Gå till huvudinnehållet

WWF SWEDEN YOUTH

In EnglisH

WWF Sweden Youth generation fem.
Foto: Bernhardina Hörnstein
WSY Citatet

Vad är WWF Sweden Youth?

Hälften av världens befolkning består av unga. Därför borde vi ges en självklar plats i maktens rum. Dessvärre ser det inte ut så idag. Istället tas många beslut om vår framtid av personer som inte ens kommer leva då. Så ska det inte vara. WWF Sweden Youth är ett ideellt ledarskapsprogram som tränar dagens och morgondagens hållbarhetsledare. Vår uppgift är att ge unga en självklar plats i frågor som rör hållbarhet och vår framtid. Vi nöjer oss inte med gårdagens lösningar på morgondagens problem. Vi utmanar gamla sanningar och utvecklar nya sätt att tänka på.

Vi är WWF Sweden Youth

WSY – Liban
WSY – Gaga
WSY – Ardita 1
WSY – Kimia
WSY – Yusuf
WSY – Elin
WSY – Alexandra
WSY – Mika
Agenda for all

WWF Sweden Youth släpper ny podcast

Lyssna på vår podcast, Agenda for all. Där får du följa poddvärdarna, Ismail Abdullahi och Luca Berardi och deras resa för att sprida kunskap och engagemang till fler unga runt om i världen. Tillsammans med internationella gäster får lyssnarna ta del av ärliga samtal och den hoppfulla sidan om hur man konkret kan engagera sig för att vi ska lyckas nå de globala målen till 2030.

LYSSNA PÅ SPOTIFY

Vi ska synas, höras, lyssna och agera

jaredd-craig-HH4WBGNyltc-unsplash

Utbildning

Förutom att föreläsa och hålla workshops och ledarskapsutbildningar i hållbarhet, klimaträttvisa och biologisk mångfald, deltar vi även i seminarier, paneler, debatter och andra forum där vi kan påverka.

niko-photos-tGTVxeOr_Rs-unsplash

Inspiration

Vi är ett gäng unga starka förebilder som genom kreativitet, nya idéer och innovativa kampanjer inspirerar andra unga till att leva mer hållbart. Eftersom vi alla har olika intressen och talanger kan vi göra skillnad på många olika sätt. Vi påverkar och skapar intryck genom konst, poesi och roliga events och aktiviteter.

riccardo-annandale-7e2pe9wjL9M-unsplash

Ledarskap

Vi är inte bara morgondagens ledare. Vi leder förändringen redan idag genom att utbilda dagens och morgondagens hållbarhetsledare. Vi vill se fler unga på maktpositioner där beslut tas om frågor som rör vår nutid och framtid. Dessutom har vi en plats i WWF Sveriges styrelse för att se till att ungas röster hörs i rum där besluten tas.

Film

We can make a difference.

margot-richard-NJJ7paSBO-c-unsplash

Glöm status quo

WSY är inte här för att hålla status quo om ryggen. Det finns igen mening med att gå i samma destruktiva fotspår som tidigare generationer. Det är inte en värld vi varken vill eller kan leva i. Vi vill leva i en hållbar och rättvis värld. Därför satsar vi på innovativa, jordvänliga och rättvisa sätt att leva på.

shane-rounce-DNkoNXQti3c-unsplash

Selfie generation

Precis som du älskar vi oss själva. Därför är vi ett stort fan av biologiskt mångfald i vår värld. Tillsammans kraftsamlar vi och mobiliserar på lokal och nationell nivå för att skydda utrotningshotade arter. Arter som vi är beroende av.

pascal-muller-wFUyCqW9tS4-unsplash

Panda har vår rygg

Det bästa med att vara engagerad i WWF Sweden Youth är att man aldrig är ensam. Vi kan närsomhelst vända oss till WWFs forskare och experter för de senaste rapporterna.

Eat4Change2000x1000

Gå med i rörelsen #Eat4Change

Mat är gott och livsviktigt, men i dag är våra matsystem ohållbara. Rörelsen #Eat4Change mobiliserar unga i hela Europa för att skapa en verklig förändring för individen och på systemnivå. Registrera dig kostnadsfritt på i-eat4change.com för att ta ditt engagemang till nästa nivå. Där får du kunskap om problemen och inspiration till att bli en del av lösningen genom ledarskap och politisk påverkan. Du får möjligheter att driva projekt, få stöd av en mentor eller bli mentor själv. Det är en plats för gemenskap och motivation för att tillsammans med andra ungdomar driva på omställningen.

