Var finns tigrarna?

I dag finns omkring 3900 tigrar i det vilda. WWFs mål är att dubbla antalet tigrar mellan 2010 och 2022. Kartan visar tigerns utbredning i de 13 tigerländer(2010) som medverkar i projektet. (Klicka på kartan så blir den större.). Antalet tigrar ökar i Indien men i Sydostasien är situationen svår. Läget är svårast i Kambodja, Vietnam och Laos som förmodligen inte har några  vilda tigrar idag.

Men för första gången på decennier ser vi en uppåtgående trend för tigrarna. Tigrarna i flera länder är på uppgång. Mest ökar de i Indien, Ryssland, Nepal och Bhutan. Totalt uppskattas världens tigrar till ungefär 3 900 – en ökning från cirka 3 200 tigrar 2010.

 

 

 

Rapport och resedagbok från WWFs tigerprojekt i Indien

I Indien har WWF rönt stora framgångar med sitt tigerarbete. Hemligheten? Ett nära samarbete med både myndigheter och lokalbefolkningen som lever med tigern som granne. Följ med dit genom tigerexperten Ola Jennerstens film och resedagbok från våren 2013. Rädda tigern.
 

"Hej, Ola Jennersten heter jag! 2013 besökte jag WWFs tigerprojekt i mellersta Indien. Det är spännande att tänka att det var de här skogarna som gav Rudyard Kipling inspiration att skriva Djungelboken, och jag blev imponerad av tigerprojektens arbete. Här kommer min berättelse ...

 

Läs resedagboken

 

 

Projekt - The Northern Tiger

Följ med till ryska Fjärran Östern där WWF Ryssland och Nordens Ark har genomfört ett treårigt bevarandeprojekt för tigern. Projektet har finansierats av Svenska Postkodlotteriet.

  

 

 

Stort WWF stöd till tigerkorridoren

 

En livsviktig skogskorridor förbinder de tigerrika nationalparkerna Kanha och Pench.

Utforska det stora tigerlandet här

Hur går det för tigern?

År 2013 var det tre år sedan ministrarna i Asiens tigerländer bestämde sig för att genomföra en gemensam plan för att rädda tigern. Hur hade det gått efter tre år? Vi intervjuade WWF-representanter för åtta olika tigerländer.

Senaste nytt

Tigrarna i flera länder är på uppgång.  Totalt uppskattas världens tigrar till ungefär 3 900 – en ökning från cirka 3 200 tigrar 2010.

Filmer och sammanfattning

Hur har det gått efter 2013?

Statusrapport september 2014: Ökade insatser krävs

Tigerrapport 2015 

Tigerrapport 2014

Artikel ur WWF Eko nr 3 /2014:

Världens vilda tigrar - har nedgången börjat vända?

Rapport från tigersymposium i Nepal februari 2015

Rapport från Global Tiger Recovery Programme GTRP

 

WWFs mål är att dubbla antalet  tigrar till 2022 – nästa tigerår

 

Skrivbordsbakgrund

Michael Nichols / WWF-Canon

 

Klicka här för att ladda ner en skrivbordsbakgrund med ett tiger motiv