Gå till huvudinnehållet

Hjälp oss rädda haven

Bli Marinfadder!

Steg 1 / 3

Välj månadsbelopp

Som Marinfadder blir du månadsgivare och bidrar regelbundet via autogiro till WWFs arbete för att skydda haven från hot som överfiske, nedskräpning, klimatförändringar och föroreningar. Ditt stöd behövs!

Välj fadderpremie

Fyll i uppgifter

Faktureringsadress

Sverige

Signera autogiro

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

  • En tredjedel av alla korallrev har redan försvunnit
  • 90% av världens fiskebestånd – nu fiskade till sin gräns
  • Plastutsläppen till haven beräknas fyrdubblas till år 2050
  • Om 30 år kan haven innehålla mer plast än fisk
Bli Marinfadder 

OBS! Eventuell premie skickas ut efter första autogirodragningen är gjord.

Plast i havet

Hjälp oss i vårt arbete för att rädda haven!

Den största mångfalden av liv på jorden finns i havet. Men våra livsviktiga vatten förorenas allt snabbare av gifter, plast och skräp som inte hör hemma där. Sköldpaddor, delfiner och andra djur i haven dör när de fastnar i plasten eller tror att den är mat. WWF arbetar hårt för att skydda de marina ekosystemen och de fantastiska arter som finns i haven från hot som överfiske, nedskräpning, klimatförändringar och föroreningar.

Bli Marinfadder

Vad gör WWF

Späckhuggare

Arbete för ett levande hav

WWF arbetar för ett levande hav genom att säkerställa och förbättra livsmiljöer för hajar, koraller, marina däggdjur och andra marina arter – havens fascinerande invånare!

Utsläpp av sköldpaddsungar

Skyddade områden

WWF har under lång tid också bidragit till forskningsinsatser i havsmiljön och arbetat med att få beslut om skydd av känsliga marina ekosystem som är barnkammare och förökningsplatser för många arter.

Skydd av sköldpadda

Marina reservat

WWF arbetar hårt för att skapa marina reservat som reglerar sjöfart och ljudnivåer för undervattensljud samt få fram hårdare miljöregler för sjöfart.

Fiskekrokar

Reformer för jakt och fiske

En viktig del av WWFs arbete har varit att bearbeta den internationella valfångstkommissionen (IWC) för att stoppa hänsynslös jakt på valar och skydda marina däggdjur. Vi arbetar med EU-reformer för fiske och den internationella sjöfartsorganisationen (IMO).

När plastföroreningarna nått haven är de nästan omöjliga att återvinna och koncentrationen fortsätter att öka i decennier. Om regeringar, näringsliv och samhälle agerar kraftfullt tillsammans nu kan plastkrisen fortfarande begränsas. Att stoppa spridningen av utsläpp är mycket mer effektivt än att städa upp efteråt.

Inger Näslund, senior havsexpert på WWF

Hoten

Fiskekorg fylld med nyfångad fisk

Överfiske

Världens fisk håller på att ta slut. Fiskeindustrin dammsuger våra hav på fisk snabbare än vad den kan föröka sig. 90 procent av världens fiskbestånd är redan överfiskade eller fiskade till sin gräns.

Hajfena

Illegalt fiske

Varje sekund dödas tre hajar, många för sina fenor. Det plågsamma hajfensfisket måste stoppas, likaså det destruktiva dynamitfisket och det storskaliga tjuvfisket som pågår runt om i världen.

Korallrev vid Tun Mustapha Park

Klimatförändring

Under senaste seklet har 40 procent av världens koldioxidutsläpp tagits upp av haven. Detta skapar en försurning som korallerna inte klarar, samtidigt som stigande temperatur får dem att blekna och dö.

Algblomning i Östersjön

Övergödning

I Östersjön har våra utsläpp av kväve och fosfor skapat sådan syrebrist att hela havsbotten dött på en yta lika stor som 1,5 gånger Danmark. Övergödningen orsakar också giftig algblomning varje sommar.

