Stöd vårt arbete

– för en levande planet

Gör en insats för naturen i jul. WWF arbetar i över hundra länder och driver tusentals projekt för djuren, naturen och den biologiska mångfalden. Med din hjälp kan vi göra ännu mer.

Fadderskap

Ett värdefullt långsiktigt stöd som du också kan ge bort i present.

Bli fadder nu
banner-fadder-jul

Julgåva

En julklapp till naturen och någon du tycker om. Ge bort ett fint gåvobevis.

Ge en gåva nu
jul-stod-julgava-puff

Medlemskap

Ge bort eller bli medlem själv. Som WWF Vän får du tidningen WWF Magasin.

Bli medlem nu
banner-medlem-jul

För företag

Ge en julgåva som hjälper oss att rädda livet på vår planet.

Stöd oss
julgavobanners

Julklappstips!

Ge bort ett medlemskap

Ge bort ett medlemskap och tidningen WWF Magasin. Du kan även välja till Årets Pandabok.

BESTÄLL HÄR

Ge bort ett fadderskap

Som givare av ett fadderskap bidrar du varje månad till WWFs viktiga arbete för biologisk mångfald.

BESTÄLL HÄR

medlemskap FÖR BARN

Medlemspaket för alla unga med årets mjukis, affischer, stickers och VIP-kort med rabatter.

BESTÄLL HÄR

Kalender 2020

Bidra med 200 kronor eller mer så får du 2020 års naturkalender, fylld med fina bilder och intressant fakta.

BESTÄLL HÄR

Vanliga frågor

Hur kan jag som privatperson stödja WWF?

Har du frågor, kontakta WWFs medlemsservice som kan besvara dina frågor. Den finns flera sätt att stödja vår verksamhet, vi har samlat information om våra stödformer på WWFs webbplats.

Läs mer

Hur behandlas mina personuppgifter?

WWF värnar om din integritet och strävar alltid efter att skydda dina uppgifter på bästa sätt i enlighet med dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 och övriga dataskyddslagar som gäller vid tillfället för behandlingen. WWF är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och vi kommer inte att sälja, hyra-eller leasa ut de personuppgifter som samlats in. Du har alltid rätt att få information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig och du har även en rätt att, i vissa fall, invända mot behandling eller få uppgifter rättade eller raderade. Du kan få mer detaljerad information om hur vi behandlar dina uppgifter genom att läsa vår integritetspolicy eller kontakta oss via mejl till info@wwf.se.

Hur kan vi som företag stödja WWF?

WWF erbjuder flera möjligheter till företagsstöd och företagssamarbeten.

Läs mer

Hur stor procent av mitt bidrag går till projektet eller ändamålet?

WWF har 90-konto, vilket är en garanti för att varje gåva används på rätt sätt och Världsnaturfonden WWF redovisar varje år sin totala verksamhet i Sverige till Svensk Insamlingskontroll. Enligt Svensk Insamlingskontrolls regler så ska minst 75 procent av intäkterna användas till ändamålet. 2018 gick 87 procent av intäkterna till ändamålet. Enligt samma regler så får administration och insamlingskostnader inte överstiga 25 procent av de totala intäkterna. Endast 15 procent av WWFs intäkter 2018 gick till administration och insamling. Anledningen till att det inte summerar till 100 % är att kostnaderna 2018 var högre än intäkterna.

WWF tillhör Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, som är insamlingsorganisationernas eget branschorgan. FRII verkar för etisk och professionell insamling.

Löner och arvode

Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande, där Världsnaturfonden WWF är medlem, rekommenderar att arvoden, löner och andra ersättningar till styrelse och generalsekreterare redovisas.

Generalsekreterare Håkan Wirténs lön är 104 000 kronor i månaden (lönerevision klar 14 februari 2019, en höjning med 2000 kr jämfört med 2018). Det är Världsnaturfondens styrelse som beslutar om lönen som revideras årligen. Generalsekreteraren omfattas inte av lagen om anställningsskydd. Ingen övertid utgår. Tjänstepension utgår från 65 år inom ramen för ITP-planen samt årskort hos SJ som stiftelsen betalar och GS förmånsbeskattas för vid privat användning. Rikskortet förmånsbeskattas.

Världsnaturfonden WWFs styrelsen arbetar ideellt, inget arvode utgår.

Vilka olika fadderskap finns?

Du kan bli Tiger-, Panda-, Djungel-, Marin-, Isbjörns-, Orangutang-, Natur-, WWF- och Östersjöfadder.

Läs mer här

Vad innebär det att bli fadder hos Världsnaturfonden WWF?

Regelbundenheten i din gåva som fadder har stor betydelse. Den bidrar till att vi får bättre framförhållning och kan sätta in våra hjälpinsatser med större kraft. Som fadder blir du en symbolisk fadder för till exempel tigern. Då får du en unik möjlighet att under lång tid följa WWFs arbete för att rädda tigern och andra utrotningshotade arter. Ditt stöd används direkt till att stoppa tjuvjakt, påverka beslutsfattare, sprida information och utbilda lokalbefolkningen.

Om du inte hittar vad du söker på webbplatsen är du är välkommen att kontakta WWFs medlemsservice via mail: medlemsservice@wwf.se

Läs mer om våra olika fadderskap

 

Hur länge förbinder man sig till att vara fadder?

Du kan när som helst säga upp ditt fadderskap genom att kontakta din bank eller Världsnaturfondens medlemsservice via mail: medlemsservice@wwf.se

Hur gör jag om jag vill ge en gåva?

Du kan sätta in valfritt belopp på plusgiro 90 1974-6 alternativt bankgiro 901-9746 eller skänka en gåva direkt via vår webbplats.

Stöd WWF

Jag vill hjälpa till att samla in pengar åt er. Har ni insamlingsbössor som jag kan låna?

WWF använder inte insamlingsbössor i några sammanhang. Men den som vill samla in pengar till WWF kan få klistermärken och inbetalningskort att dela ut. Skicka ett mail till: info@wwf.se Du kan också starta en Egen insamling via vår webbplats.

Har ni någon webbshop?

Nej, WWF har ingen webbshop just nu.

Kolibri
WWFs givarservice

Vi besvarar dina frågor om fadderskap, medlemskap och gåvor

Ring oss på 08-624 74 14
Öppet vardagar 08.00-18.00
givarservice@wwf.se

Senast ändrad: 2019-12-02

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se