Lediga jobb på Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF är med sina fler än fem miljoner supportrar en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. WWFs vision är en framtid där människan lever i harmoni med naturen. Vi finns i över 100 länder och arbetar med naturvårdsprojekt i fält, naturvårdsforskning, utbildning och påverkansarbete i nationella och internationella forum. Verksamheten finansieras till största delen med gåvor från allmänheten.


Världsnaturfonden WWF söker en Kommunikationschef med stor kärlek till kommunikation, ledarskap och vår planet.

Till vår Kommunikationsenhet söker vi nu vår nästa Kommunikationschef som ska vara ytterst ansvarig för alla interna och externa kommunikationsaktiviteter. Du kommer att ingå i ledningsgrupp/chefsgrupp och ha personalansvar för ca 13 medarbetare.

 

Som person är du flexibel, prestigelös, driven och analytisk. Du har förmågan att se förbättrings- och utvecklingsmöjligheter, både strategiskt och avseende arbetssätt, verktyg och processer. Du är en engagerad och empatisk ledare som kan bygga ett starkt team och samtidigt se varje individ. När dina medarbetare utvecklas och lyckas känner du dig framgångsrik.

 

Omfattning: Heltid 100% Tillsvidare
Tillträde: Snarast

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 24 mars 2017.

 

Läs mer och ansök

 

 

Världsnaturfonden WWF söker en programsamordnare för hållbara städer i Sverige

Världsnaturfonden WWF driver en internationell stadsutmaning där deltagande städer ska redovisa ambitiösa och holistiska strategier för hur de ska bidra till en global omställning till 100% förnybar energi med fokus på lösningar som möjliggör attraktiva och hållbara livsstilar. I samarbete med stadsnätverk och organisationer som ICLEI och UN Habitat ser WWF till att skapa synergier med andra internationella plattformar och initiativ med syfte att öka städers klimatrapportering, åtaganden och åtgärder för omställning till en förnybar och hållbar framtid. WWF Sverige leder det internationella arbetet med stadsutmaningen, som i senaste omgången omfattat 21 deltagande länder från både nord och syd och i Sverige involverat 16 svenska kommuner. I Sverige är kommunikation och utbildning viktiga delar av arbetet.

Vi söker nu efter en programsamordnare att leda och kommunicera arbetet i Sverige med svenska städer. 

 

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Ett års visstidsanställning
Tillträde: Snarast
Stationeringsort: Stockholm, Ulriksdal

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 24 mars 2017.

 

Läs mer och ansök

 

 

Världsnaturfonden söker en programsamordnare till avdelningen Natur & Samhället

WWF behöver nu en vikarierande programsamordnare för handläggning och uppföljning av stöd till WWFs globala initiativ Market Transformation Initiative (MTI) inom ramen för ett avtal med Sida.  Tjänsten innebär att, i nära samarbete med MTIs globala team och med stöd av berörda på WWF vara ansvarig för kontakten med Sida, att WWF uppfyller åtaganden enligt avtal men också för att stärka och utveckla dialogen med både Sida och MTI.

En del av tjänsten innebär att stödja koordinering och processer för att söka finansiering från offentliga källor. I arbetet ingår att utifrån idéer kring miljö- och naturvård samt hållbar utveckling ta fram ansökningar, leda projektteam samt förhandla med strategiska partners och finansiärer. I arbetet ingår även att utveckla ansökningar med andra WWF-kontor i världen. Du kommer att ingå i ett team med fokus på intäkter från Sida, EU och andra offentliga källor.  

 

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Ett års vikariat
Tillträde: Snarast
Stationeringsort: Stockholm, Ulriksdal

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 24 mars 2017.

 

Läs mer och ansök

 

Senast uppdaterad 2017-03-01

Internationella tjänster

WWF global opportunities

Latest job postings

Volontärarbete utomlands

WWF-volontär i världen
På WWFs internationella hemsida finns volontärvägledning med länkar till WWF kontor som bedriver någon form av volontär-arbete. Kontakta de lokala WWF-kontoren direkt enligt anvisningar på respektive hemsida.

 

Fältbiologerna

Även fältbiologerna i Sverige har aktiviteter, bland annat skogsinventeringsresor. Se även deras länksida! www.faltbiologerna.se


Havssköldpaddorna i Grekland är hotade
När honorna går upp och lägger ägg på stranden behöver äggen skyddas. Turism och annan verksamhet hotar äggläggningsplatserna.
I det här projektet arbetar man både med skydd och information. Läs mer: www.archelon.gr/index_eng.php