Gå till huvudinnehållet
Tre barn med boskap i torkdrabbade Kenya
Hållbarhet

Tack för din hjälp till torkdrabbade Kenya

Den svåra torkan i Kenya har förvärrats. Nu är en yta motsvarande halva Sverige drabbad. Miljontals människor riskerar svält och vilda djur drabbas hårt. Var tionde elefant i nationalparken Amboseli har dött. Tjuvjakten på många olika arter ökar, eftersom människor har brist på mat.

Tack vare generösa gåvor har WWF Sverige kunnat bidra med över en miljon kronor till akutinsatser för både människor och vilda djur. Tankbilar med tiotusentals liter vatten och lastbilar med hö har körts ut till vilda djur och till tamboskap.

WWF Sverige har också stöttat över 5 000 hushåll med regelbundna matpaket. Brunnar borras, en 5 000 kvadratmeter stor damm har byggts och 50 vattenhoar ska sättas ut både för vilda djur och boskap. WWF ser dessutom över de brunnar som finns, så att de fungerar.

Långsiktigt arbetar WWF Kenya med att skapa ekologiska korridorer med träd och växtlighet för elefanter och andra djur, mellan de delar av landskapet där det finns vatten och bete. Med fler grönområden och skogar får marken också hjälp att behålla vatten.

Dela gärna:

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se