Vanliga frågor

WWF är en oberoende och partipolitiskt obunden naturvårdsorganisation. Med fler än fem miljoner supportrar runt om i världen är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med verksamhet i över 100 länder.

WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. WWF bedriver klimat- och naturvårdsarbete där akuta eller långsiktiga åtgärder är nödvändiga för att bromsa klimatförändringen och bevara utrotningshotade växt- och djurarter eller hela naturområden. Miljöproblemen känner inga gränser. Därför är det viktigt att arbeta lokalt med ett globalt perspektiv.

Har du en egen fråga?
Besök vårt frågeforum för att ställa frågor och läsa vad andra frågat.
kontakt.wwf.se

WWF

Vad gör WWF? Planetfadder

WWF bedriver ett mycket aktivt naturvårdsarbete i fält, men också i maktens korridorer och vid de internationella förhandlingsborden. WWF arbetar aktivt för att hitta lösningar för att hejda den hotande klimatförändringen och arbetar med ett stort antal projekt runt om i världen.

Läs om våra projekt

Hur är WWFs organisation uppbyggd?

WWF är ett internationellt nätverk som består av lokala WWF-organisationer runtom i världen. Världsnaturfonden WWF i Sverige är en av dem. Nätverket samordnas av det internationella kontoret, WWF International, som finns i schweiziska Gland. I Sverige har WWF ett kansli, en styrelse och ett förtroenderåd där H M Konungen är ordförande. Kansliet, som är inhyst i Ulriksdals slott, leds av en generalsekreterare som under sig har en ledningsgrupp . Mer information om styrelse , förtroenderåd och ledningsgrupp här.

Finns det några lediga jobb?

Vi har en sida där vi lägger upp alla lediga jobb:

Besök sidan

Hur ska jag göra för att bli volontär?

WWF bedriver ingen volontärverksamhet i Sverige, men det finns WWF-projekt ute i världen som söker volontärer.
Däremot kan din skola, förening eller ditt företag hjälpa oss att samla in pengar eller värva supportrar till WWF. Vi har bland annat informationsmaterial och inbetalningskort som vi kan skicka till er. Du kan också bli pandasäljare, gå in på: www.pandaforsaljningen.se

För förfrågan kring insamlingsmaterial, kontakta WWFs kommunikationsavdelning via växeln 08-624 74 00 eller via mail: info@wwf.se

Kan man praktisera hos er?

Ibland har vi möjlighet att ta emot praktikanter. För mer information, kontakta personalansvarig hos WWF via växeln på 08-624 74 00 eller via mail: info@wwf.se

Frågor om stöd till Världsnaturfonden WWF

Hur kan jag som privatperson stödja WWF?

Har du frågor, kontakta WWFs medlemsservice som kan besvara dina frågor. Den finns flera sätt att stödja vår verksamhet, vi har samlat information om våra stödformer på WWFs webbplats.

Läs mer

Hur behandlas mina personuppgifter?

WWF värnar om din integritet och strävar alltid efter att skydda dina uppgifter på bästa sätt i enlighet med dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 och övriga dataskyddslagar som gäller vid tillfället för behandlingen. WWF är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och vi kommer inte att sälja, hyra-eller leasa ut de personuppgifter som samlats in. Du har alltid rätt att få information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig och du har även en rätt att, i vissa fall, invända mot behandling eller få uppgifter rättade eller raderade. Du kan få mer detaljerad information om hur vi behandlar dina uppgifter genom att läsa vår integritetspolicy eller kontakta oss via mejl till info@wwf.se.

Frågor om informationsmaterial och webbplatsen

WWFs policy på sociala medier?

Välkomna att diskutera med oss och varandra i våra sociala kanaler! Tänk på att hålla en schysst ton, det blir trevligare så – för alla!

WWFs regler för hur vi skapar bra samtal på Facebook och Instagram

Hur laddar jag ned logotypen och när får jag använda den?

Logotypen finns inte för nedladdning på webbplatsen och det finns särskilda villkor för hur och om den får användas. Kontakta WWFs kommunikationsavdelning via växeln 08-624 74 00 eller skicka ett mail till: info@wwf.se

Får jag använda text och bilder från WWFs webbplats?

Alla bilder på webbplatsen skyddas av fotografens upphovsrätt, vilket innebär att de inte får användas utan tillstånd av WWF/fotografen. De texter som används på webbplatsen får du inte kopiera utan tillstånd från WWF eftersom de också skyddas av WWFs/skribentens upphovsrätt. Däremot kan du utan WWFs tillstånd använda texten som källa/underlag eller skriva ett referat av texten. För privat bruk får du kopiera en eller några få exemplar av texterna eller bilderna till dig själv, din familj eller dina vänner.

I de flesta fall brukar WWF vara generös med tillstånd för användningen av texter, men vi vill bli kontaktade först så att vi vet i vilket syfte de ska användas. För frågor, kontakta WWFs kommunikationsavdelning via växeln, 08-624 74 00, eller skicka ett mail till: info@wwf.se

Har WWF färdiga annonser/pluggar som vi kan använda i vår tidning?

Pluggannonser kan laddas ned från WWFs pressidor på webbplatsen.
För större annonser eller andra storlekar, kontakta WWFs kommunikationsavdelning via växeln,
08-624 74 00, eller via mail: info@wwf.se

Se pressinformation

Adelie pingviner
Kontaktperson

Vem ska jag vända mig till i en specifik fråga?

Maila din fråga till: info@wwf.se så skickas frågan vidare till ansvarig inom respektive område.

Bergsgorilla (Gorilla beringei beringei)
fler frågor

Letar du fortfarande svar på din fråga?

I sådant fall är du välkommen att besöka vårt frågeforum.

Till WWFs Frågeforum

Dela gärna:

Senast ändrad 17/01/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se