Var med och hejda den globala uppvärmningen

Här läser du om vad som menas med klimatförändringar, vad som måste göras för att lösa klimatutmaningen och hur vi på WWF arbetar med den stora klimatfrågan.

 

Den fossila eran går mot sitt slut, men det måste gå ännu fortare

Efter två veckors intensiva förhandlingar i Paris har FN nu tagit beslut om ett nytt globalt klimatavtal som undertecknats av regeringschefer från hela världen. Överenskommelsen lägger grunden till ett långsiktigt arbete för att bekämpa klimatförändringarna, men mycket mer behövs för att säkra en väg som skulle begränsa uppvärmningen till väl under 2 °C. 

Läs WWFs kommentar om det nya klimatavtalet

 

 

Vad händer med klimatet?

Lär dig mer om klimatförändringarna, människans påverkan och allvarliga konsekvenser. Men även de lösningar som WWF tror på. 

Läs mer om klimatförändringarna

 

© Löfgren / IKEA

Det här kan du göra

WWF arbetar på bred politisk front och med olika samhällsaktörer för att bromsa den globala uppvärmningen. Som privatperson är du viktig. 

Det här kan du göra för klimatet


© WWF

Det här gör WWF för klimatet

Att minska utsläppen av växthusgaser är en utmaning där alla goda krafter behövs. Därför samarbetar WWF med många av samhällets aktörer och intressenter för att identifiera och utveckla lösningar.
Läs om vad WWF gör för klimatet 

 

 

 


Foto: Carlos G Vallecillo / WWF

Vår enda framtid: 100 % fossilfri

För att skapa en hållbar framtid för oss och vår planet måste vi ställa om till 100 procent förnybar energi och helt sluta använda fossila bränslen. WWF arbetar för att göra förnybar energi till den nya standarden.

Läs om hur vi ska nå en fossilfri framtid

 


 

 

 

 

 

 

  

  

Senast uppdaterad 2016-07-21

EUs klimatförslag räcker inteEUs klimatförslag som publicerades i slutet av juli är på tok för oambitiösa. Läs mer på vår internationella hemsida.
Fullt av kryphål

Min vardag


WWF behöver ditt stöd för att lösa den klimatutmaning vi står inför. Bli mer klimatsmart i din vardag och bidra till ett bättre klimat!

Läs inspirerande artiklar för en klimatsmart vardag

WWF Earth Hour 2016
- tillsammans för klimatet

Earth Hour 2016 - Tillsammans för klimatet


Lördag 19 mars 2016 klockan 20.30-21.30 lokal tid släckte världen för klimatet under Earth Hour – världens största miljömanifestation. Hundratals miljoner människor i 178 olika länder var med, vilket är ett nytt globalt rekord för Earth Hour. Engagemanget är fortsatt stort i Sverige och 84 procent av landet kommuner deltog med olika klimataktiviteter.

Allt om Earth Hour 2016

 

Kontakt

Barbara Evaeus. Foto: WWF

Har du frågor om klimatet, lösningarna och WWFs arbete?

Barbara Evaeus

Klimatkommunikatör

Världsnaturfonden WWF

barbara.evaeus@wwf.se