Earth Hour 2014 för företag, organisationer, trossamfund och offentliga verksamheter

Stort tack till alla de hundratals svenska företag som varje år är med och skapar världens största klimatmanifestation, Earth Hour, genom fantastiska insatser för att informera svenskarna om klimatfrågan och engagera dem i nya klimatsmarta vanor. På denna sida ligger en del av det inspirationsmaterial som låg till grund för många av de aktiviteter som genomfördes av företag, organisationer, trossamfund och offentliga verksamheter i samband med Earth Hour 2014!

 

Företag och organisationer som deltog i Earth Hour 2014 - se listan nedan! 

 

Engagera ditt företag eller din organisation i Earth Hour och klimatfrågan

Förra året arrangerades utställningar, debatter, gratis cykelreparationer, klimatsmart mat i lunchrestauranger, tävlingar på temat miljö och mycket mer. Ni företag och organisationer var med och bidrog till att halva Sveriges befolkning släckte – som en tydlig symbol till politikerna att de måste agera i klimatfrågan.

 

Ni har chans att påverka era medarbetare, kunder och leverantörer. Temat för årets svenska Earth Hour är fyra klimatvärstingar: bilen, biffen, bostaden och börsen. Det finns mycket att göra, men här kommer några tips inom varje kategori, så att ni kan välja den eller de som passar er verksamhet bäst:

 Bilen – uppmuntra er personal att ta cykeln till jobbet, klimatkompensera era affärsresor, uppmuntra er personal att samåka till jobbet.
Läs mer

Biffen – servera klimatsmart mat i er lunchrestaurang, bjud på ekologiskt fika och välj vegetariska alternativ när ni bjuder på lunch.

Läs mer

Bostaden – byt till grön el, återvinn papper, glas, aluminium och plast, uppmuntra er personal att skriva ut så lite som möjligt, byt till energisnål belysning.

Läs mer

Börsen
– informera er personal om placeringen av deras pensionspengar, uppmuntra placering i framtidens hållbara och förnybara energi.

Läs mer

 

Inspirerande exempel - så deltog företag i Earth Hour 2014


Stockholm Globe Arenas projicerade Earth Hour-logotypen samt en uppmaning på Ericsson Globe. Ericsson Globe, Tele2 Arena, Hovet samt Annexet släcktes ner i den mån det gickeftersom det pågår evenemang samtidigt. De uppmärksammade också Earth Hour i sociala medier.
 

Hotell Clarion Hotel Sign i Stockholm hade aktiviteter i lobbyn i samarbete med WWFs ungdomscommunity Panda Planet. I restaurangen fanns en speciell Earth Hour-meny, och aukustisk musik spelades live.


Compass group har cirka 120 restauranger runt om i landet, främst lunchrestauranger på företag, skolor och sjukhus. Under Earth Hour anordnades en tävling där gästerna kunde lämna in sina favoritrecept på vegetariska rätter. De bästa recepten fick pris och kommer att läggas in i företagets receptdatabas och användas.

 

Hotell Hilton Stockholm Slussen hade liveframträdande, nedsläckning och tävling för gäster.

Åhléns  släckte ner alla varuhus som kunde släckas ner, skyltade Earth Hour i varuhusen samt hade extrapris på Svanenmärkta stearinljus.

Coop erbjöd kampanjpriser på klimatsmarta varor och tipsade om hur kunderna själva kunde spara energi och konsumera mer klimatsmart. Coop uppmärksammade också Earth Hour i en reklamfilm och släckte ner där det var möjligt.

Yasuragi Hasseludden i Saltsjö-Boo släckte ner så mycket det gick. I restaurang Tokyo serverades en fyrarätters Earth Hour-meny speciellt framtagen att vara så energisnål som möjligt att tillaga. Menyn var fri från rött kött och innehöll ekologiska och närproducerade produkter. I baren serverades en Earth Hour-drink och klockan 19.00 gavs en harpkonsert med Monica Ramos. Dessutom erbjudanden och provningar av mat och behandlingar.

Folktandvården Stockholms län uppmanade alla kliniker, patienter och personal att delta, samt delade ut Svanenmärkta ljus i receptionerna.

ICA Kvantum i Lerum släckte bakomutrymmen och tände symboliska värmeljus i butiken. Butiken uppmanade också kunderna att släcka, genom en text på kvittot.

Skistar släckte ner backbelysningar och fasadbelysningar där det var möjligt samt informerade och uppmanade gäster och medarbetare att göra detsamma.

Internationella Earth Hour

Ladda ner Earth Hour-material

Hjälp oss att

sprida budskapet om Earth Hour!

Tryck upp fina t-shirts, lägg upp annonser och  tidnedräknare på hemsidan och dela ut flyers med klimatsmarta tips.
Kolla in kampanjmaterialet

Earth Hour-aktiviteter nära dig

Kolla in eventkartan för att se en del av allt som hände i samband med Earth Hour i just ditt län. Många kommuner, skolor, företag och organisationer anordnade allt från konserter till klimatseminarier.

Kolla in eventkartan 

Kontakt

Har du frågor om Earth Hour som rör företag? Kontakta julia.engqvist@wwf.se