Gå till huvudinnehållet
basilika-pixabay

Hållbara restauranger

Nätverket för en hållbar restaurangnäring.

Genom nätverket Hållbara restauranger vill vi få både restauranger och restauranggäster att agera mer hållbart.

Världsnaturfonden WWF delfinansierar Hållbara Restauranger, som har målet att engagera restaurangbranschen att jobba mer hållbart. I fokus ligger fem områden: Mat, Miljö och klimat, Reko (arbetsmiljö, fairtrade, tillgänglighet), Kommunikation och Ekonomi.

Hållbara Restauranger är inte en märkning eller en utmärkelse. Tanken med initiativet är att få restaurangbranschen att sätta igång ett förbättringsarbete, som når hela vägen från de produkter restaurangen köper in, till gästerna som äter de färdiga rätterna.

 

bestick-pixabay

Verktyg för ökad hållbarhet

Restaurangerna som deltar har också tillgång till en verktygslåda som ger praktisk hjälp att enkelt och lönsamt gå mot ökad hållbarhet. Utgångspunkt för hela samarbetet är Standarden ISO 26000. Standarden är grund för en checklista som hjälper restaurangerna att värdera hur långt de kommit i sin resa mot ökad hållbarhet.

För lite händer i denna bransch. Om vi ska minska människans påverkan på naturen och jordens resurser så måste vi jobba aktivt med alla områden - mat, miljö och klimat, reko, ekonomi samt kommunikation och kompetens. Alla måste agera - krögare med personal, gäster och leverantörer. Genom våra val påverkar vi vår omgivning.

Ellinor Eke U&We, iniatiativtagare och samarbetspartner
vego-kock-shutterstock

Om Hållbara Restauranger

Hållbara Restauranger är ett växande nätverk, som idag omfattar ett fyrtiotal restauranger i Göteborg, Stockholm, Malmö och snart Umeå. Nätverket, som syftar till att skapa en mer hållbar restaurangnäring,  samarbetar med stöd av WWF, Visita, Göteborgs stad, Malmö stad, Saltå Kvarn, Löfbergs, Diskteknik och Mässrestauranger. Nätverket leds av konsultföretaget U&We.

Worldfavor har hjälpt till att ta fram restaurangguiden där varje restaurang öppet visar hur de arbetar med hållbarhet i deras verksamheter.

Fiskar på ett marknadsbord, Peru

Besök Hållbara Restauranger

Ett 50-tal restauranger i Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå som nätverkar för en mer hållbar restaurangnäring.

Besök hållbararestauranger.se

Potatis i händer, Sverige

Transparent guide

Worldfavor har hjälpt till att ta fram restaurangguiden där varje restaurang öppet visar hur de arbetar med hållbarhet i deras verksamheter.

Besök Restaurangguide

Välj medlemskap

Ett medlemskap gäller per kalenderår. Välj mellan att betala hela medlemsavgiften på en gång eller att dela upp den månadsvis via autogiro.

Fyll i dina uppgifter

Faktureringsdetaljer

Sverige

Välj betalsätt

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Dela gärna:

Senast ändrad 14/02/19

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se