Vill ditt företag stödja WWF

Ditt företag kan stödja WWFs arbete genom att skänka en företagsgåva eller bli WWF Vänföretag. Klicka på respektive  webbanner nedan för mer information. 

 

 

 

 

 

Apotea.se och WWF samarbetar för rädda Östersjön

 

Apotea.se och deras kunder stödjer Världsnaturfonden WWF:s arbete för ett friskt Östersjön.

 

– Östersjön är ett av Sveriges viktigaste ekosystem. Jag älskar skärgården och ser hur övergödningen bidragit till återupprepade algblomningar, så för mig är frågan också personlig. När vår verksamhet växer finns ett ökat utrymme att ge tillbaka till samhället. Genom partnerskapet med WWF kan vi stödja arbetet med att återställa Östersjön och ge nästa generation chansen att njuta av vår vackra skärgård så som vi har kunnat göra, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Apoteas hållbarhetsarbete är en del i strävan att förbättra den allmänna folkhälsan och människors välmående. Med ett stort sortiment av ekologiskt certifierade produkter är ambitionen att hjälpa kunden göra ansvarsfulla val. Apotea.se har även ett stort engagemang för insamling av överblivna läkemedel. Enligt en undersökning Läkemedelsverket utförde 2012 så hamnar cirka 250 ton läkemedel i hushållssoporna varje år. Dessa riskerar att komma ut i naturen där de kan skada växter och djur och bidra till uppkomst av antibiotikaresistens. Apotea.se strävar efter att motivera alla som kommer i kontakt med läkemedel, från tillverkning, användning och förbränning, att minska belastningen på miljön.

– Vi är mycket tacksamma för Apoteas stöd till WWF:s Östersjöarbete. Det betyder mycket att vi kan göra gemensam sak med näringslivet i strävan att ställa om till ett hållbart samhälle inom planetens gränser. Vi hoppas även att Apoteas kampanjer för att samla in läkemedel kan få många att stanna upp och reflektera över hur de i sin vardag kan bidra till att rädda Östersjön, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

 

Läs mer om WWFs samarbete med Apotea här


 

Senast uppdaterad 2018-01-29

 

WWFs samarbetspartners

Mer om Apotea

Apotea.se är Sveriges första fullskaliga nätapotek utan fysiska butiker. Sedan 2011 har apotea.se Läkemedelsverkets tillstånd att bedriva apotek med ett heltäckande sortiment av både receptfria och receptbelagda läkemedel. Apotea.se säljer även hälsokost och hygienartiklar. Företaget växer snabbt och har dubblat omsättningen och antalet medarbetare varje år sedan starten och närmar sig nu en omsättning på 1 miljard.

 
Här kan du läsa mer om Apotea: http://www.apotea.se/

 

Kontakta oss

Kontakta oss för mer information om våra företagssamarbeten.

 

foretag@wwf.se

08-624 74 00