Ola Jennersten

Låna Noshörningslådan!

Spela Östersjöspelet, räkna med hjälp av blåvalen eller bygg en näringspyramid!
Vi har valt noshörningen som symbol för den rikedom av liv som finns på jorden. Noshörningen är en av världens äldsta djurarter, 60 miljoner år gammal, och samtidigt en av de mest hotade. Låt Noshörningslådan kliva in i klassrummet och så kan den hjälpa till att öka kunskapen om den biologiska mångfalden.

Det finns 20 olika aktiviteter att välja mellan i Noshörningslådan och här finner ni en lärarhandledning, elevkort och stödmaterial. Med hjälp av aktiviteterna kan eleverna utforska vad biologisk mångfald är, varför den är viktig, vad som hotar den och vad vi kan göra för att rädda den. Aktiviteterna spänner över flera ämnen och använder varierande arbetssätt. Materialet vänder sig till barn och ungdomar från 10 år och uppåt.

Lådan innehåller:

  • Lärarhandledning
  • 20 st elevkort
  • Stöd material, t ex Östersjöspelet och andra spel, klossar till att bygga näringspyramider med, material till rollspel, ormskinn, tidsskivor och mycket mer.

    Noshörningslådan är framtagen i ett samarbete mellan Världsnaturfonden, Naturhistoriska riksmuseet och IKEA.

    Lådan finns att långa gratis mot avhämtning på flera ställen i landet. Klicka här för att se vilka utlåningsställen som finns.

    Vill du veta mer om noshörningslådan, kontakta Sara Johannesson på telefon 08-627 74 00 eller via e-post, gunilla.elsasser@wwf.se 
Senast uppdaterad 2013-09-18