WWF skänker en kärleksstig till kronprinsessparet


2010-06-16

Världsnaturfonden WWFs bröllopsgåva till kronprinsessan Victoria och Daniel är en kärleksstig. Stigen är belägen vid den lilla fågelsjön Isbladskärret i Kungliga Nationalstadsparken på södra Djurgården i Stockholm. Den är ännu inte helt klar men är planerad att invigas i augusti 2010.

 

Området rymmer en rik biologisk mångfald och Isbladskärret är en av Stockholms bästa fågellokaler med arter som häger, knölsvan, mindre strandpipare och skedand. Skotsk höglandsboskap ser till att vassen inte kväver sjön och att fåglarna trivs.
 
–  Självklart får alla –  kärlekspar och andra – vandra på kärleksstigen. Den passar perfekt för romantiska promenader och är tänkt att inspirera till tankar och naturnjutning, säger Henrik Waldenström, som leder guidningar i Nationalstadsparken och arbetar på WWF med projekt kring grönområden och hållbara städer.

Stigen har tagits fram i nära samarbete med Kungliga Djurgårds-förvaltningen. Längs Isbladskärrets västra sida växer ädellövskog med hägg, fågelbär, lind, alm och ask. En miljö som passar sångfåglar som näktergal, gärdsmyg, lövsångare och flugsnappare.


 

Isbladskärret
 

För frågor, kontakta:

Henrik Waldenström, biolog WWF
Tel: 070-536 73 14

Marie von Zeipel, pressansvarig, WWF
Tel: 08-624 74 03, 070-629 10 77
marie.vonzeipel@wwf.se 

  

Senast uppdaterad 2010-06-17

 

Bild kärleksstig