Henrik Waldenström

Naturvårdsexpert

 • Vad har du för bakgrund/utbildning?
  Jag har en filosofie kandidatexamen från Stockholms universitet i ämnena naturgeografi, kulturgeografi och miljövård.
 • Har du jobbat någon annanstans?
  Jag har bland annat varit handläggare på Riksförsäkringsverket och arbetat på Byggnadsstyrelsen innan jag började arbeta som guide och turistmanusförfattare för Strömma Turism och Sjöfart.
 • Vilka är dina specialområden?
  Jag har arbetat mest med bildandet av Kungliga nationalstadsparken som är min ”baby”, min egen parkidé och det har växt till att handla om grönare städer i ett bredare perspektiv och särskilt stora parker i stora städer över hela världen.  Natur- och kulturguidning gör jag både inom WWF-arbetet, för Strömma och privat. Mitt specialområde inom biologi är fåglar, vilket jag hållit på med sen barnsben. Jag leder fågelexkursioner lokalt, främst i Nationalstadsparken, men även fågelresor globalt.
 • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF?
  Ett fint minne jag har är när Ekoparken blev världens första nationalstadspark. Det var kungen som invigde den i slottsparken vid Ulriksdals slott 1995, där WWF har sitt kontor. Ett annat roligt minne är när jag guidade kronprinsessparet vid invigningen av Kärleksstigen vid Isbladskärret 2012. Det blev lite tumult bland alla fotografer (främst utländska) när kronprinsessan skulle klappa en gräsand.
henrik-waldenstrm-.jpg Ladda ned

11 aug, 2020

Henrik Waldenström, Naturvårdsexpert

Senast ändrad 10/12/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se