Earth Hour 2018. 24 mars 2018. 

WWF Panda Planet – Earth Hour för barn och unga

Panda Planet är WWF för barn och unga. På pandaplanet.se finns massor av kul fakta och härliga bilder på djur, spel och roliga quizar.

 

Inför Earth Hour 2017 gjorde vi en film där pandan visar hur just du kan bidra till att göra jorden mer rättvis! Vi har också tre roliga utmaningar till dig - kolla in dem i filmen!

 

 

Tidigare år har vi i fyra populära kortfilmer berättat om klimatvärstingarna bilen, biffen, bostaden och börsen. Kolla in dem här:

 

Uppdrag 1: Bilen

Detta uppdrag handlar om att sluta köra sönder jorden. Nu gäller det att gå, cykla eller åka tillsammans i bussar och tåg! 

 

Uppdrag 2: Biffen

Panda Planets andra Earth Hour-uppdrag handlar om att vi ska äta mindre och bättre kött - för gladare djur, grönare jord och piggare kropp.

 

Uppdrag 3: Bostaden

Detta uppdrag handlar om att fånga energitjuvarna som gömmer sig i ditt hem. För om vi sparar på el och vatten, så sparar vi även på miljön. 

 

Uppdrag 4: Börsen

Panda Planets fjärde och sista uppdrag handlar om din egen börs och att inte slita och slänga dina saker, utan hellre ge vidare eller återvinna.

 

En film om hur allt hänger ihop - isbjörnarna, klimatet och Earth Hour

Här får isbjörnarna vara med och berätta om klimatet och varför det är viktigt att delta i Earth Hour.

Senast uppdaterad 2017-11-14

 

Få koll på kniviga matfrågor
– lyssna på Tugget!

Madpodden tugget med Sofia och Fanny. Foto: Saga Sandin

Vill du veta hur du kan äta mer planetvänligt? I nya poddserien Tugget från WWF Sweden Youth får du tips på hur du kan minska din miljöpåverkan genom att ta kontroll över tallriken.
Lyssna på podden här.

Vad är egentligen klimatförändringarna?

 

Alla pratar om klimatförändringarna men vad är det egentligen för något? Och hur kan vi hjälpa vår planet?

 

Läs mer på Panda Planet och bli klimatsmart du också

Iskalla arktis

 

Arktis är det där kalla området vid nordpolen – både land och hav. Här kan det bli ner till -40 grader kallt! Det kan verka ruggigt och ogästvänligt men flera arter trivs här och är anpassade till ett liv i kyla.

 

Kolla in Arktis coola gäng

 

Barn och unga är djurens stora kämpar. Därför finns Panda Planet, både som webb-community och som stödjande VIP-medlemskap. Vår vision är att det ska vara lika roligt som viktigt att lära sig om djur, natur och stora miljöfrågor.

 

På pandaplanet.se kan man titta in i djurens värld, lära känna WWF:are och få svar på frågor om djur och natur, spela spel, tävla och mycket mer!

 

Kolla in Panda Planet nu >