Om mailet inte visas korrekt Öppna brevet i din webbläsare

 

Härlig sommar önskar WWF!

Solen värmer och sommaren är här. Det märks inte minst i naturen där det råder full aktivitet och sjunger i varenda buske. Europa har verkligen ett fantastiskt arv av naturområden och arter, och WWF kämpar för att EUs naturdirektiv inte ska försvagas eller försämras. Sommar innebär även politikervecka i Almedalen där WWF finns på plats för att diskutera viktiga frågor. Läs mer om detta i nyhetsbrevet.  

 

Kalmar_Alsterån_Foto Mönsterås Kommun.jpg

Kalmar Alsterån Foto: Mönsterås Kommun

 


Sustainable Cotton Ranking

Den 7 juni släppte WWF, Solidaridad och PAN UK en rapport som rankar 37 globala storbolag utifrån hur hållbar deras bomullsanvändning är. Bäst ranking får aktörer som IKEA, H&M och C&A medan majoriteten får bottenplaceringar.

Soy Scorecard

WWF har lanserat ett "Soy Scorecard" för att fästa uppmärksamheten på de negativa konsekvenserna av konventionell sojaodling och samtidigt visa att företag kan ta initiativ till en hållbar produktion av soja.

 


 

Foto: WWF

 

Skydda Svenska Pärlor!

Från 2013 till 2015 har allmänheten röstat fram 21 x 3 = 63 extra vackra och skyddsvärda naturområden i Sverige - tre för varje län - i Världsnaturfonden WWFs sommarkampanj Svenska Pärlor. Detta är platser med en fantastisk natur och som har stor betydelse för naturupplevelser, men som också har många hotade arter och livsmiljöer i behov av skydd. Många av de Svenska Pärlorna har blivit naturreservat eller skyddats på andra sätt. Under sommaren kommer vi att följa upp och återrapportera läget för områdena som ännu inte är skyddade.

>> Läs mer på wwf.se

 


Livsmedelsforum 2016 - miljö, hållbarhet och hälsa

Den nya nationella konferensen "Livsmedelsforum 2016: Miljö, hållbarhet och hälsa" hålls i Stockholm den 5 oktober, kl. 09.00 - 16.30. Konferensen tar ett unikt helhetsgrepp om livsmedelssektorn och dess påverkan och utveckling. WWF deltar och berättar om det nya initiativet "One planet food".

>> Läs mer och anmäl er på aktuellhallbarhet.se


Kampen för att skydda Europas natur fortsätter

Europa har ett fantastiskt arv av naturområden och arter. Här finns skogar som Bialowieza i Polen, våtmarksområden som Doñana i Spanien och fjällområden som Sarek. Europas miljöministrar och Junckerkommissionen diskuterar för närvarande ändringar i EUs naturvårdslagar, vilka i mer än 25 år har hjälpt till att skydda vårt gemensamma naturarv. Detta måste stoppas.

>> Läs mer på wwf.se


Köttguiden 2016: WWFs konsumentguide för kloka matval

Köttguiden gör det lätt att välja rätt - ladda ner den som mobilapp, spara ner den som pdf och läs mer här på sajten. Nytt i årets konsumentguide är större fokus på protein från växtriket samt antibiotika som kriterium.

>> Läs mer om nyheterna i Köttguiden 2016 

 


Sustainia publicerar 100 innovativa lösningar

En av WWFs innovationspartners, den oberoende tankesmedjan Sustainia, lanserade nyligen årets upplaga av "2016 Sustainia100". Årets rapport lyfter fram 100 goda exempel på sociala, ekonomiska och miljövänliga innovationer och lösningar från hela världen. WWF har deltagit i nomineringsarbetet och sitter med i juryn.

>> Läs mer om Sustainia och ladda ner rapporten på sustainia.me

 


Hur väl hanterar företagen sina klimatrisker?

Nästan hälften av världens största investerare hanterar inte sina klimatrisker, visar en ny undersökning av "Asset Owners Disclosure Project (AODP)". Detta trots en rad omfattande utvärderingar av klimatforskningen och  21 internationella konferenser för att skapa en global klimatöverenskommelse. Magnus Emfel, Senior Advisor för Hållbar ekonomi på WWF, diskuterar detta i WWFs klimatblogg.

