Gå till huvudinnehållet

WWF Magasin

Djur – Natur – Hållbarhet

Välkommen till WWF Magasin

WWF Magasin tar med dig ut i naturen här hemma och världen runt och berättar om arbetet med att bevara planetens enastående rikedom. Vi bjuder på massor med naturglädje i fantastiska bildreportage. Här möter du forskare och naturvårdare ute i fält, i tropikskogar såväl som på fjället.

Men WWF Magasin är mer än en naturtidning – här handlar allt om helhetsperspektivet, hur vi människor ska kunna leva inom ramen för den enda planet vi har. Vi skriver om klimat, konsumtion, återvinning och resursfördelning. Alltså om vår tids stora ödesfrågor.

Framför allt visar vi på lösningarna, hur vi alla kan hjälpa till att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen.

Välkommen till en tidning om det som är viktigt, på riktigt.

 

Charlotte Permell, chefredaktör för WWF Magasin

Världsnaturfondens medlemstidning kommer ut med 4 nummer per år

Vi erbjuder hela tidningen WWF Magasin i digital form för dig som är WWF Vän. Logga in med koden du fått på baksidan av senaste numret av tidningen eller via mail. Läs tidningen enkelt digitalt på dator, telefon eller surfplatta. För dig som funderar på att bli WWF Vän erbjuder vi att provläsa förra numret gratis.

Så här blir du WWF Vän och får tidningen.

Nummer 4 2022

ELEFANTENS SNABEL-
ett evolutionärt lyckokast

Elefanterna har en speciell plats i våra hjärtan – kanske främst för att vi förundras över deras storlek. Ingen annan grupp bland de landlevande däggdjuren har uppnått sådana väldiga dimensioner.

Hur kunde de bli så stora? Hemligheten är en säregen anpassning som de är ensamma om – snabeln.

Dessutom:
  • De sällsynta silkessifakornas skogar på Madagaskar skyddas. Med stöd från WWF har lokalbefolkningen återplanterat viktiga skogsområden och bevarar dem nu effektivt.
  • Så lockar du fler till fågelbordet – WWFs naturexpert och hängivne stormatare Tom Arnbom delar med sig av sina bästa tips för full rulle och många arter utanför fönstret.
  • Lund är global segrare i WWFs One Planet City Challenge. Innovativt bostadsbyggande, kolsänkor för minusutsläpp, ett fjärrvärmenät med spillvärme och en ny spårvagn för klimatsmart resande gör Lund till en förebild för världens städer.
  • Nu byter vi kött mot vegokött – se allt det nya! Men vad är vegoprotein och var kommer det ifrån? WWF Magasin reder ut.
  • Med naturen som arbetsplats – Karin och Mats Ericsson har vigt sina liv åt att öka förståelsen för biologisk mångfald och minska konflikterna runt våra stora rovdjur.
  • Ekorren lever på minnet, groddjuren stänger ner kroppen helt och hållet – läs om listiga anpassningar som hjälper vilda djur genom vintern.

Detta och mycket mer i nya WWF Magasin – en tidning om det som är viktigt på riktigt.

För dig som är WWF Vän

Läs WWF Magasin här.
Logga in med koden som du fått via mejl eller hittar i tidningen (WWF Magasin 4-22) på sidan 3.

Läs tidningen direkt på nätet

WWF-Magasin-Aktuellt-3-2022

Nyfiken på WWF Magasin?
Provläs hela förra numret.

WWF Magasin är Världsnaturfondens medlemstidning som kommer ut med 4 nummer per år. Samtidigt som du får härlig läsning 4 gånger per år så bidrar du som stödjande medlem direkt till WWFs naturvårdsarbete, där dina pengar kommer till stor nytta.

Läs förra numret

Artiklar från tidigare nummer

Årets Pandabok

Årets Pandabok 2023: Hemma därute – en handbok i naturnärhet

Världsnaturfonden WWF utser sedan 1972 årets bästa naturskildring i ord och bild till Årets Pandabok.

I Årets Pandabok visar författarna Åsa och Mats Ottosson hur vi kan få ett rikare liv med naturupplevelser som berikar på djupet. Det finns ett myllrande sammanhang som väntar därute, med äventyr och rofylldhet, lust och fägring stor och ”Hemma därute” är en ”inspirations- och instruktionsbok deluxe”, enligt författarnas egna beskrivning.

 

Hemma därute

 

Du behövs - Bli WWF Vän!

Välj medlemskap

Ett medlemskap gäller per kalenderår. Välj mellan att betala hela medlemsavgiften på en gång eller att dela upp den månadsvis via autogiro.

Fyll i dina uppgifter

Faktureringsadress

Sverige

Välj betalsätt

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Kontakt

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill veta mer!

WWFs engagemang

Trädforskning i Borneo

För en levande miljö på Borneo!

Genom att plantera träd och restaurera skog i  världens regnskogar hjälper vi vår planet och hotade arter att överleva. Just nu arbetar WWF med att rädda regnskogen på Borneo och projekten vi driver är allt från att samla in fröer och etablera plantskolor till att skydda hotade arter och deras livsmiljöer.

Panda (Ailuropoda melanoleuca)

Stöd WWFs arbete i världen

Bidra till en bättre miljö och en levande planet. WWF arbetar i hela världen. Den svenska delen av WWF stödjer och arbetar med hundratals projekt. Genom att skänka din gåva till WWFs arbete i världen bidrar du till de områden där pengarna behövs som mest.

Svensk skärgård

Rädda Östersjön

Hjälp vårt känsliga innanhav. Bidra till arbetet med att göra Östersjön och dess kuster välmående med stor mångfald av liv. WWF arbetar för att skydda Östersjön från överfiske, stoppa övergödningen, stoppa farliga utsläpp av miljögifter, skapa säkrare sjöfart och minska oljeutsläpp.

Isbjörn

Stöd WWFs klimatarbete

WWF arbetar på flera plan med klimatfrågan. Det rör sig om allt från projekt som rör enskilda områden och arter, till omfattande initiativ rörande nationella och internationella överenskommelser. Genom opinionsbildning mot allmänhet och politiker ska samhället göra den omställning som krävs för att rädda vår planet. Samarbetet med företag som vill bidra till en hållbar framtid är centralt. Stöd vårt viktiga arbete för att stoppa klimatförändringen!

Falsk karettsköldpadda

Stöd WWFs havsarbete

Hjälp oss att rädda världens hav. Utan vatten skulle inget kunna leva på vår planet. Ändå håller vi människor på att förstöra jordens hav. Vi har förorenat vattnet – med både kemikalier och skräp. Vi förstör stränder och havsbottnar. Vi fiskar för mycket av vissa fiskar, och rubbar urgamla näringssystem. WWF arbetar över hela världen samtidigt för att vända den negativa trenden. Vi bevakar haven för att stoppa tjuvfiskare, vi förhandlar med EU-politiker och mycket mer

Dela gärna:

Senast ändrad 26/01/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se