Gå till huvudinnehållet

Louise Carlsson

Expert biologisk mångfald, tiger & Asien

 • Vad har du för bakgrund/utbildning?
  Jag är biolog och har sedan 2004 jobbat på WWF med både skogen och hotade arter i många länder. Arbetet på WWF har tagit mig till Bolivia i Sydamerika och till flera länder i både Afrika och Asien.
 • Vad har du tidigare jobbat med?
  Under min studietid på universitet fick jag praktikplats på WWF och efter universitetsstudierna har jag jobbat på WWF. Under tiden på WWF har jag bland annat under en period bott i Laos och hade då fokus på arbetet i Mekongregionen.
 • Vilka är dina specialområden?
  De senaste åren har jag framförallt arbetat med skogsfrågor, hotade arter och illegal handel i Mekongregionen. Jag har också arbetat med våra kolleger i Indonesien, Malaysia, Ryska Fjärran Östern och Indien med att rädda tigrarna  i dessa områden. Det arbetet handlar ofta om att tillsammans med lokalbefolkningen och lokala myndigheter få till en bra förvaltning av hotade arters livsmiljöer. Jag har också lång erfarenhet av naturvårdsarbete och att driva naturvårdsprojekt tillsammans med olika samarbetspartners, som exempelvis företag.
 • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF?
  Ett starkt minne är från när vi var ute på en riktigt tuff fem dagars vandring i en tät skog, i ett väldigt kuperat landskap i Laos. Vi skulle byta minneskort och batterier i kamerafällor som satts ut några månader tidigare. För första gången fick jag känna på vilket fantastiskt rikt djurliv Laos har. Även om vi inte såg elefanter så var de riktigt nära och vi kunde både höra dem och se hur träden rörde på sig när elefanterna åt. När vi kom tillbaka till en lägerplats vi sovit på två dagar innan hade elefanterna också gått igenom lägret. Dessutom så såg vi spår från mängder av andra djur som små kattdjur, apor, björnar och hjortdjur.
Louise Carlsson_pressbild_05_Foto Saga Sandin – WWF Ladda ned

25 nov, 2019

Louise Carlsson, Expert biologisk mångfald, tiger & Asien
Louise Carlsson_pressbild_03_Foto Saga Sandin – WWF Ladda ned

25 nov, 2019

Louise Carlsson, Expert biologisk mångfald, tiger & Asien
Louise Carlsson_01_Foto Saga Sandin – WWF Ladda ned

25 nov, 2019

Louise Carlsson, Expert biologisk mångfald, tiger & Asien

Senast ändrad 21/02/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se