earth-hour-wifi

Earth Hour för förskolor, skolor & fritidshem

Earth Hour 2021 infaller den 27 mars kl 20.30-21.30. Då fortsätter vi sätta ljus på klimatförändringarna och på den minskande biologiska mångfalden. När vi engagerar barn och unga i miljöfrågan så skapar vi tillsammans en ljusare framtid!

Årets tema: Är du med?

När klimatförändringarna fortsätter att accelerera och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem – planeten. Vår koppling till planeten är otvetydig – planetens vinst är vår vinst.

Under de kommande åren kommer vi att koppla på biologiska mångfald i Earth Hour. Det kommer att handla om hur klimatförändringarna påverkar den biologiska mångfalden – och vice versa. Vi kommer att ta upp hur maten påverkar planeten och även hur vår konsumtion inverkar på planeten och den biologiska mångfalden. Vad kan vi som individer göra för att minska vårt ekologiska fotavtryck och minska påverkan på djur och växter, och hur ser kopplingen mellan vårt sätt att leva och planetens välbefinnande ut? Det kommer vi att titta närmare på under kommande Earth Hour.

Häng med oss på resan under Earth Hour 2021 och bli inspirerad!

Visa hur din verksamhet deltar i Earth Hour

Earth Hour är världens största manifestation för vår planet. Och vi på WWF är nyfikna på att få veta hur barnen/eleverna engagerar sig genom skolan och förskolan. Tar du upp frågan om klimat och biologisk mångfald på några enstaka lektioner med hjälp av WWFs material? Eller vill du låta eleverna göra ett längre projektarbete där de får en djupare förståelse för hur klimatet och biologisk mångfald hänger ihop? Vad kommer din förskola, skola eller fritidshem att göra med anledning av Earth Hour? Visa hur ni medverkar nedan, och inspirera andra att agera för en ljusare framtid.

Anmälan

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Med hänsyn till rådande samhällssituation har vi samlat några tips för hur det istället går att engagera sig i årets Earth Hour – utan att arrangera publika evenemang. Allt för att minska spridningen av coronaviruset.

Läs mer

Hållbar skolmat i en vecka

Inför årets Earth Hour har WWF tagit fram en meny som klarar One Planet Plates hårda kriterier – att äta inom ramen för en planet.

Menyn är ett perfekt verktyg för att skapa hållbara vanor hos era barn och elever. Och alla rätterna uppfyller både kraven på näringsinnehåll, samtidigt som de har ett lågt snittpris (10:50 kr). Sprid gärna menyn på er skola, och njut av planetsmarta och goda måltider i er skola.

Ladda ner menyn här

 

Earth Hour Challenge är en tävling i klimatappen deedster där din klass kan utmana andra klasser – eller andra skolor – till en roligare och klimatsmartare vardag! 🌎 ✨
Quizza dig igenom banorna och anta några av de inspirerande utmaningarna som minskar dina CO2-utsläpp. Utmaningarna, eller deeds som de också kallas, kan innebära allt från att ta cykel en dag till skolan, välja ensamma bananer i butiken eller kanske fast fashion-banta. Det ska vara både enkelt och roligt att göra nya val i vardagen mer hållbara för planeten – och för dig!  Deedsen och quizzen är roliga, lärorika, utmanande, intressanta och spännande – och kommer att ge eleverna ökad kunskap om klimatförändringarna. Earth Hour kan bli ett bra verktyg i undervisningen för att fördjupa kunskap kring klimatförändringarna och skapa engagemang i klassen. Lärare – anmäl din klass eller skola till Earth Hour Challenge här.

 

Inspirationsmaterial

WWF engagerar varje år förskolor och skolor i Earth Hour. Nedan hittar ni inspirerande material, fakta och övningar för undervisning kring temat klimat och biologisk mångfald. Bland annat inspirationsmaterial för yngre eller äldre elever, samt det nya förskolematerialet. Använd även gärna månadskalendern med roliga uppgifter varje dag från Earth Week till Earth Day (23 mars till 22 april), den finns även som tom version om ni vill fylla i egna uppdrag.

Pandafilmen om en rättvis värld – med tre utmaningar till DIG!

Inspirera med WWFs pandafilmer

WWF Panda Planet uppmanar alla barn och unga att engagera sig för djur och natur. I fem korta filmer berättar vi om klimatvärstingarna bilen, biffen, bostaden och börsen – och ger alla som tittar i uppdrag att agera för klimatet!

Läs här

Flicka med lysande ansikte firar Earth Hour 2018 Franrike

Dela med er av era Earth Hour-bilder och filmer

För att på bästa sätt kunna sprida engagemanget och budskapet vidare vill vi på WWF gärna ta del av era evenemang och aktiviteter genom foton och filmer. Skicka ert material till earthhour@wwf.se.

Observera att ni samtidigt godkänner att WWF får rätt att globalt använda och sprida allt material som skickas in.

Kontakt

Hur startade Earth Hour, hur många deltar egentligen och vad gör WWF för klimatet?
Besök vårt forum för Frågor och svar kring Earth Hour eller kontakta oss på earthhour@wwf.se.

Cecilia Stenström

Cecilia Stenström

Projektledare för Earth Hour

cecilia.stenstrom@wwf.se

Välj medlemskap

Ett medlemskap gäller per kalenderår. Välj mellan att betala hela medlemsavgiften på en gång eller att dela upp den månadsvis via autogiro.

Fyll i dina uppgifter

Faktureringsadress

Sverige

Välj betalsätt

Ha tålamod, din bank kontaktas.

 

Du kommer att skickas till PayEx hemsida när du har placerat din order

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Dela gärna:

Senast ändrad 18/11/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se