Fiskebål och oljeplattform

Exploatering

Oljeborrning, provsprängningar, gasledningar och ökad sjöfart utsätter havens djur för enorma risker och störningar – ett exempel är att valar strandar när deras trumhinnor sprängs av ljudbangar.

Plast i haven

Plast i haven

Våra livsviktiga vatten förorenas allt snabbare av gifter, plast och skräp som inte hör hemma där. Sköldpaddor, delfiner och andra djur i haven dör när de fastnar i plasten eller tror att den är mat.

Hjälp oss rädda haven!

WWF arbetar för ett levande hav genom att skydda de marina ekosystemen och säkerställa och förbättra livsmiljöer för havens invånare. Det är vårt ansvar att bevara ett levande hav för kommande generationer, och som fadder gör du en ovärderlig insats.

Som marinfadder får du

Havssköldpaddor ett av många marina djur som tas upp som oönskad bifångst och därmed hotas deras överlevnad. Foto: Andrey Nekrasov / WWF Canon

Premie

Som Marinfadder kan du välja en sköldpaddsberlock som premie.

WWF-Magasin-tidningar-3-2021

WWF Magasin

Tidningen WWF Magasin digitalt fyra gånger per år, spännande läsning illustrerad med vackra naturfoton.

Späckhuggare

Marinrapporten

Fadderrapporten (e-nyhetsbrev) flera gånger per år med rapportering om WWFs marina arbete med konkreta naturvårdsresultat.

instagram-wwfstoltfadder

WWFs Instagramkonto

Tillgång till WWFs Instagramkonto för faddrar där vi delar härliga bilder, filmer och information.

Delfin

Ge bort ett fadderskap

Den perfekta presenten till den som har allt – ge bort ett fadderskap för att rädda utrotningshotade djur! Ge bort en gåva som gör skillnad!

Läs mer

Så används din gåva

87%

Naturvård

13%

Insamling & administration

Den största andelen av pengarna går direkt till projekt för att skydda haven. WWF avsätter också en del av medlen för att skydda andra arter, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. Max 15 % används till administration och insamling som är en förutsättning för att pengarna ska nå ut till projekt på ett effektivt och säkert sätt. Tack för ditt stöd för en levande planet!

Vanliga frågor

Tack för att du vill stödja vårt arbete! Du kan välja mellan nio olika fadderskap. Just regelbundenheten i din gåva har stor betydelse. Den bidrar till ett starkare WWF som kan fortsätta arbeta på bred front. Här hittar du all info om hur du anmäler dig.

Regelbundenheten i din gåva som fadder har stor betydelse. Den bidrar till att vi får bättre framförhållning och kan sätta in våra hjälpinsatser med större kraft. Som fadder blir du en symbolisk fadder för till exempel tigern. Då får du en möjlighet att under lång tid följa WWFs arbete för tigern och skydda andra utrotningshotade arter. Ditt stöd används direkt till att stoppa tjuvjakt, påverka beslutsfattare och sprida information. Läs mer om våra olika fadderskap.

Nej, vi har ingen bindningstid, och ingen uppsägningstid för våra fadderskap med autogiro. Du kan när som helst avsluta ditt månadsgivande genom att kontakta vår givarservice eller din bank. Tänk på att det kan ta upp till 5 bank dagar innan autogirot avslutas hos BGC.

Vad roligt att du funderar på att ge ett fadderskap som present! Det brukar vara en uppskattad present. Och ditt bidrag varje månad är värdefullt, för att vi ska kunna arbeta långsiktigt, för biologisk mångfald och hållbarhet. Här hittar du mer information för att ge bort ett fadderskap.

Du kan närsomhelst ändra ditt månadsbelopp här eller kontakta vår givarservice.

Viktig information att ta del av

WWFS GIVARSERVICE

Vi besvarar dina frågor om fadderskap, medlemskap och gåvor

Ring oss på 08-624 74 14
Öppet vardagar 08.00-18.00
givarservice@wwf.se

Dör haven,
dör vi

Bli Marinfadder!

Senast ändrad 06/12/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se