Gå till huvudinnehållet

Per Larsson

Global skogsexpert

  • Vad har du för bakgrund/utbildning?
    Jag är biogeovetare och är utbildad på Stockholms universitet. Ända sedan sedan ungdomsåren har jag haft ett starkt natur-, miljö- och samhällsengagemang.
  • Vad har du tidigare jobbat med?
    Jag har tidigare jobbat med den svenska skogen –exempelvis med att påverka skogs- och naturvårdspolitik och andra viktiga styrmedel som skogscertifiering. Längst har jag arbetat för  WWF, men jag har även arbetat för andra miljöorganisationer. Jag har också genomfört inventeringar av värdefull natur i Sverige.
  • Vilka är dina specialområden?                                                            Jag jobbar med att få till bättre skydd och mer ansvarfullt bruk av världens skogar. Detta omfattar bland annat handel med skogsprodukter och skogsbruk internationellt, globala skogspolicyfrågor. I jobbet ingår även påverkan och samarbete med företag som påverkar världens skogar, skogscertifiering och andra verktyg för ansvarsfullt skogsbruk. Jag är också medlem i WWFs globala skogsstyrgupp.
  • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF?                      Jag deltog för många år sedan i en expedition till Pechora- Ilych området i Ryssland. Detta är Europas största urskogsområde, som ligger i anslutning till Uralbergen. En fascinerande resa med båt och till fots i ett gigantiskt väglöst land, där det känns som tiden har stått stilla. WWF har jobbat intensivt under många år för att stärka skyddet av denna unika skogs och andra liknande områden.
Per Larsson, Expert Skog och handel med träprodukter Ladda ned

08 jan, 2019

Per Larsson, Global skogsexpert
Per Larsson, Expert Skog och handel med träprodukter Ladda ned

08 jan, 2019

Per Larsson, Global skogsexpert
Per Larsson, Expert Skog och handel med träprodukter Ladda ned

08 jan, 2019

Per Larsson, Global skogsexpert

Senast ändrad 08/02/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se