Gå till huvudinnehållet

Earth hour 2024

23:e mars klockan 20.30

 

Varför Earth Hour?

Ska vi vända klimatkrisen och den snabba förlusten av djur och natur måste alla – städer, länder, politiker, företag och privatpersoner – agera tillsammans. Vi behöver kraftfulla och tuffa politiska beslut, vi behöver ställa om hur vi konsumerar. Var med för att förlusten av biologisk mångfald ska stoppas och vändas till 2030 och för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C.

Förra året deltog en miljard människor i Earth Hour världen över. Vill du fortsätta agera för planeten, klimatet och den biologiska mångfalden? Häng med oss i vårt community Agera och anta olika uppdrag för planeten!
Till Agera

FORTSÄTT GÖRA SKILLNAD TILLSAMMANS MED WWF:

EARTH HOUR 2024

GÖR SKILLNAD HELA ÅRET!

 

Därför kämpar vi för klimat
och biologisk mångfald

Om alla levde som i Sverige, så skulle det behövas runt 4 jordklot. Vi vet att den här ohållbara livsstilen påverkar klimatet. Den påverkar även djur och natur. På 50 år har populationerna av vilda ryggradsdjur i snitt minskat med 69 procent.*

När den biologiska mångfalden minskar blir ekosystemen känsligare. Utan fungerande natur kollapsar vår matförsörjning och ekonomi. Vi riskerar så grundläggande saker som ren luft att andas och vatten att dricka.

Samtidigt har vi en klimatkris där extremväder blir vanligare. En frisk natur med rikt djurliv kan skydda mot många av konsekvenserna. Som exempel har våtmarker en utjämnande effekt av översvämningar. Varierade skogar klarar torka bättre och minskar risken för skogsbränder, samtidigt som träd lagrar koldioxid. Och gräsmarker är stötdämpare vid häftiga skyfall.

Vi håller på att såga av den gren vi sitter på – både vad gäller klimatet och den biologiska mångfalden. Men vi kan vända utvecklingen. Det är dags för våra makthavare att agera.

*WWF Living Planet Report 2022

 

Tillsammans är vi världens chans.

Ha en fin Earth Hour!

Kontakt

Hur startade Earth Hour, hur många deltar egentligen, vad gör WWF för klimatet och vad kan du själv göra för att göra skillnad?
Besök vårt forum för frågor och svar eller kontakta oss på earthhour@wwf.se.

Dela gärna:

Senast ändrad 23/11/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se