Earth Hour, 30 mars 2019 

WWF Panda Planet – Earth Hour för barn och unga

Panda Planet är WWF för barn och unga. På pandaplanet.se finns massor av kul fakta och härliga bilder på djur, spel och roliga quizar. 


Bli en miljöhjälte du också!

I fem korta Panda Action-filmer berättar vi om klimatvärstingarna bilen, biffen, bostaden och börsen, och hur du som tittar kan bidra till en rättvis värld! Antar du våra utmaningar?

 

Uppdrag 1: Bilen

Detta uppdrag handlar om att sluta köra sönder jorden. Nu gäller det att gå, cykla eller åka tillsammans i bussar och tåg! 

 

Uppdrag 2: Biffen

Panda Planets andra Earth Hour-uppdrag handlar om att vi ska äta mindre och bättre kött - för gladare djur, grönare jord och piggare kropp.

 

Uppdrag 3: Bostaden

Detta uppdrag handlar om att fånga energitjuvarna som gömmer sig i ditt hem. För om vi sparar på el och vatten, så sparar vi även på miljön. 

 

Uppdrag 4: Börsen

Panda Planets fjärde Earth Hour-uppdrag handlar om din egen börs och att inte slita och slänga dina saker, utan hellre ge vidare eller återvinna.

 

Senast uppdaterad 2018-10-31

 

Få koll på kniviga matfrågor
– lyssna på Tugget!

Madpodden tugget med Sofia och Fanny. Foto: Saga Sandin

Vill du veta hur du kan äta mer planetvänligt? I poddserien Tugget från WWF Sweden Youth får du tips på hur du kan minska din miljöpåverkan genom att ta kontroll över tallriken.
Lyssna på podden här.

Iskalla arktis

 

Arktis är det där kalla området vid nordpolen – både land och hav. Här kan det bli ner till -40 grader kallt! Det kan verka ruggigt och ogästvänligt men flera arter trivs här och är anpassade till ett liv i kyla.

 

Kolla in Arktis coola gäng

 

Barn och unga är djurens stora kämpar. Därför finns Panda Planet, både som gratis webbsajt och som stödjande VIP-medlemskap. Vår vision är att det ska vara lika roligt som viktigt att lära sig om djur, natur och stora miljöfrågor.

 

På pandaplanet.se kan man titta in i djurens värld, lära känna WWF:are och få svar på frågor om djur och natur, spela spel, tävla och mycket mer!

 

Kolla in Panda Planet nu >