Gå till huvudinnehållet
Olle Forshed
© Saga Sandin/WWF

Olle Forshed

Adjungerad personalrepresentant, expert regnskog & tropiskt skogsbruk

Invald: 2024
Född: 1969
Olle är adjungerad personalrepresentant i styrelsen och arbetar således till vardags på WWF. Det har han gjort sedan 2010. Som personalrepresentant fungerar Olle som en länk mellan styrelsen och all personal på WWF. Uppdraget är att förmedla personalens syn och tankar till styrelsen samt ge personalen insyn i styrelsens arbete. Helt enkelt en brygga däremellan för att öka förståelse och delaktighet.
I sin roll på WWF har Olle fokus på tropiska frågor som bevarande av regnskogen och dess biologiska mångfald. Projekt med orangutanger, skogselefanter och andra tropiska djur är sådant som Olle lagt ned mycket tid på under sin tid på WWF. Olle är också talesperson för regnskogfrågor och annat som kopplar till dessa miljöer. Innan WWF arbetade Olle som regnskogsforskare vid SLU med fältarbetet förlagt till norra Borneo.

 • Vad har du för bakgrund/utbildning?
  Jag är jägmästare samt doktor i tropisk regnskogsekologi och skötsel. 
 • Vad har du tidigare jobbat med?
  Tidigare har jag varit regnskogsforskare vid SLU och på Borneo. Har forskat på skogens ekologi och träds tillväxt i regnskog samt utveckling av tekniker för skonsamt skogsbruk anpassat till regnskogens djur och växter. Jag har även varit med och lett ett tiotal vetenskapliga expeditioner i Borneos regnskog och arbetade tillsammans med olika folkgrupper i att utveckla skogsbruket i deras omkringliggande skogar. 
 • Vilka är dina specialområden?
  Tropiska regnskogar, biologisk mångfald – växter och djur i regnskogen, tropiskt skogsbruk, urfolk i regnskogen samt Agroforestry och Non-timber forest products. 
 • Berätta om ett roligt minne från WWF?
  Det mest spännande jag varit med om är när vi hittade spår efter, som man trodde då, den utdöda Sumatranoshörningen på Borneo. Det kändes som att vi hittade levande spår efter dinosaurier och ingen trodde på oss i början. Därefter startade vi en enorm ansträngning i att försöka rädda de sista noshörningarna på Borneo. Ett arbete som fortgår än i dag. 
Olle Forshed Ladda ned

14 maj, 2019

Olle Forshed, Adjungerad personalrepresentant, expert regnskog & tropiskt skogsbruk
® Saga Sandin/WWF
Olle Forshed Ladda ned

22 jan, 2019

Olle Forshed, Adjungerad personalrepresentant, expert regnskog & tropiskt skogsbruk

Senast ändrad 30/05/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se