© WWF-Martin Harvey

Föredrag om den illegala handeln med elfenben, noshörningshorn och tigerdelar!

Tiger. Foto : Ola Jennersten

Unikt tillfälle att få höra Tom Milliken, expert från TRAFFIC i södra Afrika, om den ökande tjuvjakten på elefanter och noshörningar i Afrika. Han berättar även om den illegala handeln med elfenben och noshörningshorn som går från Afrika till Asien. WWFs tigerexpert Ola Jennersten visar bilder och berättar om det aktuella och akuta läget för tigern. Handelsminister Ewa Björling inleder denna spännande eftermiddag.

 

Den illegala jakten har ökat dramatiskt under de senaste 10 åren och är nu ett stort hot mot flera av Världsnaturfonden WWFs flaggskeppsarter såsom tiger, noshörning och elefant. Den olagliga handeln med vilda djur och växter omsätter globalt många miljarder kronor per år och är den femte största illegala handeln i världen.
Nu har du chansen att få veta mer om den illegala jakten och den olagliga handelns brutala verklighet.

Tom Milliken som är en världsauktoritet på området och Ola Jennersten som under många år arbetat med tiger kommer att ge spännande rapporter direkt från fältet och berätta om de insatser som görs för att rädda några av världens mest fascinerande arter.
Svenska myndigheter beskriver de internationella kopplingarna när det gäller handel med hotade arter, samt berättar om läget i Sverige när det gäller illegal handel med vilda djur.


Tom Millikens föredrag är på engelska, övriga är på svenska.

 

Arrangörer av seminariet är Världsnaturfonden WWF och Naturhistoriska riksmuseet.
Seminariet ingår som en öppen del av ett annat seminarium där företrädare för olika myndigheter har samlats på Naturhistoriska riksmuseet för att diskutera vad som kan göras för att stoppa illegal handel med vilda djur och växter.


Datum, plats och anmälan:

Seminariet hålls på eftermiddagen onsdagen den 24 oktober kl. 13.00 - 15.30.
Platsen är Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm


Gratis inträde!

Det går inte längre att anmäla sig. Fullsatt.

Anmälan till seminariet via e-post senast den 21 oktober 2012 till:

seminarium@wwf.se
Det är gratis inträde till seminariet. För övriga delar av museet gäller normal entréavgift.


Eftersom intresset är stort är anmälan bindande och först till kvarn gäller. Det kostar inget att delta men du skall ange namn på de som kommer.

Program:

• Handelsminister Ewa Björling inleder seminariet. Illegal handel med vilda djur och växter – vad är handelspolitikens roll och vad gör regeringen? (15 min).
  

• Naturhistoriska riksmuseets roll som kunskapsspridare med expertkunskaper! 

  Per Ericson, forskningschef (10 min).


• Illegal Wildlife trade campaign, Håkan Wirtén,generalsekreterare,

Världsnaturfonden WWF (10 min).


• Tjuvjakten på elefanter och noshörningar i Afrika samt elfenbetets och noshörningshornens väg från Afrika ut över världen. Tom Milliken, TRAFFIC’s Elephant and Rhino Programme Leader and the Director of ETIS, från TRAFFIC i södra Afrika, berättar om detta. OBS! denna del är på engelska. (40 min).


• Handeln med noshörningshorn berör även Sverige – Filippo Bassini, miljöpolisen, Stockholm och Anders Gustafsson, miljöåklagare, Stockholm.(15 min).


• Tigern – hot och hopp, svårt men möjligt? Ola Jennersten, tigerexpert WWF. (30 min).

 

• Läget i Sverige – Händelser samt summering av myndigheternas seminarium för att komma vidare med frågan i Sverige. Christer B. Jarlås miljöåklagare (10 min).

 

Seminariet pågår från 13.00 – 15.30. 


 

Elfenbensprodukter till försäljning

Illegala elfenbensprodukter. 

 

 

Senast uppdaterad 2012-10-24

 

 

  

Stöd WWFs kamp för att stoppa den illegala djurhandeln