Gå till huvudinnehållet
vegoguiden-broccoli

Broccoli är en kål och nära släkt med blomkål. Den växer ute på fälten i ”buketter” på stjälkar med gröna blad. Skörd ska ske strax innan de gröna blomknopparna är på väg att slå ut.

Broccoli i svenska butiker kommer ofta från olika länder i Europa, till exempel Spanien och Nederländerna. Broccoli är, liksom de andra kålsläktingarna, en klimatsmart gröda som inte kräver mycket mark att odla. Användningen av bekämpningsmedel kan dock vara hög och odlingen i södra Europa kan ha hög påverkan på vattenresurserna.

Visste du att hela broccolin är god att äta – både stammen och bladen?

WWFs råd

Ät helst

  • Ekologisk broccoli från Sverige

Svensk broccoli kan vara mer än dubbelt så klimatsmart som broccoli från andra länder. Ekologisk broccoli är dessutom odlad utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Kolla efter svensk KRAV-märkt eller EU-ekologisk broccoli!

Ät gärna

  • Ekologisk broccoli från Europa
  • Broccoli från Sverige

Ät ibland

  • Broccoli från Europa

Dela gärna:

Senast ändrad 09/11/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se