Lediga jobb på Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF är med sina fler än fem miljoner supportrar en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. WWFs vision är en framtid där människan lever i harmoni med naturen. Vi finns i över 100 länder och arbetar med naturvårdsprojekt i fält, naturvårdsforskning, utbildning och påverkansarbete i nationella och internationella forum. Verksamheten finansieras till största delen med gåvor från allmänheten.


Praktik på Världsnaturfonden WWF – vill du vara med och rädda planeten?

Vi söker praktikanter med ”digital profil inom kommunikation” till tre månaders praktik under två perioder:

 

1.     Praktik under våren 2018 – april, maj, juni. Sista ansökningsdag 14 april

2.     Praktik under hösten 2018 – september, oktober, november. Sista ansökningsdag 1 maj

Praktiken är heltid hos WWF på Ulriksdals slott. Vi är ett glatt och kompetent gäng på kommunikationsavdelningen, med högt i tak och en stor uppgift; att rädda vår planet.

 

Kvalifikationer – den vi söker är:

 

  • En kommunikatör med webbkunskap och en digital profil, för arbete med vår webb och sociala kanaler som exempelvis Facebook.

  • En duktig skribent och behärska svenska mycket väl i tal såväl som i skrift. Uppgifterna kräver att du kan hantera ett högt arbetstempo och lätt kunna omvandla svårbegriplig vetenskaplig text till mer lättfattlig text. Du behärskar även engelska i tal och skrift.  

  •  Intresserad av att jobba med praktisk eventplanering och kampanjarbete.

  • Orädd att lyfta telefonluren och ta kontakter med människor.

  • Har ett brinnande intresse för miljö och hållbarhetsfrågor.

  • En duktig kommunikatör som är noggrann, initiativrik och självgående.

 

Förutsättningar:

Du studerar troligtvis på relevant högskole- eller universitetsutbildning. Att du har studiemedel under praktikperioden är en förutsättning.

 

Ansökan:

Ansökan innehållande ett CV och personligt brev där du berättar varför du platsar så bra hos WWF skickas till anna.almberg@wwf.se senast 14 april (för praktik under våren) eller 1 maj (för praktik under hösten). Var noga med att ange om det är till våren eller hösten som du söker praktik.


Världsnaturfonden WWF söker en Programkoordinator till avdelning Ekonomi, IT och Administration

Världsnaturfonden söker nu en analytisk och strukturerad programkoordinator med god samarbetsförmåga. Tjänsten innebär en omfattande samverkan inom Världsnaturfondens olika enheter men även med WWF:s partnerkontor i olika delar av världen. Rollen är utvecklande och du kommer att få arbeta med intressanta nationella- och internationella program tillsammans med kompetenta och passionerade kollegor.

 

Omfattning: Heltid 100 %
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Omgående

 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 20 april 2018.

Läs mer och ansök här


Världsnaturfonden WWF söker en Projektcontroller till avdelning Ekonomi, IT och Administration

Världsnaturfonden söker nu en analytisk, strukturerad projektcontroller med god samarbetsförmåga till avdelning Ekonom, IT och Administration.
I tjänsten som projektcontroller arbetar du som ett stöd till våra programsamordnare och företagsansvariga med fokus på budget och ekonomiska uppföljningar. En viktig del av arbetet är att granska finansiella rapporter, slutrapporter och revisioner från WWFs partners och säkerställa att de uppfyller avtalsvillkoren. Rollen är utvecklande och du kommer att få arbeta med intressanta nationella- och internationella program tillsammans med kompetenta och passionerade kollegor.

 

Omfattning: Visstid ett år 100 %
Tillträde: Omgående

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att komma in med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 20 april 2018.

Läs mer och ansök här


Världsnaturfonden WWF söker en programsamordnare för internationell skog

WWF söker nu programsamordnare för att hålla ihop och koordinera skogsportföljen inom ett av våra största företagssamarbeten. Programmet samverkar med WWF-kontor i flera länder främst i Ryssland, östra Europa, och Sydostasien och har fokus på ansvarsfullt skogsbruk, bevarande av skogar med höga bevarandevärden, bekämpning av illegal avverkning, förbättra skogspolicy och att öka kapaciteten bland nyckelaktörer som småbrukare och företag.

 

Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Stationeringort: Stockholm, Ulriksdal

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 20 april 2018.

Läs mer och ansök här

 

 

Senast uppdaterad 2018-04-03

Internationella tjänster

WWF global opportunities

Latest job postings

Volontärarbete utomlands

WWF-volontär i världen
På WWFs internationella hemsida finns volontärvägledning med länkar till WWF kontor som bedriver någon form av volontär-arbete. Kontakta de lokala WWF-kontoren direkt enligt anvisningar på respektive hemsida.

 

Fältbiologerna

Även fältbiologerna i Sverige har aktiviteter, bland annat skogsinventeringsresor. Se även deras länksida! www.faltbiologerna.se


Havssköldpaddorna i Grekland är hotade
När honorna går upp och lägger ägg på stranden behöver äggen skyddas. Turism och annan verksamhet hotar äggläggningsplatserna.
I det här projektet arbetar man både med skydd och information. Läs mer: www.archelon.gr/index_eng.php