Bli naturfadder
Hjälp oss skydda hotade arter och rädda svensk natur genom att:
- SKYDDA minst 30 % av svensk natur till år 2030
- Arbeta för ett HÅLLBART skogs- och jordbruk
- ÅTERSKAPA naturtyper
Det enda vi inte får göra, är inget. BLI FADDER!
Hjälp oss skydda hotade arter och rädda svensk natur genom att:
Det enda vi inte får göra, är inget. BLI FADDER!
Vår fantastiska svenska natur ger oss unika upplevelser. Vi behöver den för att må bra. Men nu behöver den oss. Vi vill se våra skogar, våra fjäll, våra naturbetesmarker, våra havsområden och alla våra strömmande vatten bli friska livsmiljöer för en rikedom av djur och växter. Vår svenska natur bjuder oss på enorm rikedom, ro och skönhet. Nu behöver vi din hjälp att rädda allt detta! Som Naturfadder bidrar du till WWFs arbete i Sverige för att rädda hotade arter, öka naturskydd och bevara vår biologiska mångfald. Samtidigt bidrar du till vårt arbete för en levande planet och för ett ansvarsfullt nyttjande av våra resurser även på andra håll. WWF Sverige fyller 50 år, ett år då alla ska med! Är du med? Nu behöver vi din hjälp för att kunna övertyga våra politiker att agera, och för att kunna fortsätta bedriva naturvårdsprojekt med goda resultat. Låt naturen fortsätta ge oss unika upplevelser. Agera med WWF – bli Naturfadder och hjälp oss rädda svensk natur.
Den fina boken ”Sveriges Nationalparker” i behändigt format.
Tidningen WWF Magasin fyra gånger per år, spännande läsning illustrerad med vackra naturfoton.
Tillgång till WWFs Instagramkonto för faddrar där vi delar härliga bilder, filmer och du får möjlighet att följa oss i vårt viktiga arbete.
Den perfekta presenten till den som har allt – ge bort ett fadderskap för att rädda utrotningshotade djur! Ge bort en gåva som gör skillnad!
Nästan 2000 arter i de svenska skogarna är i dag hotade, framför allt på grund av minskningen av naturskogen med sina gamla träd, lövträd och död ved. I dag finns bara små rester kvar av den artrika och vackra naturskogen.
Kemikalier, industriutsläpp, avfall och förbränning av kol, gas och olja är bara några av de källor till föroreningar som förgiftar vår miljö, på land och till havs.
Tvärtemot vad många tror är Sverige sämre än många andra länder på att skydda vår värdefulla natur och vårt fantastiska djurliv. Med dagens takt når Sverige inte upp till de nationella och internationella miljömålen.
Östersjön övergöds, missköts och de döda havsbottnarna är större än någonsin. Utbredningen av syrefria bottnar i Östersjön har tredubblats under 2000-talet och ligger nu på en nivå som aldrig tidigare dokumenterats.
Sverige är fantastiskt! WWF vill att den svenska naturen – skogar, fjäll, ängs- och hagmarker, sjöar, vattendrag och hav -får ökat skydd. Som fadder hjälper du oss att bevara och skydda vår svenska natur, så att vi kan fortsätta att njuta av dess fantastiska mångfald.
För att hejda förlusten av den biologiska mångfalden har WWF i många år delat ut bidrag till olika naturvårdsprojekt i Sverige. Bidragen gick till projekt som handlar om allt från hållbara vattenlandskap i skogen, till att stödja svensk ekoturism.
WWF startade redan 1971 ett projekt för att rädda fjällrävarna och sedan dess har antalet fjällrävar i Sverige mer än fördubblats. I dag finns det uppskattningsvis 300 vuxna fjällrävar i Sverige och Norge.
Björns skärgård ligger i den nordostligaste delen av Uppland och består av sex-sju större öar och en mängd mindre. Björns skärgård ingår i WWFs landskapsprojekt för en Levande skärgård som vi genomför i samarbete med Upplandsstiftelsen och Skärgårdsstiftelsen.
Vi måste jobba med naturvård från olika vinklar. Det är allt för vanligt med investeringar som ger stora negativa konsekvenser för den biologiska mångfalden och ett ökat fotavtryck. Att ta fram tydliga riktlinjer för att undvika det är ett nödvändigt steg i naturvårdsarbetet.
Håkan Wirtén Generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF
Naturvård
Insamling & administration
Den största andelen av pengarna går direkt till projekt för att skydda och bevara svensk natur. WWF använder också en del av medlen för att skydda andra arter, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. Tack för ditt stöd för en levande planet!
Ring oss på 08-624 74 14
Öppet vardagar 08.00-18.00
givarservice@wwf.se
Senast ändrad 15/04/21