Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|18 maj, 2016|Pressmaterial

WWF lanserar Köttguiden 2016

Måndagen den 30 maj presenterar Världsnaturfonden WWF Köttguiden 2016 på Urban Deli Sveavägen. Nytt för i år är att Köttguiden även kommer att bedöma användningen av antibiotika i produktionen.

Den ökande konsumtionen av kött och det sätt som många köttdjur föds upp är en av vår tids stora miljöutmaningar. I Sverige har vi dubblerat vårt köttätande sedan 1970-talet och vi äter i dag mer kött än vad som är hälsosamt för både vår kropp som för vår planets framtid. 2015 lanserades en satsning på att hjälpa konsumenterna till att äta mindre men bättre kött och WWFs köttguide presenterades. Nu släpper vi Köttguiden 2016 – en uppdatering som ska göra det ännu enklare för dig som konsument att välja rätt kött och för att få fler att satsa på mer vegetarisk kost. Köttguiden ger grönt, gult och rött ljus till olika typer av kött och andra proteinlivsmedel på den svenska marknaden. Nytt för i år är att vi lagt till ett nytt kriterium som tar upp den viktiga antibiotikafrågan. Det förstärker de tidigare fyra områdena som köttet och de andra proteinlivsmedlen mäts efter; biologisk mångfald, bekämpningsmedel, djurens välfärd och klimat. Medverkar på presskonferensen gör: Håkan Wirtén, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF Anna Richert, sakkunnig hållbar mat WWF Tid och plats: Tid: Måndag 3o maj kl 9.00-10.30 (Frukost från kl. 9.00, presentation från 9.30) Plats: Urban Deli, Sveavägen 44, Stockholm (T-bana: Hötorget) För frågor och anmälan senast den 26 maj kontakta: Madeleine van der Veer, PR & Policy Manager WWF, 070-2924412, madeleine.vanderveer@wwf.se Läs mer om köttguiden och hur den sammanställs på vår hemsida: http://www.wwf.se/kottguiden

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 18/03/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se