Foto: David Fleetham / Naturepl.com / WWF

Hav och Fiske

Visste du att haven producerar ungefär hälften av allt syre på planeten? Att haven mår bra är avgörande för vår hälsa, matförsörjning och miljontals jobb – ja hela mänsklighetens framtid!

 

 

Fiske och Fiskguiden

Fiske och Fiskguiden

Du som konsument kan bidra till ett mer hållbart fiske och vattenbruk genom att göra ett medvetet val när du köper fisk och skaldjur.

WWFs Fiskguide 


Valrossar Svalbard. Foto: Win van Passel / WWF 

Arktis

Arktis är det största och minst fragmenterade av de bebodda områdena på jorden. Det finns många stora hot som klimatförändringar, sjöfart och föroreningar.

Arktis i förändring

Östersjön. Foto: Germund Sellgren

Östersjön

WWF arbetar för att skydda Östersjön från överfiske, stoppa övergödningen, stoppa farliga utsläpp av miljögifter, skapa säkrare sjöfart och minska oljeutsläpp.

Rädda Östersjön


Jordens befolkning är beroende av havet. Foto: Brent Stirton / WWF 

Hav i världen

Mer än en tredjedel av jordens befolkning bor längs kusten. Hundratals miljoner människor är beroende av fisk och andra havsresurser för sitt livsuppehälle.

Havet som försörjning

 

 

Senast uppdaterad 2017-04-03

WWFs Fiskguide

Du som konsument kan bidra till ett mer hållbart fiske genom att göra ett medvetet val när du äter fisk och skaldjur. Besök Fiskguidens webbsida eller ladda ner mobilappen idag!

Fiskguiden
 

fiskguiden.wwf.se

 

 

Ladda ner Fiskguidens app

Så kan du hjälpa haven

Foto: Shutterstock

 

Utöver att uppmana regeringen och dina lokalpolitiker att värna om våra hav, sjöar och vattendrag, finns det mycket du kan göra för en bättre havsmiljö.

Läs och dela gärna våra tips