Gå till huvudinnehållet

Torbjörn Hamnmark

Ledamot

Invald: 2021
Född: 1965

Torbjörn Hamnmark är 56 år gammal, bosatt i Stockholm och arbetar som chef för strategisk tillgångsallokering vid Tredje AP-fonden. Tredje AP-fondens uppdrag och övergripande mål är att bidra till att värdesäkra den svenska allmänna pensionen för nuvarande och framtida pensionärer, genom att ansvarsfullt investera och förvalta buffertkapitalet. Torbjörns grupp ansvarar för utveckling av investeringsstrategi, portföljkonstruktion och ekonomisk analys. Torbjörns personliga fokus är den övergripande investeringsprocessen, portföljkonstruktion samt riskhantering.

Han har arbetat inom den finansiella sektorn sedan 1989 med bland annat derivathandel, riskhantering och ränteportföljförvaltning på DnBNOR Asset Management, Citibank i London och Frankfurt, SEB, Carnegie och Arbitech.
Torbjörn har en Civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm samt har en i Executive Master of Business Administration, MBA, från IFL Handelshögskolan i Stockholm.

Torbjörn ingår i Världsnaturfonden WWF Sveriges placeringsråd samt i Mistras investeringskommitté (Stiftelsen för miljöstrategisk forskning).

Senast ändrad 12/05/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se