>> Läs inlägget och fler nyheter på climate-energy.blogs.panda.org


Tetra Pak levererar 200 miljarder FSC-märkta förpackningar

Tetra Pak levererade fram till slutet av april 200 miljarder FCS-märkta förpackningar världen över. Sedan starten 2007 har företaget sett en stadig ökning hos kundkretsen och under 2015 levererades 54 miljarder FSC-märkta förpackningar. Ökningen går i linje med det mål som Tetra Pak satt upp som en del av sitt medlemskap i WWFs företagsnätverk GFTN (Global Forest & Trade Network).

>> Läs mer på tetrapak.com

 


 

WWF i Almedalen 2016

Kom och träffa Världsnaturfonden WWF i Almedalen den 3 - 10 juli 2016! Vi finns på plats med en rad experter och naturvårdare. Vi deltar i debatter och samtal om hur vi tillsammans kan skapa en välfärd inom gränserna för en planet. 

Titta in på http://www.almedalsveckan.info/event/list/ för att se WWF-arrangemang (skriv in WWF som sökord).
>> Läs även här vilka evenemang som WWF medverkar på här

 


 

Foto: Steve Morello / WWF

 

Vårsmältningen av havsisen gick fortare än forskarnas beräkningar

Den maximala utbredningen av havsisen uppmättes till 14,478 miljoner kvadratkilometer i Arktis den 2 mars och därefter satte vårsmältningen igång. Tyvärr gick avsmältningen fortare än forskarnas beräkningar. Detta påverkar och kommer att påverka djurlivet. Till exempel behöver nyblivna isbjörnsmammor som kommer ur sitt ide snabb tillgång till havsis för att kunna skaffa föda och återfå kraft. - Detta är det mest extrema jag har sett, säger Jon Aars, isbjörnsforskare vid den statliga myndigheten Norska Polarinstitutet, vars fältarbete får stöd av WWF.

 

 

Antalet tigrar ökar - och arbetet fortsätter

För första gången på decennier ser vi en uppåtgående trend för tigrarna. Det är glädjande och ett kvitto på att vi kan rädda arter och livsmiljöer när regeringar, lokalsamhällen och naturvårdare arbetar tillsammans.

Genom att slå samman resultaten från de länder som nyligen genomfört nationella inventeringar (robusta och väl genomförda) med de beräkningar som Internationella Naturvårdsunionen (IUCN) fått in från övriga länder, kom WWF fram till siffran 3 890 tigrar. Det betyder att tigrarna förmodligen ökat för kanske första gången på hundra år.


Nya WWF EKO på nätet

Nu finns hela tidningen på webben, tillsammans med filmer, bilder och massor med bonusläsning.

 

Observera att du behöver en kod för att kunna läsa tidningen digitalt. Din kod för WWF EKO 2-2016 är: XJHFP34 

Klicka här för att läsa det senaste numret av WWF EKO!

Användbart material för era anställda

 

Ladda ner skrivbordsbilder till datorn, titta på intressanta och unika filmklipp, skicka e-julkort till anställda eller titta på bilder från olika WWF projekt i bildgalleriet. Besök även vår länksida där vi tipsar om gröna länkar på internet.

 

Klicka här för att hämta WWF material

 


Stödet från er som WWF Vänföretag är viktigt för oss! Genom er hjälp kan vi fortsätta vårt arbete för miljö och natur i Sverige och i världen. Sprid gärna Nyhetsbrevet inom ert företag! Via mail eller genom att länka till brevet från ert intranät. Har ni frågor eller funderingar, kontakta oss på vanforetag@wwf.se.

 

Med hjälp av våra Vänföretag har WWF uppnått många goda naturvårdsresultat. Ert fortsatta stöd som Vänföretag är viktigt för vårt arbete att skapa en bättre framtid för människan, djuren och miljön.  

 

Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.
OBS! Detta innebär att du avslutar alla dina epost-prenumerationer från Världsnaturfonden WWF, inklusive fadderrapporten.