Jag vill gå med i rörelsen

Mat för en levande planet

Mat för en levande planet – en serie för hållbara matval

Är du nyfiken på hur du kan göra skillnad? Vill du veta mer om planetsmart mat? Är du redo att anta nya utmaningar? – BRA, häng då med WWF Sweden Youth och våra gästande influencers när vi försöker reda ut vad som egentligen är hållbar mat på kurs.wwf.se. Här blandar vi matlagning och spännande kunskap med skratt och gott socialt häng både i köket och vid matbordet.

Kursen består av fyra delar (Ät för klimatet, Håll enfalden borta från tallriken, Hur närodlat kan det bli, Svinn försvinn) som ger dig både förståelse och ökad kunskap om hur matfrågan hänger ihop med hoten mot planeten. Varje del har vi fyllt med flera videos där du får hänga med oss, kluriga spel som testar dina kunskaper och korta texter där du kan lära dig mer.

Samla din familj, förening, dina vänner eller kursare för att tillsammans gå denna digitala och kostnadsfria kurs för hållbara matval.

Tillsammans kan vi vara en del av lösningen och äta oss till en planet som mår bra – #Eat4Change.

Gå till kurs.wwf.se

Följ oss!

Facebook

Följ oss @wwfungdom

TikTok

Följ oss @wwfswedenyouth

Instagram

Följ oss @wwfswedenyouth

LinkedIn

Följ oss WWF Sweden Youth

Twitter

Följ oss @wwfswedenyouth

YouTube

Följ oss @WSY

  Vi ser fram emot att höra ifrån dig

  Ansvarig för WWF Sweden Youth, Marianne Nordin (marianne.nordin@wwf.se) och Sara Tingström (sara.tingstrom@wwf.se), projektledare och kommunikatör för WWF Sweden Youth. Varmt välkommen att kontakta oss för förfrågningar eller funderingar.

  Om WWF Sweden Youth

  Våren 2014 såg WWF Sweden Youth dagens ljus. Vi består av 13 personer mellan 17 och 23 år som byts ut vartannat år. Vi har rötter i storstad, småstad och landsbygd. Förutom vårt engagemang för hållbarhetsfrågor har vi olika intressen, utbildningar och arbeten. Våra olikheter är det som gör oss starka och alla bidrar med just sin unika kompetens och drivkraft.

  Utifrån ett mångfaldsperspektiv vill vi lyfta fram unga starka förebilder och ge dem en grund att stå på genom WWFs värderingar och kunskap om en levande och hållbar planet. I sin tur kan de vara förebilder för andra unga och skapa ringar på vattnet och tillsammans forma framtidens starka hållbarhetsledare.

  Vi ska vara med och påverka på flera plan. Dels gentemot WWFs personal där vi har ömsesidiga utbyten – de unga bidrar med sina perspektiv och erfarenheter av att vara ung i Sverige idag – dels delar WWFs experter med sig av sina erfarenheter, värdefulla insikter och lärdomar kring att arbeta för en hållbar samhällsutveckling. Det blir win win, helt enkelt!

  WWF Sweden Youth har även en plats i WWFs styrelse  – för att se till att även ungas röster hörs i rum där besluten tas!

  WSY deltar även i seminarier, paneler, debatter, forum och i övriga sammanhang där det finns en chans att påverka. Bjud gärna in oss! Dessutom driver vi en egen kampanj i syfte att stötta andra unga som vill vara med och förbättra – en kampanj av unga för unga.

  Tillsammans gör vi även en projektresa någonstans i avlånga Sverige för att ge ungdomarna en djupare förståelse för WWFs arbete, bilda ett starkt team och långvariga minnen.

  Dela gärna:

  Senast ändrad 14/09/23

  Stäng sök

  Har du frågor?

  Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

  För press

  Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

  Telefon pressjour: 08-54657500
  E-mail: press@wwf.se