Vill ditt företag stödja WWF

Ditt företag kan stödja WWFs arbete genom att skänka en företagsgåva eller bli WWF Vänföretag. Klicka på respektive  webbanner nedan för mer information. 

 

 

 

 

 

WWF får stöd genom Skandia

 

Alla sparare som väljer att spara i Skandia Världsnaturfonden stödjer WWF genom att två procent av fondvärdet ges i gåva till WWF. Sedan starten har fondandelsägarna bidragit med cirka 153 miljoner kronor till Världsnaturfonden.

 

Skandia Världsnaturfonden, som startades av Skandia år 1988, har en bred inriktning och placerar främst i bolag på Stockholmsbörsen. Investeringarna sprids på ett flertal bolag och branscher, främst i de större börsföretagen. Fonden investerar inte i bolag som är inblandade i kontroversiella vapen, producerar tobak eller bolag som bryter mot internationella normer (t ex FN Global Compact) utan att visa förändringsvilja. Fonden avstår även investeringar i företag vars verksamhet strider mot WWF:s riktlinjer.

Regler för miljö och samhällsansvar
Ansvarsfulla investeringar är en viktig del av förvaltningsuppdraget. Skandia anser att det bidrar till långsiktigt god avkastning. Därför ligger ansvar för miljön och samhället till grund för alla investeringar som görs i Skandias fonder. 


Ägs av försäkringstagarna
Skandia har alltid legat i framkant när det gäller långsiktiga sparlösningar. Skandia startade 1855 som ett av Sveriges första försäkringsaktiebolag och var först i Sverige att erbjuda livförsäkringar. Bankverksamheten startades 1994 med Sveriges första renodlade telefonbank och bara två år senare lanserades internetbanken. Vid årsskiftet 2013/2014 blev Skandia ett ömsesidigt och kundstyrt bolag, som ägs av försäkringstagarna. I dag finns dessutom en prisbelönt mobilbank och allt man behöver för sparande och vardagsekonomin. Välkommen till sparbolaget som tänker längre!

 

 

 

 

 

 


 

Senast uppdaterad 2018-01-29

 

WWFs samarbetspartners

Mer om samarbetet

Skandia Världsnaturfonden är en aktiefond som förvaltas av Skandia Fonder enligt riktlinjer fastställda av Världsnaturfonden WWF. De som sparar i fonden skänker i slutet av varje år två procent av sitt fondkapital som ett bidrag till WWF:s arbete för att bl.a. bevara hotade djur och naturområden.

Sedan fonden startade år 1988 har cirka 153 miljoner kronor (2016) kunnat användas till både akuta och långsiktiga projekt i Sverige och runt om i världen. Det går alltså att spara lönsamt och samtidigt stödja det viktiga arbetet med att bevara djur och natur. Det långsiktiga och generösa stödet från spararna i Skandia Världsnaturfonden har under många år inneburit ett mycket viktigt bidrag till WWFs arbete.

Läs mer om till Skandia Fonder

Kontakta oss

Kontakta oss för mer information om våra företagssamarbeten.

 

foretag@wwf.se

08-624 74 00