WWF SWEDEN YOUTH

WSY-citat-Begonia-2

Vad är WWF Sweden Youth?

Hälften av världens befolkning består av unga. Därför borde vi ges en självklar plats i maktens rum. Dessvärre ser det inte ut så idag. Istället tas många beslut om vår framtid av personer som inte ens kommer leva då. Så ska det inte vara.

WWF Sweden Youth är ett ideellt ledarskapsprogram som tränar morgondagens hållbarhetsledare. Vår uppgift är att ge unga en självklar plats i frågor som rör hållbarhet och vår framtid. Vi nöjer oss inte med gårdagens lösningar på morgondagens problem. Vi utmanar gamla sanningar och utvecklar nya sätt att tänka på.

Vi är WWF Sweden Youth

[[ KLICKA PÅ BILDERNA ELLER PILARNA ]]

Sidan uppdateras inom kort med mer information om samtliga medlemmar av WWF Sweden Youth.

WSY-2020-grupp

Sidan uppdateras inom kort med mer information om samtliga medlemmar av WWF Sweden Youth.

Sara Tingström

”När jag var fem år var sopbilen roligare än glassbilen. När min mormor var 88 år, sa hon att vegansk mat var det godaste hon ätit. Ett hållbarhetsintresse kan födas i alla åldrar!”
Sara-Tingstrom@wwfswedenyouth.se

MER OM MIG

WSY-2020-Sara

Sara Tingström

”När jag var fem år var sopbilen roligare än glassbilen. När min mormor var 88 år, sa hon att vegansk mat var det godaste hon ätit. Ett hållbarhetsintresse kan födas i alla åldrar!”
Sara-Tingstrom@wwfswedenyouth.se

MER OM MIG

WSY-2020-grupp
WSY-2020-Sara

Vi ska synas, höras, lyssna och agera

WSY-ikon-brain

Utbildning

Förutom att föreläsa och hålla workshops och ledarskapsutbildningar i hållbarhet och biologisk mångfald, deltar vi även  i seminarier, paneler, debatter och andra forum där vi kan påverka

WSY-ikon-plantera

Inspiration

Vi är ett gäng unga starka förebilder som genom kreativitet, nya idéer och innovativa kampanjer inspirerar andra unga till att leva mer hållbart. Eftersom vi alla har olika intressen och talanger kan vi göra skillnad på många olika sätt. Vi påverkar och skapar intryck genom konst, poesi och roliga events och aktiviteter.

WSY-ikon-ledarskap

Ledarskap

Vi är inte bara morgondagens ledare. Vi leder förändringen redan idag genom att utbilda morgondagens hållbarhetsledare. Vi vill se fler unga på maktpositioner där beslut tas om frågor som rör vår framtid. Dessutom har vi en plats i WWF Sveriges styrelse och förtroenderåd för att se till att ungas röster hörs i rum där besluten tas.

WSY-ikon-earth

Glöm status quo

WSY är inte här för att hålla status quo om ryggen. Det finns igen mening med att gå i samma destruktiva fotspår som tidigare generationer. Det är inte en värld vi varken vill eller kan leva i. Vi vill leva i en hållbar värld. Därför satsar vi på nya, innovativa, jordvänliga sätt att leva på.

WSY-ikon-selfie

Selfie generation

Precis som du älskar vi oss själva. Därför är vi ett stort fan av biologiskt mångfald i vår värld. Tillsammans kraftsamlar vi och mobiliserar på lokal och nationell nivå för att skydda utrotningshotade arter. Arter som vi är beroende av.

WSY-ikon-panda

Panda har vår rygg

Det bästa med att vara engagerad i WWF Sweden Youth är att man aldrig är ensam. Vi kan närsomhelst vända oss till WWFs forskare och experter för de senaste rapporterna.

WSY-some-youtube

YouTube

Följ oss @WSY

WSY på Youtube

  Kontakt

  Hur startade WWF Sweden Youth och vad gör vi egentligen.
  Kontakta oss nedan.

  20170813_102503_Marianne_1024x655

  Marianne Nordin

  Projektledare för WWF Sweden Youth

  marianne.nordin@wwf.se

  WSY-citat-3

  Om WWF Sweden Youth

  Våren 2014 såg WWF Sweden Youth dagens ljus. Vi består av tolv personer mellan 18-25 år som byts ut vartannat år. Vi har rötter i storstad, småstad och landsbygd. Förutom vårt engagemang för hållbarhetsfrågor har vi olika intressen, utbildningar och arbeten. Våra olikheter är det som gör oss starka och alla bidrar med just sin unika kompetens och drivkraft.

  Utifrån ett mångfaldsperspektiv vill vi lyfta fram unga starka förebilder och ge dem en grund att stå på genom WWFs värderingar och kunskap om en levande och hållbar planet. I sin tur kan de vara förebilder för andra unga och skapa ringar på vattnet och tillsammans forma framtidens starka hållbarhetsledare.

  Vi ska vara med och påverka på flera plan. Dels gentemot WWFs personal via ett mentorskapsprogram där ett ömsesidigt utbyte sker löpande under ett års tid – ungdomarna kommer att bidra med sitt perspektiv och sin erfarenhet av att vara ung i Sverige idag – dels kommer WWFs experter dela med sig av sina erfarenheter, värdefulla insikter och lärdomar kring att arbeta för en hållbar samhällsutveckling. Det blir win win, helt enkelt!

  WWF Sweden Youth har även en plats i WWFs styrelse och förtroenderåd – för att se till att även ungas röster hörs i rum där besluten tas!

  WWF Sweden Youth deltar även i seminarier, paneler, debatter, forum och i övriga sammanhang där det finns en chans att påverka. Dessutom drivs varje år en egen kampanj i syfte att stötta andra unga som vill vara med och förbättra – en kampanj av unga för unga.

  Tillsammans gör vi även en projektresa någonstans i avlånga Sverige för att ge ungdomarna en djupare förståelse för WWFs arbete, bilda ett starkt team och långvariga minnen.

  Läs mer Stäng

  Senast ändrad 21/02/20

  Stäng sök

  Har du frågor?

  Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

  För press

  Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

  Telefon pressjour: 08-54657500
  E-mail: press@wwf.se