Gå till huvudinnehållet

WSYs initiativ

WSY i siffror

0

unga workshopdeltagare

0

arenor där WSY lyft våra röster

0

räckvidd på sociala medier

0

pressklipp i media

Våra initiativ

Logotyp med texten stoppa youthwashing

Vi är unga nog – Stoppa Youthwashing

Unga utgör mer än hälften av världens befolkning. Därför borde det vara självklart att vi får ta plats i maktens rum. Vi är unga nog, för att veta vad samhället behöver. Hur kan generationer arbeta ihop för en hållbar framtid?

År 2018 och 2019 drev WWF Sweden Youth tillsammans med andra ungdomsorganisationer budskapet #UngNog i samband med Almedalsveckan genom interaktiva workshops, alkoholfria generationsmingel, pr- och sociala mediekampanjer. Vi hade även prisutdelningar till de makthavare som var mest #UngNog.

År 2022 och 2023 tog WSY, tillsammans med 14 andra ungdomsorganisationer, nästa steg: initiativet och nätverket #StoppaYouthwashing. Det var 160 unga och vuxna makthavare som deltog i workshopen 2023, vi utökade med walks n’ talks och startade ett samarbete med Almedalsveckan som ledde till uppropet ”Boka en ung expert” för att bidra till att fler perspektiv blir hörda i samtalen. Genom att hitta nya sätt att samarbeta på, möjliggör vi tillsammans ungas förutsättningar till meningsfull delaktighet och inflytande.

Två händer håller upp en putsduk med text om Youthwashing
Foto: Hanne Karlsson, KFUM

Luca Berardi och Ismail Abdullahi i inspelningsrummet för podcasten

Höj volymen till Agenda for all – WWF Sweden Youths podcast

WSY-alumnerna Ismail Abdullahi och Luca Berardi saknade ett forum där vi får höra hur människor engagerar sig för en hållbar värld för alla. Därför startar Ismail, Luca och producenten Felipe Martínez en podcast med WWF Sweden Youth.

Som Agenda for all-lyssnare får du följa poddvärdarnas resa för att sprida kunskap och engagemang till fler unga runt om i världen. Ta del av internationella gästers historia, ärliga samtal och den hoppfulla sidan om hur vi konkret kan engagera oss för att vi ska lyckas nå de globala målen till 2030.

Lyssna på Spotify

Det osynliga vattnet – can we get a drip check?

Vatten är grunden för allt liv på planeten och samtidigt är det risk för en global vattenkris trots att många i dag tar vatten för givet. Tack vare ekonomiskt stöd från AstraZeneca har WWF Sweden Youth under 2024 djupdykt i vattnets värld. På vattenkursen DRIP or DROUGHT kan du ta del av ett kreativt utbildningsmaterial där WSY coachar influencers i olika vattenutmaningar.

WSY ska genom workshops och sociala medier öka medvetenhet kring vattenanvändning i vår vardag och vilken roll vi spelar i vattenförbrukning och dess kvalité. Är din outfit drip eller drought?

Vattenyta med bubblor under ytan

Mat för en levande planet – en serie för hållbara matval

Är du nyfiken på hur du kan göra skillnad? Vill du veta mer om planetsmart mat? Är du redo att anta nya utmaningar? – BRA, häng då med WWF Sweden Youth och våra gästande influencers när vi försöker reda ut vad som egentligen är hållbar mat. Här blandar vi matlagning och spännande kunskap med skratt och gott socialt häng både i köket och vid matbordet. Samla din familj, förening eller vänner och utmana er i vår digitala och kostnadsfria kurs för hållbara matval. Tillsammans kan vi vara en del av lösningen och äta oss till en planet som mår bra – #Eat4Change.

Jag är hungrig på ny kunskap

3000 elever har hackat fram lösningar på WWFs case

WWF Sweden Youth vill inspirera till att vi går från frustration till innovation. Unga har otroliga kunskaper och nytänkade idéer som behöver få ta plats, utvecklas och växa. Sedan 2015 har vi samarbetat med kunskapsprogrammet Future Minds (tidigare we_change) som arrangerar Sustainability hackathon, en nationell lösningsinriktad innovationstävling. Eleverna får ökad kunskap och verktyg för att idégenerera, problemlösa, paketera och presentera. WWF deltar med ett verklighetsbaserat case inom olika teman som till exempel mat och hållbar konsumtion. Mellan 2015 och 2023 har WWF träffat omkring 3000 elever tack vare skolturnén.

Foto: Future Minds

En utklädd panda sitter i en studio med armarna runt en tjej och en kille

Släck på Earth Hour och agera för planeten

Varje år deltar hundratals miljoner människor världen över i Earth Hour, världens största miljömanifestation. Tillsammans släcker vi lamporna under en timme och agerar för planeten.

Mellan 2017 och 2019 arrangerade WWF Sweden Youth lokala Earth Hour evenemang i Husby och Rinkeby på teman om mat och hållbart mode tillsammans med lokala profiler. WSY har också anordnat livesända evenemang med influencers i en nedräkning inför Earth Hour-timmen med 117 000 visningar. WSY coachade även Earth Hour-ambassadörer i 23 städer och 3 länder som ledde till ungdomsdrivna lokala evenemang som i sin tur engagerade 1500 unga personer i sin hemstad.

Kontakt

Porträtt av Marianne Nordin

Marianne Nordin

Ansvarig för WWF Sweden Youth

marianne.nordin@wwf.se

Porträtt av Kimia Kazempour

Kimia Kazempour

Projektledare för WWF Sweden Youth

kimia.kazempour@wwf.se

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se