Hjälp oss hitta Årets Miljöhjälte

Känner du någon miljöhjälte? Tipsa då oss och Aftonbladet! Vinnaren kommer att få ta emot pris på Svenska Hjältar-galan som sänds på TV4 den 16 december. 

Årets Miljöhjältar tidigare år


Tipsa oss om de miljöhjältar du känner till. Kanske är du rentav själv en grön hjälte?

 

Miljöhjältarna kan vara allt från skogens naturvårdshjältar till klimatentreprenörer eller framstående eventarrangörer eller kommunikatörer. De kan också vara svenskar som arbetar med naturvård internationellt och har gjort något bra ute i världen.

Syftet är att lyfta fram människor som gör något extraordinärt för miljön, och som kan inspirera andra att leva lite grönare.

WWF har sedan 2010 utsett Årets MiIjöhjältar, två-fyra per år, och flera av dem kan du se i collaget på bilden.

 

Nytt för i år är att vi samarbetar med andra aktörer och är en del av galan Svenska Hjältar. Det betyder att vinnarna får ta emot priset i TV-galan Svenska Hjältar i december. En annan nyhet är att även barn kan nomineras i år.

Nominera senast den 5 september 2016!

 

 Till nomineringen  

Senast uppdaterad 2016-08-30

  

Om Svenska Hjältar & Årets Miljöhjälte

Svenska Hjältar är en satsning som Aftonbladet står bakom för att lyfta fram goda och positiva nyheter. På galan utses hjältar inom kategorierna Djurhjälten, Nätkärlek, Eldsjälar och Miljöhjälten. Galan har pågått i tio år och i år är det jubileumsår där miljön kommer att få en extra synlig plats.

 

Nominera till Årets Miljöhjälte


WWF har sedan 2010 varje år utsett några personer till Årets Miljöhjältar. I år är första gången vi samarbetar med Svenska Hjältar.

Syftet är att lyfta fram personer som gör skillnad för miljön och inspirerar andra att bli lite grönare

 

Tidigare vinnare:

 

2015: Mats Karström, Steget Före och Supermiljöbloggen (Beatrice Rindervall). Läs mer

2014: Annika Elmqvist, Klimatriksdagen; Gunhild Stordalen, EAT Forum; Nätverket Rädda Råstasjön (Henrik Persson). Läs mer

2013: Johanna Lakso och Olivia Linander, PUSH Sverige; Philip Olsmeyer, Trädgård på Spåret; Clara Lidström, Underbara Claras Värld. Läs mer

2012: Alva Snis-Sigtrygsson, Fältbiologerna/Ojnareskogen; Joel Borg, Way Out West. Läs mer

2011: Lucas Nilsson, KlimatSmart Förening; Jonas Paulsson, Köttfri Måndag; Sebastian Kirppu. Läs mer

2010: Christer Borg, Älvräddarna; Linus Källander, Dyraremat.nu; Magnus Åkerlind och Sophy Elevall; Simon Eisner, Allwin (hederspris). Läs mer