Vilda vargar och björnar (11:39)

Björnar och vargar filmade i Finland av Bosse Kristiansson.

LÄNGD 0:29
Vilda vargar och björnar

Björnar och vargar filmade i Finland av Bosse Kristiansson.

LÄNGD 11:39
Conserving landscapes

WWF arbetar med tiger på många olika nivåer.<br /> Projektsamarbete med de människor som är tigerns grannar är livsviktigt för att klara vårt mål att rädda tigern. Denna korta film visar hur WWF jobbar i ett av de sk tigerlandskapen i centrala indien. Det är områden som är viktiga för tigerns överlevnad i landet.

LÄNGD 14:49
Jakten på biobränslen - intervjuer med lokalbefolkning

Förutsättningen för produktionen av biobränslen i sydliga länder är mycket goda. Samtidigt kan både människor och värdefull natur hotas om det görs fel. Lyssna på intervjuer med lokalbefolkning i Tanzania.

LÄNGD 3:16
Jakten på biobränslen i Östafrika

Allt fler svenska och europeiska bilister väljer att tanka etanol och biogas. Jakten på förnybara drivmedel öppnar vägen för företag att exploatera Östafrikas rika natur. Världsnaturfonden WWF uppmanar bensinbolagen, politiker och importörer att arbeta för hållbar etanol.

LÄNGD 3:11
Algblomning och död botten i Östersjön

Östersjön behöver din hjälp för att åter bli ett friskt hav. Enligt en sammanställning från WWF från 2008 finns 7 av de 10 största döda bottnarna i världshaven i Östersjön.

LÄNGD 5:30
WWF klimatkampanj 2008

Klimatproblemet är ett faktum. Men det är inte för sent att göra någonting åt det, dock räcker det inte med att bara prata. Stöd oss så kan vi få beslutsfattarna att göra något också...

LÄNGD 0:40
Klimatdemonstration

Lördagen den 8 december 2007 genomfördes demonstrationer mot klimatförändringar på många platser runt om<br /> i världen. De hölls i anslutning till de pågående klimatsamtalen på Bali. I Stockholm var det mer än tusen tappra människor i alla åldrar som trotsade regn och rusk för att demonstrera i klimatets tecken. Världsnaturfondens generelasekreterare Lasse Gustavsson höll ett tal

LÄNGD 2:08
WWFs Tom Arnbom på isbjörnsresa genom ryska Arktis

WWFs naturvårdsexpert Tom Arnbom reste under december 2007 till ryska Arktis för att dokumentera situationen för isbjörnen och effekterna av klimatförändringen. Med sig på äventyret har han isbjörnspatrullen UMKY-Patrol.

LÄNGD 1:58
Jättepanda äter bambu

Jättepanda äter bambu. Bilden är från ett pandacenter i Kina. Under senare år har uppfödning av pandaungar varit framgånsrik.Filmad av WWFs Germund Sellgren

LÄNGD 1:01
Bygg bo åt bina

Utan att behöva vara proffessionell biodlare kan du med några enkla knep skaffa bin som husdjur utanför husknuten! Gör så här: Köp bamburör och såga till i 20 cm-bitar och bunta ihop 40-50 bitar och häng upp bunten på en söder-vägg. Alt. ta en 200x45 mm plankbit och borra många hål i ändarna (4, 6 och 8 mm breda och 5-10 cm djupa hål). <br />

LÄNGD 0:43
Klimatsmarta lösningar

Det behövs fler klimatsmarta lösningar. Mattias Klum berättar om WWFs klimatarbete

LÄNGD 1:06
Borneos regnskog

Mattias Klum presenterar Borneos regnskog. Mångfalden på ön är fantastisk men hotad. av skogsskövling Nu finns dock hopp när ett jätteområde skyddas.

LÄNGD 1:24
Gorilla och schimpans hotas

Gorilla och schimpans jagas för sitt kött. WWF arbetar för att stoppa den olagliga jakten på hotade arter.Filmen har visats i TV-programmet PostkodMiljonären i TV4.

LÄNGD 1:11
Sälar och miljö

Faran är inte över för sälarna i Östersjön. Överfiske hotar sälarnas bytesfiskar.Filmsekvensen har visats i TV-programmet PostkodMiljonären i TV4.

LÄNGD 1:27
För första gången har en vild noshörning filmats på Borneo

Se den unika filmen där den utrotnings-<br /> hotade Borneonoshörningen, underart av <br /> sumatranoshörningen, nosar på kameran

LÄNGD 0:35
Senast uppdaterad 2011-04-08