Om mailet inte visas korrekt Öppna brevet i din webbläsare

 

Världens företag visar vägen

 

För mindre än en vecka sedan avslutades klimattoppmötet i Marrakech, Marocko, där WWF var på plats. Trots att Trumps valseger påverkade stämningen, visade alla förhandlare en stark vilja att komma framåt. Det är tydligt att världen rullar på mot förnybart oavsett om USA är med eller inte. Extra glädjande är att 200 globala storföretag har bestämt sig för att börja använda vetenskapligt baserade klimatmål, s.k. Science Based Targets, för att minska sina utsläpp.

 

Det är nu bara en månad kvar till jul och för många har en hektisk period börjat. Kom ihåg att stanna upp ibland och bara vara! Och du vet väl att du enkelt kan ordna företagets julgåva till anställda och kunder hos WWF? Läs mer och skänk er julgåva här. 

Med önskan om en fin advent,


 

 

 

 


 

 

Telge Energi och WWF fortsätter samarbetet kring hållbar energi

Telge Energi och WWF har under tre år samarbetat inom förnybar energi och biologisk mångfald. Ett av projekten gäller Ångermanälven, där Telge Energi, WWF och Älvräddarna har startat ett initiativ som ska främja djur, natur och en modern vattenkraftsproduktion. Två av fyra delprojekt är nu genomförda. Arbetet med att återställa flottleder i nedre delen av Torvsjöån och Albloselbäcken fortsätter.

>> Läs mer på telgeenergi.se

 

Apotea.se stödjer WWFs Östersjöarbete

Nätapoteket Apotea.se och deras kunder stödjer nu Världsnaturfonden WWFs arbete för ett friskt Östersjön. - Vi är mycket tacksamma för Apoteas stöd till WWFs Östersjöarbete. Det betyder mycket att vi kan göra gemensam sak med näringslivet i strävan att ställa om till ett hållbart samhälle inom planetens gränser. Vi hoppas även att Apoteas kampanjer för att samla in läkemedel kan få många att stanna upp och reflektera över hur de i sin vardag kan bidra till att rädda Östersjön, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

>> Läs mer på wwf.se 

 

 

 

 

Nominera Nordens bästa innovationsbolag

Senast den 4 december kan startup-företag med stor potential minska koldioxidutsläpp och öka tillgängligheten till ren energi söka till att bli Nordens Climate Solver 2017. Med priset vill WWF stärka utvecklingen av teknik och innovativa lösningar som har stor potential att minska utsläppen av koldioxid.

>> Läs mer och nominera ditt företag på nordiccleantechopen.com

 

Hopp om framsteg efter klimatmötet i Marrakech

Vid klimatmötet i Marrakech 7-18 november samlades världens ledare för att diskutera hur Paris-avtalet ska följas upp när det gäller enskilda länders klimatmål och finansiering av klimatanpassning. Nya värmerekord och extrema väderhändelser gör att tiden är knapp. Men hoppet är inte ute.

>> Läs mer på wwf.se

 

  

200 företag har anslutit sig till Science Based Targets

Bara 18 månader efter lanseringen har 200 företag, däribland stora globala aktörer, anslutit sig till initiativet Science Based Targets. Initiativet uppmanar företag att visa ledarskap inom klimatåtgärder genom att sätta forskningsbaserade utsläppsmål som minskar utsläppen av växthusgaser.

>> Läs mer på sciencebasedtargets.org

 

 

Walmarts forskningsbaserade utsläppsmål är godkända

Denna vecka blev Walmart det 26:e företaget som framgångsrikt satt upp utsläppsmål för att minska utsläppen av växthusgaser. Godkännandet av Walmarts mål blev en vändpunkt för initiativet "Science Based Targets". Walmart är inte bara det första detaljhandelsbolaget i initiativet utan också världens största återförsäljare av konsumentprodukter.

>> Läs mer på sciencebasedtargets.org

 

 

Hjälp att nominera företag till Sustainia100

Är du eller ditt företag den drivande kraften bakom en ny hållbar lösning, projekt eller teknik? Om så är fallet, nominera dig till 2017 års upplaga av Sustainia100! Sustainia100 är en årlig guide till 100 innovativa hållbara lösningar från hela världen.

>> Läs mer och ansök på sustainia.me

 

 

Climate Solver-företaget Organoklick nationell vinnare av European Business Awards 2016

Svenska OrganoClick har utsetts till nationell vinnare i European Business Awards, som är Europas största företagstävling. Det svenska cleantech-företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför funktionella material baserade på miljövänlig fiberkemi. OrganoClick har vunnit flera priser och är ett av WWFs Climate Solver-företag.
>> Läs mer på di.se

 

Östersjöländerna får underkänt i ny granskning av havsmiljön

Östersjöländerna har långt kvar innan de lever upp till överenskommelsen om att skydda tio procent av havsmiljön till 2020. Sverige skyddar enbart 6,6 procent av vår del av Östersjön och det befintliga skyddet är inte effektivt nog. Det visar en ny rapport från WWF.

>> Läs mer på wwf.se

 

 

Låt årets julgåva göra märkbar nytta!
Vartannat andetag kommer från haven - dör det syreproducerande havet så dör även vi. Vill ditt företag hjälpa Världsnaturfonden WWF i arbetet för att rädda haven? Låt då årets julgåva till anställda och kunder gå till WWF. Som tack får ditt företag diplom, webbannonser och vykort som ni kan dela med andra.

>> Skänk företagets julgåva här

 

 

 

Förnybara energikällor på stark frammarsch

Under 2015 var förnybara energikällor världens snabbast växande kraftkälla, enligt IEA, International Energy Agency. Utvecklingen från fossila bränslen till förnybar energiproduktion kan gå snabbare än vad man hittills trott tack vare den tekniska och ekonomiska utvecklingen.

>> Läs mer på di.se

 

Världens länder överens om att följa klimatavtalet

Klimatminister Isabella Lövin (MP) meddelade under klimattoppmötets sista dag i Marrakech att världens länder är fast beslutade att följa klimatavtalet.

>> Läs mer på aktuellhallbarhet.com

Rekommendationer för hållbara transportsystem har överlämnats till FN

Rapporten "Mobilizing Sustainable Transport for Development" har överlämnats till FN:s generalsekreterare Ban-Ki Moon. Rapporten är resultatet av ett tvärsektoriellt arbete i generalsekreterarens rådgivande panel för hållbara transportlösningar, där Volvo varit co-chair.

>> Läs rapporten på sustainabledevelopment.un.org

Klara regler för solel på flerbostadshus efterfrågas

Företrädare för HSB, Vasakronan, JM, Solkompaniet och Telge Energi efterlyser tydligare lagstiftning för solel på flerbostadshus. Ett mer hållbart samhällsbygge kräver politisk handlingskraft, skriver de i en debattartikel.

>> Läs mer på aktuellhallbarhet.se

  

 

Det här är One Planet Business
I dag agerar mänskligheten globalt som om vi hade en och en halv planet att leva på. Vi utarmar snabbt jordens resurser och viktiga områden som är nödvändiga för vår fortsatta existens. One Planet Business handlar om att få företag att agera inom vår enda planets begränsningar. Det är viktigt att alla företag arbetar för att vi ska få
en hållbar framtid där människan lever i harmoni med naturen.
Vill du veta mer om hur ditt företag kan göra detta?

 

Kontakta gärna oss så berättar vi mer: OnePlanetBusiness@wwf.se

Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.
OBS! Detta innebär att du avslutar alla dina epost-prenumerationer från Världsnaturfonden WWF, inklusive fadderrapporten.