Gå till huvudinnehållet

Johanna Fox

Chef för WWF:s internationella Östersjöprogram

 • Vad har du för bakgrund/utbildning?                 
  Jag har en Bachelor of Science fil kand i naturvetenskap från universitetet i Kapstaden, med marinbiologi som ett av mina huvudämnen. Dessutom har jag en masterexamen inom hållbar utveckling och resiliens, från Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet. Jag är även utbildad dykinstruktör och har jobbat med detta runt om i världen.
 • Vad har du tidigare jobbat med?                     
  Jag kommer närmast från Naturskyddsföreningen, där jag först jobbade med insamling från både privatpersoner och företag. Senare arbetade jag som sakkunnig inom havsfrågor med fokus på marina skyddade områden.
 • Vilka är dina specialområden?                       
  Östersjöns miljö, marina skyddade områden, havsbaserad vindkraft, fiske, miljölagstiftning kopplad till havet, marin restaurering, internationell policy kopplad till Östersjön (t.ex. HELCOM)
 • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF? 
  När jag som ny chef för Östersjöprogrammet fick träffa alla trevliga kollegor från WWF kontor och partners runt om Östersjön under ett årsmöte i Riga. att få ta del av alla kloka tankar, känna energin från teamet var väldigt inspirerande. Det fick mig att inse att WWF:s ledord ”Together possible” verkligen är talande för hur vi tillsammans kan skapa förändring för Östersjöns miljö.

Senast ändrad 03/01/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se