Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2019

Motala – bäst i Sverige på hållbar skolmat

Anna Richert WWF med Motala-vinnarna Robert Ringman, Margaretha af Trolle och Elin Nilsson
Anna Richert WWF med Motala-vinnarna Robert Ringman, Margaretha af Trolle och Elin Nilsson

Motala är bäst i Sverige 2019 på att göra hållbar skolmat. Priset delades ut av WWF på White Guide Junior-galan i Malmö den 17 september. Motiveringen löd: ”Med driv, envishet och djärva mål är ni ett ljus i hela Matsveriges ledfyr – den offentliga måltiden.”

Utmärkelsen riktar sig till kommuner som är duktiga på hållbarhet över hela skolmatskedjan och utgår från fyra områden; klimat, schysst mat, matsvinn och att öka kunskapen om hållbar mat. Att uppmärksamma de hjältar i skolköken och i kommunen som serverar färgglad, näringsrik mat som smakar gott och samtidigt minskar trycket på planeten, är ett bra sätt att nå ut till en väldigt viktig del av matsverige.

Syftet med White Guide Juniors utdelning av priser är att höja kvalitén på maten som serveras i skolorna i Sverige. Genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige är målet att inspirera till utveckling. WWF och White Guide Junior väljer med det gemensamma priset att rikta rampljuset på kommunpolitikerna i Sverige. Det är ett sätt att se till att de tar ansvar för och engagerar sig för skolmåltiderna i sin kommun.

Dela gärna:

Senast ändrad 18/09/19

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se