Gå till huvudinnehållet
GSV-hero-3-2024

Ge en sommargåva SOM FÖRETAG

Så kan ditt företag bidra till ett vildare Sverige – för djuren, för naturen och för människan.

 Ge en sommargåva

WWF arbetar över hela Sverige för att rädda hotade arter, öka naturskyddet och bevara vår biologiska mångfald. I skogarna och det levande kulturlandskapet, i vår fjällvärld, våtmarkerna, de strömmande vattendragen, Östersjön och längs kusten. 

Ditt företag kan också vara med och göra skillnad för svensk natur genom en sommargåva – en fin gåva till företagets anställda inför semestrarna.

Steg 1 / 4
  • Belopp
  • Företagsinfo
  • Gåvobevis
  • Betalning
Steg 1 / 4

Välj belopp

Kontaktuppgifter

Faktureringsdetaljer

Sverige

Välj motiv till ditt gåvobevis

Som tack för er gåva får ni utöver delningsbild och banner även ett digitalt gåvobevis.

Välj text

Företagsnamn och summa fylls i automatiskt på gåvobeviset. Vill du ha en annan text, skriv den i fältet nedan:

100 tecken kvar

Betalning

Betala in er gåva på Bg 901-9746 och märk inbetalningen med eventuellt ändamål samt ert företagsnamn. Ett betalningsunderlag kommer också till er mejl.

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Det här kan er sommargåva räcka till:

8 000 kronor
GPS-halsband till en fjällräv.
15 000 kronor
Plantering av 500 ängsplantor för att återskapa ängsmarker med blommor som ger mat åt humlor, vilda bin och fjärilar.
50 000 kronor
Inventering av djurliv i svensk våtmark.
130 000 kronor
Restaurering av 500 kvadratmeter ålgräsäng

Som tack för sommargåvan får ni:

Banner igelkott 2024

Banner

En banner som visar att ditt företag stödjer WWFs arbete. Bannern kan användas till exempel på hemsidan, fysiska och digitala kort och i mejlsignaturer.

Kollagebild_2024

Delningsbild för sociala medier

Visa att ditt företag stödjer WWFs arbete för en levande planet genom att dela bannern i sociala medier.

Samlingsbilder 2024

Gåvobevis/diplom

Det fina gåvobeviset kan stolt hängas upp på väggen i fikarummet eller i entrén, eller delas digitalt med medarbetarna.

Mer om hur du kan använda materialet och kommunicera om gåvan i  WWFs kommunikationsregler.

 

Vad gör WWF?

WWF arbetar i flera projekt för att naturen ska brukas på ett sätt som gynnar djur, växter och människor. Vi agerar påtryckare mot ansvariga myndigheter och politiker för att skyddet av arter, natur och ekosystem inte ska minska, utan i stället öka – innan det är för sent.

Exempel på naturvårdsinsatser:

Omlöp2

Skapar nya lekområden

Nya lekområden för fiskar är inte bara viktigt för Östersjön utan även för skräntärnan då de söker föda i stora områden längs Upplandskusten.

En dammlucka vid det gamla sågkraftverket medförde att Hargsån , vid Hargs bruk i Östhammars kommun , var avstängd i 350 år, men nu kan äntligen gäddor och abborrar simma upp och vidare! En meandrande fors bredvid kraftverksadammen – ett så kallat fiskomlöp – blev lösningen och initiativet togs av Upplandsstiftelsen och Sportfiskarna, med WWF som finansiär med stöd från Svenska Postkodlotteriet och bidrag från Länsstyrelsen.

fjällräv foto Ola Jennersten

Räddar hotade arter

I mer än 20 år har WWF kämpat för att få tillbaka fjällrävarna och nu ser vi äntligen att arbetet ger resultat.

Den skandinaviska fjällrävstammen var nära att utrotas år 2000 när det endast fanns 30-40 individer i Sverige och Norge. I Finland var den redan helt borta.  I mer än 20 år har WWF kämpat för att få tillbaka fjällrävarna och nu ser vi äntligen att arbetet ger resultat; idag finns det uppskattningsvis över 550 fjällrävar i Sverige. Det är en otroligt glädjande utveckling! De närmaste åren kommer WWF ge fjällrävarna en ny chans att etablera sig ordentligt i den nordligaste delen av Sverige – från området runt Kebnekaise, Sitasjaure och från Tavvavuoma i söder upp till Treriksröset i norr. Fjällrävsprojektet är planerat att pågå under minst fem år med stöd från ditt företag och andra WWF-supporters.

Östersjön går att rädda

Återskapar Östersjöns grunda vikar

WWF restaurerar Östersjöns fantastiska undervattensvärldar så att de återigen kan myllra av liv.

