

 
Röstningen gick igenom med 502 röster mot 137. Beslutet innebär att det om två år ska vara slut på överfisket. År 2020 ska EU:s alla fiskbestånd vara på hållbara nivåer.

– Det är särskilt glädjande att beslutet tagits trots kristider och starkt motstånd från vissa länder och starka särintressen, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.
WWF gläds över att ledamöterna i Europaparlamentet lyssnade till sina väljare. Nu är det upp till ministerrådet och fiskeriministrarna att rösta för de här förändringarna i grundförordningen.


– Det kommer att bli tuffa förhandlingar. Men vi hoppas att ländernas regeringar kommer att lyssna på det starka budskapet från parlamentet och bortse från sina egenintressen – i slutänden handlar det om att få en långsiktigt hållbar framtid för våra hav och Europas fiskeekonomi, säger Håkan Wirtén.

 

 

Save our seas!

 

 

För mer information, kontakta:

Inger Näslund, t f enhetschef vattenmiljö på WWF, 070-105 30 57


Marie von Zeipel, pressekreterare WWF
Tfn: 08-624 74 03. 0706 - 29 10 77
E-post: marie.vonzeipel@wwf.se

 

 

Senast uppdaterad 2013-10-16

 

Pressbilder:

Foto: Helene Petit / WWF-Canon

Ladda ner bilden

 

Foto: National Geographic Stock / Paul Nicklen / WWF-Kanada

Ladda ner bilden