WWF Earth Hour – släck för en ljusare framtid

Lördag den 29 mars deltog hundratals miljoner människor i 162 länder i världens största miljömanifestation. Att släcka lamporna under Earth Hour är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. I Sverige släckte 45 procent av invånarna och ytterligare 10 procent engagerade sig i en Earth hour-aktivitet på stan eller hos vänner, enligt Sifo. Stort tack till alla som deltog i årets rekordstora Earth Hour och släckte för en ljusare framtid!

 


Bilder från Earth Hour 2014 – följ släckningen runt jorden!

Earth Hour vandrar varje år från Samoa, Australien, Nya Zeeland i öst till USA, Costa Rica och Cook-öarna i väst. Här kan du se utvalda bilder från Earth Hour-dygnet 2014, tidszon för tidszon över hela världen.
Kolla in bilderna från Sverige och världen under Earth Hour 2014

 

Årets Earth Hour-tema: Bilen, biffen, bostad och börsen

I år handlar Earth Hour i Sverige också om fyra klimatvärstingar: bilen, biffen, bostaden och börsen. Läs mer om hur dessa fyra B:n påverkar vår planet, få tips på vad du själv kan göra åt det och viktigast av allt: uppmana Sveriges politiker att göra det lätt och lönsamt att leva klimatsmart!

Vi vill ha fossilfri biltrafik och fossilfria transporter!
Upprop BILEN

Vi behöver halvera vår köttkonsumtion!

 

Upprop BIFFEN

Vi vill ha förnybar energi i alla svenska hem!

Upprop BOSTADEN

Vi vill ha ett klimatsäkert pensionssparande!

Upprop BÖRSEN


Du kan göra mer än att släcka – agera för klimatet!

Det är valår i Sverige och vi har en unik chans att sätta press på politikerna i klimatfrågan. Tillsammans kan vi skapa en folkstorm och visa att vi väljare vill att makthavarna agerar för klimatet – för klimatet kan inte vänta längre.
Läs mer och skapa ditt brev nu

 

 

Se den officiella Earth Hour-filmen 2014


Recept: Klimatsmarta veckomenyer och Earth Hour-bakelsen

Sugen på en ny god vana? Låt dig inspireras av dessa hälsosamma, miljövänliga och supersmarriga Earth Hour-recept från några av Sveriges främsta matkreatörer. Varför inte testa laga en rätt per dag under en extra grön vecka?

Earth Hour-bakelsen 2014: Raw food-chokladdröm

TIll receptet

Green Kitchen Stories vegetariska veckomeny

Till recepten

Klimatsmarta Earth Hour-recept från Gröna Kassen

TIll recepten


Vardagslyxig veckomatsedel från Saltå Kvarn

Till recepten

När är nästa Earth Hour?

Nästa Earth Hour äger rum lördag 28 mars 2015. Nedsläckningen under Earth Hour 2014 ägde rum lördagen 29 mars kl 20:30-21:30, lokal tid runt om i världen.

Vad händer med klimatet?


Vad beror den globala uppvärmningen på, vad kommer att hända när temperaturen stiger och vad kan vi egentligen göra åt saken?
Läs om klimatförändringarna

Översikt: Så satsar de politiska partierna på klimatet


Är klimatfrågan viktig för dig? Vi har gjort en sammanställning över hur riksdagspartierna tänker underlätta för Sveriges befolkning att leva klimatsmartare när det kommer till de fyra klimatvärstingarna bilen, biffen, bostaden och börsen.
Kolla in partiöversikten

Ladda ner Earth Hour-material

Hjälp oss att sprida budskapet om Earth Hour! Tryck upp fina t-shirts, lägg upp annonser och tidnedräknare på hemsidan och dela ut flyers med klimatsmarta tips.
Kolla in kampanjmaterialet

Kontakt

Frågor om Earth Hour?

Läs gärna frågor och svar eller kontakta: 

 

Anna Almberg

Projektledare för Earth Hour 

anna.almberg@wwf.se

 

Barbara Evaeus

Klimatkommunikatör, WWF

barbara.evaeus@wwf.se