WWF restaurerar Östersjöns fantastiska undervattensvärldar så att de återigen kan myllra av liv. För att återskapa ett livskraftigt Östersjön behöver viktiga livsmiljöer restaureras, kunskap om livet under ytan öka och fler områden skyddas. Våtmarker med anslutning till Östersjön bidrar bland annat till att minska övergödningen, hjälpa gäddan att hitta lekplatser samt öka den biologiska mångfalden. De livsviktiga undervattensängarna som ålgräs, nateväxter och blåstång utgör barnkammare och ger skydd för många av innanhavets djur i grunda vikar.

Morgonljus i sydsvensk lövskog

Restaurerar lövskogar

WWF finansierar och samarbetar med bl.a. Skärgårdsstiftelsen och Upplandsstiftelsen för att restaurera lövskogar och trädklädda betesmarker

Lövskogar är otroligt viktiga för den biologiska mångfalden, men tyvärr finns det idag för lite lövträd i Sveriges skogar. WWF finansierar och samarbetar med bl.a. Skärgårdsstiftelsen och Upplandsstiftelsen för att restaurera lövskogar och trädklädda betesmarker med mycket ek, som kan ge livsutrymme för de arter som behöver lövträd. Bland annat genomförs frihuggning, naturvårdsgallring och röjningar i yngre skog. Projekten bidrar även med kunskap och rådgivning till markägare för att ställa om till ett mer lövrikt skogslandskap.

Koraller i havet utanför Fiji       Foto Tom Vierus, WWF USA.jpg

Påverkar globala avtal

WWF har aktivt tryckt på för ett avtal för att skydda djuphaven. I mars 2023 enades FNs medlemsländer om ett historiskt avtal för att skydda djuphaven, efter 17 års diskussioner och förhandlingar.

Avtalet blir rättsligt bindande för havsområden utanför ländernas ekonomiska zoner som motsvarar 45 procent av jordens yta och är en förutsättning för att kunna nå målet om att skydda 30 procent av både land och hav senast 2030. Världen får nu möjlighet att skapa stora marina reservat som är avgörande för att bevara den biologiska mångfalden.

Sanering i Blekinge efter oljeläckaget. Foto: Emil Malmborg

Bidrar vid akuta räddningsinsatser

I slutet av oktober 2023 gick WWF in med en kvarts miljon kronor till lokala räddningsinsatser för djur och natur efter att passagerarfartyget Marco Polo gick på grund utanför Blekinges kust och läckte ut ungefär 150 000 liter olja i Östersjön.

Oljan rörde sig in mot kusten och la sig som en svart matta över allt som kommer i dess väg – vilket innebar en katastrof för djurlivet. Tack vare stödet från WWFs supportrar kunde WWF bidra till lokala krafter som arbetade på plats med att rädda så många oljeskadade fåglar som möjligt.

WWF arbetar också med politisk påverkan både i Sverige och internationellt för att sjöfarten ska bli mer hållbar – många lagar och regler behöver ändras för att fartygen ska minska sin påverkan på ekosystemen. WWF jobbar för att att det bli lönsamt att satsa på hållbarhet och det ska kosta att smutsa ner, orsaka olyckor eller att inte följa de befintliga regelverken.

Gör Sverige vildare

Det finns hopp.

Klimatförändringar och minskad biologisk mångfald hotar de livsviktiga ekosystem som vi alla – människor, näringsliv och samhällen – är beroende av. Starka insatser behövs för att vända trenden.

Genom att skänka en sommargåva hjälper du WWF att skydda hotade arter, återskapa viktiga ängsmarker och arbeta för ett hållbart skogs- och jordbruk. Så att vi kan fortsätta njuta av allt vår natur har att ge oss och sedan lämna vidare till kommande generationer.

Nyhetsbrev

Vi skickar ut information till dig löpande under året.

Vi skickar ut information till dig löpande under året.

Ditt företag kan göra skillnad – var med och rädda vår natur.

GE EN SOMMARGÅVA

Vanliga frågor

Kan mitt företag använda WWFs logotyp i vår egen kommunikation?

Nej, varken företag eller privatpersoner får använda WWFs logotyp utan att först ha reglerat användningen genom ett avtal. Vår logotyp är ett registrerat varumärke som tillhör WWF.

När ni ger en företagsgåva till WWF, får ni ett kommunikationspaket som ni kan använda. Ni kan läsa om hur ni kan använda materialet här.

Hur gör min företagsgåva skillnad?

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. Max 15 % används till administration och insamling som är en förutsättning för att pengarna ska nå ut till projekt på ett effektivt och säkert sätt.  Vill du läsa mer om hur pengarna används kan du göra det här. Tack för ditt stöd för en levande planet!

Viktig information att ta del av

WWFS FÖRETAGSAVDELNING

Fler sätt ditt företag kan engagera sig?

Ring oss på 08-624 74 00
Mejla gärna din fråga till foretag@wwf.se

Dela gärna:

Senast ändrad 29/04/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se