
Ge bort ett fadderskap
Den perfekta presenten till den som har allt – ge bort ett fadderskap för att rädda utrotningshotade djur! Ge bort en gåva som gör skillnad!
Det finns bara runt 3 900 tigrar kvar i det vilda, så varje tiger räknas! Som Tigerfadder bidrar du till att rädda tigern, men även till att skydda andra utrotningshotade arter och till fler naturvårdsprojekt. Just regelbundenheten i din gåva gör att vi kan ha större framförhållning och sätta in insatser med större kraft. Hjälp oss att förverkliga målet att öka antalet tigrar till över 6 000 individer till 2022 – nästa Tigerns år!
Välj mellan en tigermjukis eller en fin tigerberlock.
Tidningen WWF Magasin digitalt fyra gånger per år, spännande läsning illustrerad med vackra naturfoton.
Tigerrapporten (e-nyhetsbrev) fyra gånger per år med rapportering från WWFs projektledare i fält om konkreta naturvårdsresultat.
Tillgång till WWFs Instagramkonto för faddrar där vi delar härliga bilder och filmer och du får möjlighet att följa oss i vårt viktiga arbete.
Den perfekta presenten till den som har allt – ge bort ett fadderskap för att rädda utrotningshotade djur! Ge bort en gåva som gör skillnad!
Ökande skogsaverkning gör att tigerns skogar krymper. Hanarna rör sig över ett större område än honorna och ett tigerrevir i Indien kan uppgå till runt 60 kvadratkilometer för hanarna och 25 kvadratkilometer för honorna.
Idag omsätter den illegala handeln med hotade arter ofattbara 65 miljarder kronor. Den får som följd att tusentals arter dödas och smugglas varje år.
WWF vill stoppa den brutala och illegala jakten och vi arbetar på bred front med detta, bland annat genom att utbilda parkvakter och stoppa handelskedjor för att hindra smuggling av djurdelar mellan olika länder.
Tigern, som lever och jagar ensam, behöver stora levnadsytor och god tillgång till bytesdjur. Ökande skogsaverkning gör att tigerns skogar krymper.
WWF arbetar hårt för att få tigerländerna att inventera sina tigrar, en förutsättning för att kunna nå målet om en fördubbling av antalet tigrar till 2022.
I Ryssland dömdes en tigertjuvskytt till 14 månaders straffarbete och 18 500 dollar i böter för att ha skjutit en tiger. Maximumstraffet i Ryssland är hela sju år i fängelse.
Inför 178 regeringar lovade Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra att stänga landets elfenbensmarknader för gott. I Kina har de största aktörerna inom e-handel stängt försäljningen av illegala produkter, såsom tigervin.
WWF arbetar tillsammans med TRAFFIC med att hitta alternativ till användningen av tigerdelar i medicinskt syfte samt uppmuntrar till att använda andra effektiva alternativ.
WWF hade en aktiv roll i etableringen av the Global Tiger Forum, en regional överenskommelse mellan 11 av de 14 länder där det fortfarande finns tiger. Forumets mål är att stoppa den illegala handeln med tigerdelar samt att öka antalet skyddade områden för tigrarna.
Det är hoppfullt att nedgången har stoppats, men det finns fortfarande ingen helt säker plats för dessa magnifika djur. Sydostasien har en överhängande risk att förlora sina sista tigrar om regeringarna inte vidtar omedelbara åtgärder. En stark handlingsplan krävs därför fram till 2022 för att klara målet att fördubbla antalet vilda tigrar.
Ola Jennersten Tigerexpert på Världsnaturfonden WWF
Naturvård
Insamling & administration
Den största andelen av pengarna går direkt till projekt för att skydda tigern och dess livsmiljö. WWF använder också en del av medlen för att skydda andra arter, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. Tack för ditt stöd för en friskare planet!
Ring oss på 08-624 74 14
Öppet vardagar 08.00-18.00
givarservice@wwf.se
Senast ändrad 28/12/20