Gå till huvudinnehållet
Medium_WW249589

minnesgåva VID BEGRAVNING

Ge bort en gåva med omtanke i stunder av sorg.

Hedra minnet av en närstående genom att skänka en minnesgåva till WWFs arbete för en levande planet. Du väljer själv vilket motiv du vill ha på minnesbladet och vilken text du vill ha som en sista hälsning. Det tryckta minnesbladet skickas direkt till begravningsbyrån eller till de närstående. Du kan även välja digital leverans och då får du en PDF direkt via email.

Vem vill du hedra?

Anpassa minnesbladet

När du skänker en minnesgåva får du samtidigt ett tryckt minnesblad med en personlig hälsning. Vi skickar minnesbladet till den avlidnes anhöriga eller till begravningsbyrån inom 5 arbetsdagar. Om du väljer digital leverans, får du en PDF direkt via email.

Hälsningstext

tecken kvar

Kontrollera att texten du har skrivit in på minnesbladet är rätt innan du går vidare. Observera att det inte går att använda sig av emojis.

Förhandsgranska gåvobladet

Adress för mottagare av minnesblad

Vi behandlar minnesgåvor så snart de kommer in, men räkna med minst 5 dagars leveranstid för tryckta minnesblad. Följande begravningsbyrå tar inte emot minnesblad: Lavendla Begravningsbyrå (fysiska och digitala) och Fjällmans Begravning (fysiska). Minnesbladet skickas som en PDF via email till den mejladress du fyller i.

Sverige

Välj belopp

Fyll i dina kontaktuppgifter

Faktureringsdetaljer

Sverige

Välj betalsätt

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Vanliga frågor

Vad skriver man på minnesbladet vid en begravning?

Det finns inga fasta regler för vad som ska skrivas på ett minnesblad, men det är vanligt att man väljer att inkludera en personlig hälsning, ett sista farväl, eller en dikt.

När du skickar en minnesgåva till WWF kan du inkludera en hälsning på 60 tecken för att hedra minnet av den person som har gått bort. Några exempel på vad du kan skriva är:

”I minnet av en god vän som alltid kämpade för att skydda naturen. Ditt arv lever vidare genom denna minnesgåva till WWF.”

”Till minne av en älskad familjemedlem som alltid uppmuntrade oss att respektera och skydda vår planet. Vi saknar dig och skickar denna minnesgåva till WWF som en gest av kärlek och respekt.”

”Till minne av en underbar människa som alltid brydde sig om djurlivet. Tack för allt du har gjort för vår planet. Vila i frid.”

Hur mycket brukar man ge i minnesgåva?

Det finns inget fastställt belopp för hur mycket man bör donera i en minnesgåva. Det är upp till varje individ att avgöra vilket belopp de vill ge. Det lägsta beloppet för en minnesgåva till WWF  är dock 200 kronor och vanligtvis väljer många att ge en summa som motsvarar vad en begravningsbukett eller krans skulle kosta. Oavsett storlek på gåvan bidrar den till WWF:s arbete med att skydda naturen och dess invånare.

Vi lämnar inte ut uppgifter om vilket belopp du angett på minnesgåvan.

Kan jag skänka en minnesgåva via plusgiro/bankgiro?

I första hand rekommenderar vi dig att använda formuläret på vår hemsida, där kan du välja mellan att betala direkt via din bank, med bankkort eller med Swish. Om du hellre vill ha ett inbetalningskort är du välkommen att kontakta vår givarservice och meddela vad det ska stå i minnesbladet. Sedan postar vi ett inbetalningskort till dig.

Vad är en minnesgåva och ett minnesblad?

En minnesgåva är en gåva som ges till minne av en avliden person, vanligtvis i samband med en begravning eller minnesstund. Istället för att skicka blommor kan man skänka en minnesgåva till en välgörenhetsorganisation, fond, eller stiftelse som en gest av att hedra den avlidne personen.

När du skickar en minnesgåva till WWF får du också möjligheten att skicka med ett vackert minnesblad till den adress som du anger. Ofta väljer man att skicka minnesbladet direkt till begravningsbyrån eller till den avlidnes familj. Minnesbladet fungerar som ett gåvobevis och informerar de anhöriga om att du har donerat pengar till det välgörande ändamål du har valt. Du har möjlighet att skriva en personlig hälsning på minnesbladet och välja vilket motiv du önskar.

Viktig information att ta del av

WWFS GIVARSERVICE

Vi besvarar dina frågor om fadderskap, medlemskap och gåvor

Ring oss på 08-624 74 14
Öppet vardagar 08.00-18.00
givarservice@wwf.se

Senast ändrad 09/06/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se