Utmaning: Gröna fisken 2014

Gröna fisken är en utmärkelse som Världsnaturfonden WWF delar ut till den fiskleverantör/dagligvaruhandel eller restaurang som varit bäst på att öka andelen miljömärkt fisk i sitt sortiment under ett helt år. Nu utmanar WWFs utmanar återigen restauranger, återförsäljare och produktleverantörer för fisk och skaldjur i Sverige att öka sina andelar certifierad fisk under 2014, som sedan premieras 2015.

Vem ökar andelen av MSC, ASC och Krav certifierad fisk mest under 2014? Vi tror att ni kan öka med minst 10 procent! Startpunkten är 1 januari 2014 och sluträkning sker den sista december samma år. De nominerade deltagarna ska också ha minimerat sina rödmärkta produkter enligt WWFs rekommendationer i fiskguiden 2014.

 

Vi har nu glädjen att presentera årets deltagare av WWFs utmaning Gröna Fisken 2014:

East West Sushi, Örebro
Banketten - Clarion Posthuset AB, Göteborg
vRå, Göteborg
Norda Bar & Grill, Göteborg
Restaurang B.A.R, Stockholm
Lux Dag för Dag, Stockholm
Tyresö Slotts Wärdshus, Stockholm
Yasuragi Hasseludden, Stockholm
Sodexo AB
COOP Sverige AB
Leröy Sverige AB
Västkustfilé AB

Netto Marknad Sverige AB 

Feldt's Fisk och Skaldjur AB

Scandic Hotels

Berns Asiatiska, Stockholm

 

Anta utmaningen Gröna Fisken 2014!

Ladda ner formuläret här, skriv ut, fyll i och sänd in till:

Världsnaturfonden WWF, Ulriksdals Slott, 170 81 Solna.
Märk kuvertet: ” Gröna Fisken”.

 

 

Utmanade företag 2014

Fiskleverantörer/dagligvarukedjor/
Fisksäljare/Hotel samt andra entreprenörer som uppmanats att
1) fasa ut de fiskar som finns på WWFs röda lista och 2) öka andelen MSC- och KRAV-märkta produkter med 10 viktprocent:

  

  • Leröy Sverige AB*
  • Västkustfilé AB*
  • Lobster Seafood Sweden AB
  • Atria Food Service Scandinavia
  • Domstein Enghav Sverige AB
  • Feldt's Fisk och Skaldjur AB*
  • Findus Sverige AB
  • Fiskexporten Varberg AB
  • COOP Sverige AB*
  • ICA Sverige AB
  • Netto Marknad Sverige AB*
  • Orkla Foods AB
  • Bergendahl & Son AB
  • Royal Seafood
  • Axfood AB
  • EKO Fågel, Fisk & Mittemellan
  • Bröderna Hansson Export AB
  • Nordsjöfisk AB
  • FDC fiskgrossist AB
  • Sabis
  • Sodexo AB*
  • Menigo, Stockholm
  • Martin & Servera, Stockholm
  • Lidl
  • Miramar Trading AB, Stockholm
  • Hokkai Food AB
  • Linas Matkasse, Stockholm
  • Middagsfrid, Stockholm
  • Mathem, Stockholm
  • Ecoviva, Stockholm
  • Hemfisk, Stockholm
  • Fiskbilen
  • Fisk-killen, Kujngsängen
  • GK Feskarn, östergötland och Småland
  • Hav Fisk & Catering, Stockholm
  • Högdalens Fiskaffär, Stockholm
  • Göta Fisk AB, Stockholm
  • Jan & Evas Fiskbod AB, Luleå
  • Boarpsgårdens Fisk & Delikatesser, Båstad
  • Feskarn I Saluhallen, Uppsala
  • Bengts Fisk, Lysekil
  • Asperöpojkarna, Göteborg
  • Borgmans Fisk, Helsingborg
  • Kalles Fisk, Höör
  • Buhres Fisk AB, Kivik
  • Nordic Choice Hotels
  • Radisson  Blu
  • Scandic Hotels* 


