Gå till huvudinnehållet
Charlotte lutar sig mot ett träd
Ledare

Charlottes krönika

Om vi alla hjälps åt, hur mycket utrymme kan vi tillsammans ge tillbaka till naturen? Det tar vi reda på i sommar! ”Nu gör vi Sverige vildare” är titeln på WWFs sommarkampanj, som vill stimulera oss alla att återskapa ett stycke natur i trädgården, på gården, på balkongen. Registrera din insats på wwf.se/vildare-sverige, där ser du i realtid hur antalet vilda kvadratmetrar växer!

Vi människor har förändrat vår planet till den grad att naturvård nu alltmer handlar om just detta, att restaurera förstörd natur. Återskapa Östersjöns Livskraft är titeln på en av WWF Sveriges största satsningar någonsin. I fyra år har WWF och samarbetspartners byggt gäddfabriker, röjt vandringshinder, skapat våtmarker, konstruerat rev och mycket mer.

WWF Magasins reportageteam, Bella Linde och Lena Granefelt, har följt hela det enorma arbetet. Det är hoppingivande att se vad konkret naturvård kan åstadkomma! Och man blir direkt lycklig av hur underbart mycket liv experter och en uppsluppen allmänhet hittade under bioblitzen i Stockholms skärgård.

I det här numret presenterar vi också nya Knep&Knåp med utökat korsord (som många av er önskat), samt en helt ny barnsida! Vi får stadigt fler riktigt unga läsare, särskilt för er bjuder vi på naturglädje, pyssel och bus med Julia Wiberg, som många av er säkert känner igen från ”Djur med Julia” på SVT.

Glad sommar!

Charlotte Permell
Chefredaktör WWF Magasin

Skräntärnor på klippor

SE FILMEN
om arbetet för nytt liv i Östersjön, med våtmarker och vattenomlöp och fantastiska bilder på de sällsynta skräntärnorna!
wwf.se/ostersjon

Julgran med juldekoration

FÄRRE KALHYGGEN
…och ett riktigt skydd för skogens arter, det är något många önskar. Hela 40 391 namnunderskrifter samlades in under WWFs och Naturskyddsföreningens upprop för skogen. Listan ska överlämnas till miljöminister Romina Pourmokhtari.

Grävling fångad i viltkamera

ALLDELES NYSS…
visade WWFs viltexpert Åsa Fahlman den här fina bilden från viltkameran i hennes trädgård. Film från grävlingarnas toalett (!) ser du på youtube.com/wwfsweden/videos.

Dela gärna:

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se