Gå till huvudinnehållet

WSYs historia

Zamir Ahmed Saakin

Zamir Ahmed Saakin, Gen 3 (2018–2019)

"Att få chansen att vara med i WSY är att ha tillgång till en guldgruva med massor av kunskap, self-growth och lifetime experience. Min tid i WSY fick mig att veta mer om miljö och social hållbarhet. Jag skaffade vänner för livet och massor med kontakter. Om jag fick chansen att vara med igen som en ungdom jag hade gått om och om igen."

Porträtt av Fanny Jönsson foto: Max V Karlsson

Fanny Jönsson, Gen 2 (2016–2017)

"Utan WSY hade jag nog aldrig förstått vikten av olika perspektiv och bakgrunder på det sätt jag gör idag. Det går helt enkelt inte att skapa en hållbar värld utan en mångfald av djur, växter – och människor."

Porträtt av Amin Ben Foto: @domand_ab

Amin Ben, Gen 4 (2020–2022)

"Mitt intresse var inte så stort innan jag kom med i WSY, men nu har jag verkligen börjat bry mig om planeten och mina handlingars påverkan. Jag har fått så många fina minnen från våra teamhelger, där vi blev en stark grupp snabbt och jag började känna hur mycket vi klarar av tillsammans."

WWF Sweden Youths historiska highlights

Illustration med texten miljön tillhör alla

2014

Åtta unga talanger från hela Sverige blev starten för WWF Sweden Youth.

Den första generationen skapade WSYs syfte och kärnan i ledarskapsprogrammet tillsammans med WWF.

2015

Workshops runt om i Sverige, podcast om ungas engagemang och lokala event i Tensta var några av höjdpunkterna.

WSY startade egna sociala medier-kanaler!

Tillsammans med spoken word-artister kom WSYs budskap till liv ”Världen är stor men du är större” och kampanjen ”Pay it forward” lockade nästa generation att söka.

Organiserat chill i Tensta 2015

2016

Under hösten 2015 rekryterades åtta nya unga ledare och generation två var redo att ta över!

2017

WSY engagerade Earth Hour-ambassadörer från 13 städer, arrangerade ett EH-event i Husby med lokala profiler och en EH-livestream med influencers.

Workshopturné i Sverige, global kampanj #Ourpresentplanet och podcasten Tugget var några andra succéer från året.

Sápmiresan 2019

2018

Generation tre med tolv(!) personer påbörjar sin resa med WSY.

WSY fortsätter engagera EH-ambassadörer i tio städer och kör livestream med influencers. + En workshopturné i nio städer.

2018/2019

WSY startar tillsammans med andra ungdomsorganisationer kampanjen #UngNog och arrangerar workshops i Almedalsveckan för att öka ungas inkludering i maktens rum och efterleva barnkonventionen.

2019

Sedan starten gör varje generation en fältresa till Sápmi – ett lärorikt minne för livet!

Eat4Change

2020

Den fjärde generationen gör entré och får ställa om till digitala aktiviteter.

2021

WSY satsar extra på YouTube med en tågluff tillsammans med influencers, genomför en workshopturné, engagerar oss under toppmöten och besöker EU-parlamentet i Bryssel via projektet Eat4Change.

På bilden syns WWF Sweden Youth

2022/2023

#UngNog tar nästa steg och blir till #StoppaYouthwashing som WSY driver tillsammans med 14 andra ungdomsorganisationer i samband med Almedalsveckan.

2023

Dags för generation fem att skapa sin magi. Allt från teamhelger, workshops och påverkansmöten till lansering av den internationella podcasten, Agenda for all. Vi engagerade oss även under Poesifestivalen, Klimatveckan, Comic Con och Järvaveckan.

2024

To be continued

Porträtt av Yohanna Fissihaie

Yohanna Fissihaie, Gen 1 (2014–2015)

"WSY har lärt mig att miljö och hållbarhet är ett mångfacetterat område, att miljöengagemang kan se väldigt olika ut och att alla perspektiv är minst lika viktiga!"

Porträtt av Juhán Niila Stålka Foto: Sara Tingström

Juhán Niila Stålka, Gen 2 (2016–2017)

"Jag har fått ett stort nätverk av kunniga människor som jag haft stor nytta mig av även efter min tid i WSY. Nu jobbar jag inom det samiska civilsamhället, med frågor som jag tycker är viktiga för att främja och bevara samisk kultur."

Porträtt av Sara Tingström Foto: Tommy Söderlund

Sara Tingström, Gen 4 (2020–2022)

"WSY gav mig vänner för livet, ett sammanhang att växa och mening. WSY öppnar dörrar, utvecklar ens ledarskap och skapar nya oväntade sätt att driva sina hjärtefrågor i en grupp som är ett bevis på hur olikheter är en styrka."

WSY i siffror

0

unga workshopdeltagare

0

arenor där WSY lyft våra röster

0

räckvidd på sociala medier

0

pressklipp i media

Porträtt av Rojda Temur

Rojda Temur, Gen 4 (2020–2022)

"Under min tid i WSY har jag upplevt saker och fått utvecklats i så mycket som jag annars inte hade gjort. Det är jag så tacksam för, och jag hade inte kunnat det utan stödet från mina fina vänner i WSY. Jag tar med mig varje liten grej jag lärt mig och minnen att ta vara på för livet."

Porträtt av Luca Berardi

Luca Berardi, Gen 4 (2020–2022)

"WSY gav mig chansen att verkligen skapa förändring på ett roligt sätt. Det kan lätt kännas som att man är den enda som kämpar, men i WSY var vi ett team. Jag är stolt över vad vi gjorde under mina år och det vi alla fortsätter att göra."

Porträtt av Ida Svenonius

Ida Svenonius, Gen 1 (2014-2015)

"WSY var en stärkande upplevelse på alla plan. Från den unika mångfalden i gruppen, till det stora förtroendet från WWF, till möjligheten att aktivt driva frågor och förändring på en mycket större skala. Jag fick minnen, perspektiv och erfarenheter som kommer vara livet ut."

Porträtt av Anton Järild

Anton Järild, Gen 1 (2014-2015)

"Det bästa med WSY var att tillsammans med andra unga få möjlighet att omvandla tankar, idéer och engagemang till något konkret – något som har möjlighet att förändra."

Porträtt av Malin Sannel

Malin Sannel, Gen 3 (2018–2019)

"Det jag gillar mest med WSY är att allt utgår från vilka som är med: Vilka frågor känns viktiga för oss och vilka personliga intressen och individuella styrkor har vi? Oavsett vem du är så har du ditt unika perspektiv att bidra med."

Porträtt av Mohamed Guled Foto: Tommy Söderlund

Mohamed Guled, Gen 4 (2020–2022)

"Det bästa med WSY är alla roliga grejer jag fått chansen att göra och nätverket som jag aldrig annars hade fått. Det är häftigt att se hur olikheter verkligen är en styrka."

Kontakt

Porträtt av Marianne Nordin

Marianne Nordin

Ansvarig för WWF Sweden Youth

marianne.nordin@wwf.se

Porträtt av Kimia Kazempour

Kimia Kazempour

Projektledare för WWF Sweden Youth

kimia.kazempour@wwf.se

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se