Gå till huvudinnehållet

Mathilda Karlsson

Sakkunnig Östersjön

  • Vad har du för bakgrund/utbildning?

Jag har en mastersexamen i marinbiologi, från Stockholms universitet, kopplat till tropiska fiskars beteende, ekologi och rörelse mellan olika livsmiljöer.

  • Vad har du tidigare jobbat med?

Jag har tidigare jobbat i forskningsprojekt med fokus på fisk i grunda vikar i Östersjön. En tid jobbade jag i projektet ”Manta” vid Murdoch University i Australien med fokus på att identifiera individer av mantor och deras utbredningsområde i Ningaloorevet. Innan jag började på WWF jobbade jag som miljökonsult för havsbaserad vindkraft och utvärderade främst vindkraftens effekter på marint liv i Östersjön.

  • Vilka är dina specialområden?

Jag jobbar för bevarandet av Östersjön och dess ekosystem. Mitt fokusområde är havsplaneringe, områdesskydd samt havsbaserad vindkraft och dess effekter på marina ekosystem.

  • Berätta om ett roligt natur- eller WWF minne

Ett härligt naturminne är från min tid i Australien där jag fick möjligheten att hjälpa till under ett medborgarforskningsprojekt med Earthwatch. Då fick jag lära ut om mantor- och hajpopulationerna i Ningaloorevet. Det var fantastiskt att se folks engagemang och att skapa en möjlighet för dem att under en vecka delta i och lära sig mer om forskningen som utförs i området. Det märktes tydligt att det även skapade en större förståelse för det marina livet och varför det är så viktigt att bevara.

Mathilda Karlsson Ladda ned

17 jan, 2024

Mathilda Karlsson, Sakkunnig Östersjön

Senast ändrad 17/01/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se