Gå till huvudinnehållet

Jessica Ångström

Talesperson för Natur och arter

 • Vad har du för bakgrund/utbildning?
  Jag har en magisterutbildning i ekologi från Stockholms universitet, men jag började att läsa biologi vid Göteborgs universitet.

  • Vad har du tidigare jobbat med?

  Innan jag började på WWF så jobbade jag i Tyresta nationalpark, nära Stockholm, som är känt för sin urskog. Jag var chef för besöksförvaltning, naturvägledning och ett välbesökt naturum. Jag har också ett förflutet inom Östersjöns miljöfrågor och jag har också arbetat några år på Håll Sverige Rent med kampanjer och internationella projekt för att minska plast och nedskräpningen av våra hav.

  • Vilka är dina specialområden?

  Mina specialområden är Sveriges natur och arter både på land och i vatten samt skydd av värdefull natur. Mitt yrkesliv har till stor del handlat om att skapa engagemang och delaktighet. Att visa vägen ut till naturen, väcka nyfikenhet och kunskap om alla de arter och processer som omger oss. Och vad vi människor i våra olika roller kan göra för att göra världen lite bättre.

  • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF el tidigare!

  En av mina aha-upplevelser av svensk natur var som student i Göteborg -när jag tog dykarcertifikat i Lysekils februarimörka vatten. Att det kunde finnas hajägg på stränderna, havsanemoner och så färgstarka krabbor och sjöstjärnor i svenska vatten var nytt för mig. Jag blev snabbt kallad för cocktaildykare… i bemärkelsen någon som  gillar att glida runt på grunt vatten och kolla in snygga saker!

Senast ändrad 18/03/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se