Gå till huvudinnehållet

WWF Magasin

Djur – Natur – Hållbarhet

LÄS TIDNINGEN DIGITALT

Välkommen till WWF Magasin

WWF Magasin tar med dig ut i naturen här hemma och världen runt och berättar om arbetet med att bevara planetens enastående rikedom. Vi bjuder på massor med naturglädje i fantastiska bildreportage. Här möter du forskare och naturvårdare ute i fält, i tropikskogar såväl som på fjället.

Men WWF Magasin är mer än en naturtidning – här handlar allt om helhetsperspektivet, hur vi människor ska kunna leva inom ramen för den enda planet vi har. Vi skriver om klimat, konsumtion, återvinning och resursfördelning. Alltså om vår tids stora ödesfrågor.

Framför allt visar vi på lösningarna, hur vi alla kan hjälpa till att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen.

Välkommen till en tidning om det som är viktigt, på riktigt.

 

Charlotte Permell, chefredaktör för WWF Magasin

Världsnaturfondens medlemstidning kommer ut med 4 nummer per år

Vi erbjuder hela tidningen WWF Magasin i digital form för dig som är WWF Vän. Logga in med koden du fått på baksidan av senaste numret av tidningen eller via mail. Läs tidningen enkelt digitalt på dator, telefon eller surfplatta. För dig som funderar på att bli WWF Vän erbjuder vi att provläsa förra numret gratis.

Så här blir du WWF Vän och får tidningen.

Nummer 1 2023

Så ska koalorna bli dubbelt så många

Två miljarder träd ska planteras till 2030 – tre år efter de fruktansvärda bränderna rekordsatsar WWF i Australien för att återskapa landets förlorade natur.
-Aldrig tidigare skådad förstörelse kräver aldrig tidigare skådade insatser, säger Dermot O´Gorman, generalsekreterare WWF Australien.

Dessutom:
  • Den lilla lövgrodan var nära utrotning, men nu hörs åter dess karaktäristiska knarrande över skånska gölar. En art som visar vad metodiskt naturvårdsarbete kan åstadkomma!
  • WWF leder förändring – naturvård ger nya möjligheter för många i Ruvuma i södra Tanzania.
  • Igenvuxen våtmark blev myllrande fågelsjö. Carl Tamm och hans vänner återskapade barndomens paradis.
  • Nya Klimatkalkylatorn – hjälper dig att minska ditt ekologiska fotavtryck.
  • Är din sädesärla tillbaka? – Vårkänslor i myrstacken, reptiler på uppvärmning och annat som händer i vår egen natur, just nu.

Detta och mycket mer i nya WWF Magasin – en tidning om det som är viktigt på riktigt.

För dig som är WWF Vän

Läs WWF Magasin här.
Logga in med koden som du fått via mejl eller hittar i tidningen (WWF Magasin 1-23) på sidan 3.

Läs tidningen direkt på nätet

WWF-Magasin-Aktuellt-4-2022

Nyfiken på WWF Magasin?
Provläs hela förra numret.

WWF Magasin är Världsnaturfondens medlemstidning som kommer ut med 4 nummer per år. Samtidigt som du får härlig läsning 4 gånger per år så bidrar du som stödjande medlem direkt till WWFs naturvårdsarbete, där dina pengar kommer till stor nytta.

Läs förra numret

Artiklar från tidigare nummer

Årets Pandabok

Årets Pandabok 2023: Hemma därute – en handbok i naturnärhet

Världsnaturfonden WWF utser sedan 1972 årets bästa naturskildring i ord och bild till Årets Pandabok.

I Årets Pandabok visar författarna Åsa och Mats Ottosson hur vi kan få ett rikare liv med naturupplevelser som berikar på djupet. Det finns ett myllrande sammanhang som väntar därute, med äventyr och rofylldhet, lust och fägring stor och ”Hemma därute” är en ”inspirations- och instruktionsbok deluxe”, enligt författarnas egna beskrivning.

 

Hemma därute

 

Du behövs - Bli WWF Vän!

Välj medlemskap

Ett medlemskap gäller per kalenderår. Välj mellan att betala hela medlemsavgiften på en gång eller att dela upp den månadsvis via autogiro.

Fyll i dina uppgifter

Faktureringsadress

Sverige

Välj betalsätt

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Kontakt

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill veta mer!

WWFs engagemang

Trädforskning i Borneo

För en levande miljö på Borneo!

Genom att plantera träd och restaurera skog i  världens regnskogar hjälper vi vår planet och hotade arter att överleva. Just nu arbetar WWF med att rädda regnskogen på Borneo och projekten vi driver är allt från att samla in fröer och etablera plantskolor till att skydda hotade arter och deras livsmiljöer.

Panda (Ailuropoda melanoleuca)

Stöd WWFs arbete i världen

Bidra till en bättre miljö och en levande planet. WWF arbetar i hela världen. Den svenska delen av WWF stödjer och arbetar med hundratals projekt. Genom att skänka din gåva till WWFs arbete i världen bidrar du till de områden där pengarna behövs som mest.

Svensk skärgård

Rädda Östersjön

Hjälp vårt känsliga innanhav. Bidra till arbetet med att göra Östersjön och dess kuster välmående med stor mångfald av liv. WWF arbetar för att skydda Östersjön från överfiske, stoppa övergödningen, stoppa farliga utsläpp av miljögifter, skapa säkrare sjöfart och minska oljeutsläpp.

Isbjörn

Stöd WWFs klimatarbete

WWF arbetar på flera plan med klimatfrågan. Det rör sig om allt från projekt som rör enskilda områden och arter, till omfattande initiativ rörande nationella och internationella överenskommelser. Genom opinionsbildning mot allmänhet och politiker ska samhället göra den omställning som krävs för att rädda vår planet. Samarbetet med företag som vill bidra till en hållbar framtid är centralt. Stöd vårt viktiga arbete för att stoppa klimatförändringen!

Falsk karettsköldpadda

Stöd WWFs havsarbete

Hjälp oss att rädda världens hav. Utan vatten skulle inget kunna leva på vår planet. Ändå håller vi människor på att förstöra jordens hav. Vi har förorenat vattnet – med både kemikalier och skräp. Vi förstör stränder och havsbottnar. Vi fiskar för mycket av vissa fiskar, och rubbar urgamla näringssystem. WWF arbetar över hela världen samtidigt för att vända den negativa trenden. Vi bevakar haven för att stoppa tjuvfiskare, vi förhandlar med EU-politiker och mycket mer

Dela gärna:

Senast ändrad 15/03/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se