Gå till huvudinnehållet

Tigern är det största vilda kattdjuret och lever både i Rysslands iskyla och i Indonesiens regnskogar. Den är starkt hotad och de senaste 100 åren har antalet tigrar i det vilda minskat dramatiskt; från 100 000 till så få som 3 200 för 12 år sedan.

Men, tack vare en internationell storsatsning och hårt arbete från bland annat WWF, har nu trenden vänt och antalet tigrar ökar igen.

Vetenskapligt namn

Tiger (Panthera tigris)

Storlek och livslängd

Storlek: 330 – 220 cm lång
Vikt: 90 – 300 kg
Livslängd: 8 – 10 år (kan bli över 20)
Könsmognad: 3 – 5 års ålder
Dräktighetstid: 96 – 111 dagar

Utbredning
Indien, Nepal, Bhutan, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Indonesien, Malaysia, Ryssland och Kina
Antal i det vilda ( år 2016 )
3900
Bevarandestatus (IUCN)
Starkt hotad
  • LC
  • NT
  • VU
  • EN
  • CR
  • EW
  • EX
  • DD

Hjälp oss öka
antalet tigrar

Steg 1 / 3

Välj månadsbelopp

Som Tigerfadder blir du månadsgivare via autogiro och bidrar regelbundet till WWFs arbete för att rädda tigrarna.

 

Hjälp oss öka antalet vilda tigrar och dess utbredningsområde – bli Tigerfadder!

 

Välj fadderpremie

Fyll i uppgifter

Faktureringsadress

Sverige

Signera autogiro

Ha tålamod, din bank kontaktas.

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Kontakt

louise-carlsson_pressbild_05_foto-saga-sandin-wwf

Louise Carlsson

Expert biologisk mångfald, tiger & Asien

070-603 84 64

louise.carlsson@wwf.se

Mer om mig

Dela gärna:

Senast ändrad 09/02/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se