     

 

Sushi- , catering- och fiskrestauranger samt andra krögare som uppmanats att 1) fasa ut de fiskar som finns på WWFs röda lista, 2) öka andelen MSC- och KRAV-märkta produkter med 10 viktprocent och 3) bidra till nya, hållbara fiskrätter:

 

  • Art Sushi, Stockholm
  • Arigato sushi wok, Stockholm
  • Ayakos Sushi, Uppsala
  • Banketten – Clarion Posthuset AB, Göteborg*
  • Berns Asiatiska, Stockholm * 
  • Bernhard Kök & Deli, Nyköping
  • Bullandö Krog, Stockholm
  • Carotte Catering Jobeus AB, Stockholm
  • Chill Out Sushibar, Malmö
  • Daruma, Simrishamn
  • Den Gamle och Havet, Stockholm
  • East Restaurang, Stockholm
  • East West Sushi, Örebro*
  • Eastern Palace, Umeå
  • Ekstedt, Stockholm
  • Erik i Forsen/Erik på Slottet, Nyköping
  • F12, Stockholm
  • Fiskekrogen, Göteborg
  • Gao's coffe and sushi, Göteborg
  • Gastrologik, Stockholm
  • Gondolen, Stockholm
  • Great Eastern, Umeå
  • Happy Kitchen, Karlstad
  • Hemmagastronomi, Luleå
  • Hoze, Göteborg
  • Ichiban sushibar, Uppsala
  • Jasmine Sushi, Laholm
  • Jazzköket, Östersund
  • Kojis Sushi och Te, Luleå
  • Kyoto Sushi bar, Göteborg
  • Kometen, Göteborg
  • Kvarkenfisk, Umeå
  • Lemongrass, Malmö
  • Lisa Gruppen, Stockholm
  • LUX Dag för Dag, Stockholm*
  • Långbro Värdshus, Stockholm
  • Långedrag Värdshus, Göteborg
  • Maritime, Mölle
  • Mey Wang Sushi, Uppsala
  • Mickes Skafferi, Nyköping
  • Mikado, Göteborg
  • Mikaku Sushi, Uppsala
  • Norda Bar & Grill, Göteborg*
  • Operakällaren, Stockholm
  • Restaurang B.A.R., Stockholm*
  • Restaurang Gabriel, Göteborg
  • Restaurang Kungsholmen, Stockholm
  • Restaurang Samurai, Stockholm
  • Roppongi Sushibar, Stockholm
  • Råkultur, Stockholm
  • Sagami, Umeå
  • Saikō sushi, Malmö
  • Samurai sushibar, Jönköping
  • Seikoen, Stockholm
  • Sjöbaren Haga, Göteborg
  • Sjömagasinet, Göteborg
  • Stockholms Restauranger och Wärdshus, Stockholm
  • Sturehof, Stockholm
  • Sukiyaki, Norrköping
  • Sushi and Curry house, Järfälla
  • Sushi Bar Tosa, Nacka
  • Sushi Eriksberg, Göteborg
  • Sushi Minami, Varberg
  • Sushibar Shogun, Umeå
  • Sushibar Takenaka, Halmstad
  • Sushigarden, Göteborg
  • Take Mikado, Östersund
  • Tyresö Slotts Wärdshus, Stockholm*
  • vRÅ, Göteborg*
  • Wasa Allé, Göteborg
  • Wasahof, Stockholm
  • Yamato, Göteborg
  • Yasuragi Hasseludden, Stockholm*
  • Yoshi Sushibar, Göteborg
  • Yukikos Sushi, Uppsala
  • Ölbaren, Åre 

* Har antagit Gröna Fisken-utmaningen för 2014.

 

 

 

Senast uppdaterad 2014-08-25